Finalizarea masterplanului pentru Domeniul Schiabil “Cocora” aduce noi perspective pentru turismul de iarnă în Dâmbovița

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Peste 5.500 de dâmbovițeni beneficiază de prestații sociale pentru creșterea copilului – incomod-media.ro

Masterplanul pentru Domeniul Schiabil “Cocora” din Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina a fost finalizat, conform anunțului făcut de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, în data de 6 octombrie 2023. Acest document prezintă o imagine de ansamblu a pârtiei și a facilităților specifice sporturilor de iarnă.

Domeniul Schiabil “Cocora” are vârful situat la altitudinea de 2.162 m, fiind punctul de plecare al pârtiei, în timp ce zona de bază se află la 1.520 de metri altitudine. Pârtia are o lungime de aproximativ 2.700 de metri și o pantă între 20% și 30%, ceea ce o încadrează în categoria pârtiilor potrivite atât pentru începători, cât și pentru schiorii de nivel intermediar.

Pe lângă pârtie, zona schiabilă va dispune și de instalații de transport al schiorilor, precum și de o porțiune dedicată serviciilor și dotărilor all-seasons. De asemenea, va fi amplasat un restaurant, oferind astfel turiștilor o priveliște deosebită.

În ceea ce privește zona de bază, aceasta va fi dotată cu spații pentru servicii și dotări all-seasons, stație inferioară telescaun, puncte de achiziționare de bilete, spații administrative, apreschi, centre de echipament sportiv, școală de schi și posturi de prim ajutor. Tot aici vor fi amenajate restaurante, cafenele, ceainării, magazine și puncte de informare turistică.

Pentru a evita ambuteiajele, vor fi amenajate zone de parcare care vor putea primi peste 500 de autoturisme și 20 de autocare. De aici, schiorii echipați vor putea urca la stația inferioară mixtă de telescaun-telegondolă folosind o bandă transportoare. În plus, va fi amenajată și o pistă de biciclete.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a subliniat că Domeniul Schiabil “Cocora” și Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina vor contribui la dezvoltarea economiei județului, atrăgând iubitorii sporturilor de iarnă și nu numai.

Este important de menționat că finalizarea masterplanului pentru Domeniul Schiabil “Cocora” reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea turismului în județul Dâmbovița, oferind oportunități noi pentru turiști și locuitorii localităților din zonă. Această investiție în infrastructură va crea locuri de muncă și va genera venituri suplimentare pentru comunitate.

Astfel, Dâmbovița devine o destinație atractivă pentru iubitorii sporturilor de iarnă, iar Domeniul Schiabil “Cocora” și Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina vor impulsiona turismul și vor contribui la creșterea economică a județului.

Sursa: incomod-media.ro

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat, astăzi – 6 octombrie 2023, că a fost finalizat masterplanul pentru Domeniului Schiabil „Cocora”, parte integrantă a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Documentul prezintă imaginea de ansamblu a pârtiei și a facilităților specifice sporturilor de iarnă.

✅ Vârful Cocora, la altitudinea de 2.162 m, este punctul de plecare al pârtiei, iar zona de bază se află la 1.520 de metri altitudine. Ca lungime, vorbim de aproximativ 2.700 metri de pârtie, cu o pantă între 20% și 30%, fapt care o va include în categoria pârtiilor pentru începători, dar și pentru schiorii de nivel intermediar.

✅ Zona schiabilă are instalațiile de transport al schiorilor și o porțiune dedicată serviciilor și dotărilor all-seasons. Aici va fi amplasat un restaurant, astfel încât turiștii să beneficieze de o priveliște deosebită.

✅ Zona de bază va avea, la rândul ei, spații pentru servicii și dotări all-seasons, stație inferioară telescaun, puncte de achiziționare de bilete, spații administrative, apreschi, centre de echipament sportiv, școală de schi și posturi de prim ajutor. Tot aici vor fi restaurante, cafenele, ceainării, magazine și puncte de informare turistică.

✅ Pentru a evita ambuteiajele, vor exista zone de parcare ce vor putea primi peste 500 de autoturisme și 20 de autocare. De aici, pe o bandă transportoare, schiorii echipați vor putea urca la stația inferioară mixtă de telescaun-telegondolă. Nu în ultimul rând, va fi amenajată și o pistă de biciclete.

„Dâmbovița va deveni o atracție pentru iubitorii sporturilor de iarnă și nu numai, iar Domeniul Schiabil „Cocora” și Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina vor impulsiona economia județului nostru”, a concluzionat președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News


Vizualizări: 67



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Timișorenii invitați să admire prima expoziție nocturnă a mașinilor de epocă, la Noaptea Muzeelor!

Retromobil Timiș strălucește în lumina nopții la Noaptea Muzeelor 2024

Timișoara va găzdui o premieră în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2024, organizat de Retromobil Timiș. Începând cu ora 20:00,...

Read More...

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a avut loc recent, într-un...

Read More...

Record personal pentru Dorian Frâncu la Cupa României – tineret

Cupa României la tineret din acest an a adus evoluții notabile pentru sportivii dinamoviști. Unul dintre cei mai remarcabili...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro