Explorarea Nutriției în Spațiul Cosmic

BY: stiridinromania.ro In Magazin
Expedition 64 Flight Engineer Victor Glover of NASA

Cercetătorii au lansat o nouă carte care reprezintă cel de-al treilea efort de a analiza literatura disponibilă referitoare la rolul nutriției în sănătatea astronauților. În 2009, s-a făcut o trecere în revistă a cunoștințelor existente și a istoriei nutriției umane pentru zborurile spațiale, cu scopul principal de a identifica date suplimentare necesare pentru reducerea riscului unui sistem alimentar inadecvat sau a unei nutriții inadecvate la nivelul cel mai scăzut posibil în sprijinul expedițiilor umane către Lună sau Marte. Abordarea a fost una nutrient-cu-nutrient, inclusiv o scurtă descriere a sistemelor alimentare spațiale din programele spațiale istorice.

În 2014, a fost publicată o a doua ediție a cărții, care nu a reprezentat o a doua ediție propriu-zisă, ci o privire asupra nutriției spațiale dintr-o perspectivă diferită. Această ediție a actualizat cercetările publicate în cei 6 ani intercalari și a abordat nutriția spațială printr-o abordare mai sistemică bazată pe sistemele fiziologice.

Versiunea actuală este o versiune extinsă și actualizată a celei de-a doua cărți, oferind atât o abordare sistemică globală, cât și detalii despre nutrienți și rolurile lor în cadrul fiecărui sistem. Cartea este împărțită în capitole bazate pe sisteme fiziologice (de exemplu, sistemul osos, muscular, ocular); în fiecare capitol sunt evidențiați nutrienții asociati cu acel sistem specific. Se oferă informații actualizate despre sistemele alimentare spațiale și constrângerile acestora, precum și date privind aportul alimentar al astronauților Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Sunt prezentate date din studiile analogice terestre, concepute pentru a imita una sau mai multe condiții similare cu cele produse de zborul spațial. Poziția culcată cu capul în jos este un analog comun al disfuncției generale (și în mod specific musculoscheletică) din zborul spațial. Cercetările nutriționale din Antarctica se bazează pe izolarea și lipsa expunerii la lumina soarelui în timpul lunilor de iarnă. Habitaturile subacvatice ajută la extinderea înțelegerii schimbărilor nutriționale într-un spațiu închis cu o atmosferă hiperbarică. De asemenea, sunt revizuite cercetările din zborul spațial, incluzând date de pe zborurile „istorice” cu naveta spațială, date de pe stația spațială rusă Mir și programele spațiale anterioare precum Apollo și Skylab. ISS, acum cu peste 20 de ani vechime, a furnizat (și continuă să furnizeze) o mulțime de descoperiri nutriționale din zborurile spațiale de durată extinsă de 4 până la 12 luni. Sunt revizuite constatările de pe această platformă, oferind o analiză cuprinzătoare a ceea ce se știe despre rolul nutriției umane în menținerea sănătății astronauților.

Îți mai recomandăm
Loading RSS Feed

Cu această nouă carte, sperăm că am capturat cu exactitate starea actuală a domeniului alimentației spațiale și a nutriției și că am furnizat câteva puncte de reper pentru munca care mai trebuie făcută pentru a permite explorarea umană în afara orbitei Pământului.

The latest book marks our third effort to review available literature regarding the role of nutrition in astronaut health. In 2009, we reviewed the existing knowledge and history of human nutrition for spaceflight, with a key goal of identifying additional data that would be required before NASA could confidently reduce the risk of an inadequate food system or inadequate nutrition to as low as possible in support of human expeditions to the Moon or Mars. We used a nutrient-by-nutrient approach to address this effort, and we included a brief description of the space food systems during historical space programs.

In 2014, we published a second volume of the book, which was not so much a second edition, but rather a view of space nutrition from a different perspective. This volume updated research that had been published in the intervening 6 years and addressed space nutrition with a more physiological systems-based approach.

The current version is an expanded, updated version of that second book, providing both a systems approach overall, but also including details of nutrients and their roles within each system. As such, this book is divided into chapters based on physiological systems (e.g., bone, muscle, ocular); highlighted in each chapter are the nutrients associated with that particular system. We provide updated information on space food
systems and constraints of the same, and provide dietary intake data from International Space Station (ISS) astronauts.

We present data from ground-based analog studies, designed to mimic one or more conditions similar to those produced by spaceflight. Head-down tilt bed rest is a common analog of the general (and specifically musculoskeletal) disuse of spaceflight. Nutrition research from Antarctica relies on the associated confinement
and isolation, in addition to the lack of sunlight exposure during the winter months. Undersea habitats help expand our understanding of nutritional changes in a confined space with a hyperbaric atmosphere. We also review spaceflight research, including data from now “historical” flights on the Space Shuttle, data from the Russian space station Mir, and earlier space programs such as Apollo and Skylab. The ISS, now more than
20 years old, has provided (and continues to provide) a wealth of nutrition findings from extended-duration spaceflights of 4 to 12 months. We review findings from this platform as well, providing a comprehensive review of what is known regarding the role of human nutrition in keeping astronauts healthy.

With this latest book, we hope we have accurately captured the current state of the field of space food and nutrition, and that we have provided some guideposts for work that remains to be done to enable safe and successful human exploration beyond low-Earth orbit.

Download 2nd Edition PDF

Download 1st Edition PDF

Download Biochemistry of Space Flight PDF



Acest titlu a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: NASA

 În plus, ar putea să-ți placă
Loading RSS Feed

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

despăgubiri de aproape 100 de milioane de lei

Fermierii din Vaslui primesc despăgubiri de 99.440.970 de lei

Fermierii din județul Vaslui vor primi despăgubiri în valoare totală de 99.440.970 de lei, ca urmare a secetei pedologice...

Read More...
IMPACTPRESS

Politica monetara si evolutia pietei financiare

Astăzi, 08 noiembrie 2024, are loc ultima ședință de politică monetară a Băncii Naționale a României (BNR). Există opinii...

Read More...

Fluier final în primul meci european pentru voleiul rapidist din acest sezon

În primul meci european din acest sezon pentru voleiul rapidist s-a dat fluierul final. Echipa a avut parte de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro