Fapte și cifre despre terorismul în Uniunea Europeană în anul 2022.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Terorismul în UE în 2022 – fapte și cifre

Terorismul în UE în 2022 – fapte și cifre

În 2022, terorismul continuă să reprezinte o amenințare majoră pentru securitatea Uniunii Europene. Mai jos sunt prezentate fapte și cifre relevante referitoare la terorismul în UE în 2022:

– În 2022, țările UE au înregistrat un total de 119 atacuri teroriste, în creștere față de anul anterior, când au fost înregistrate 98 de atacuri.
– Majoritatea atacurilor teroriste din 2022 au fost comise de grupări teroriste de extremă dreapta, care au reprezentat 56% din totalul atacurilor. Grupările teroriste de extremă stânga au comis 27% din atacuri, iar grupările teroriste islamiste au comis 17% din atacuri.
– Numărul de victime ale atacurilor teroriste a scăzut în 2022, cu un total de 117 persoane ucise și 546 rănite. În 2021, au fost înregistrate 168 de persoane ucise și 718 rănite.
– Cele mai afectate țări în 2022 au fost Franța, Germania și Spania, care au înregistrat cele mai multe atacuri teroriste.
– În 2022, autoritățile UE au arestat un număr total de 1.432 de suspecți de terorism, inclusiv membri ai grupărilor teroriste de extremă dreapta, extremă stânga și islamiste.
– În ceea ce privește finanțarea terorismului, autoritățile UE au confiscat peste 2,5 milioane de euro în numerar și alte active care au fost utilizate pentru finanțarea activităților teroriste.

În general, terorismul în UE rămâne o amenințare majoră pentru securitatea Uniunii Europene. Autoritățile UE continuă să lucreze împreună pentru a combate această amenințare și pentru a asigura securitatea cetățenilor europeni.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică În ultimii ani, tot mai multe persoane au început...

Read More...

Comoara literară a Antichității: Biblioteca din Pergam

Biblioteca din Pergam: Comoara literara a Antichitatii Biblioteca din Pergam, situata in orasul antic Pergamum din Asia Mica, a reprezentat...

Read More...

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate Când ne gândim la diversitatea vieții pe Terra, ne simțim adesea copleșiți...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro