Experiențele de dat mai departe, în centrul noului sezon al podcastului Cronicari Digitali

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Cultura, Lifestyle, STIRILE ZILEI
Edisodul 1 din S6

Episodul cu numărul 84 face un arc peste timp, Cronicari Digitali readucând în cel mai ascultat podcast cultural românesc invitații care-l deschideau în mai 2020.  Discuția cu Andreea Esca și Ștefan Bâlici inaugurează noul sezon din podcastul Cronicari Digitali, creat de agenția Zaga Brand și Asociația Human Made Art (HUMART).

Podcastul Cronicari Digitali se concentrează în cel de-al șaselea sezon pe experiențele memorabile, care merită transmise mai departe, astfel încât și alții să poată învăța de pe urma lor. Invitații, din domenii cât mai variate, participă la discuții relaxate cu bloggerul Cristian Șimonca, aka Blogu lu Otravă, și jurnalista Diana Popescu, în fiecare zi de joi.

Cristian Simonca

Diana Popescu

Vinerea, Amintiri Gustoase aduce o pastilă gastronomică concentrată în singurul podcast românesc de profil, în cadrul unor interviuri realizate de jurnalistul Cosmin Dragomir.

Cosmin Dragomir

”Cronicari Digitali este un podcast despre ce merită păstrat. Patrimoniu cultural și amintiri personale. Discuții despre ce strângem fiecare în lada noastră de zestre, ca să ne ghideze și să ne mobilize deștept viața. Pe chill și fun, ca între prieteni, așa cum de patru ani de zile ne-am propus în proiectele Zaga Brand derulate alături de Asociația Humart.

Am găsit o formă adaptată vremurilor noastre, în care aducem patrimoniul în rândul millennials și zillennials, scuturând de praf și prejudecăți interacțiunea cu istoria și cultura.

În fiecare săpămână, vedete, influenceri și experți  vorbesc despre propriile preocupări și pasiuni. Ne dezvăluie ce e important pentru ei și ar dori să transmită mai departe. Care este relația lor cu patrimoniul românesc și ce înțeleg prin patrimoniu personal”, explică Silvia Teodorescu, coordonatoarea Cronicari Digitali.   

Noul sezon al podcastului introduce și secțiunea„Cine ascultă o casă?”, parte din rubrica Patrimoniu Cultural. Cu ajutorul invitaților, jurnalista Diana Popescu caută exemple de bune practici și informații utile care vizează clădirile istorice și nu numai. Proprietari, arhitecți și manageri culturali spun povestea celor care au ascultat de clădiri și au reușit să le pună în valoare, cu accent pe provocările întâmpinate, reactiile comunității, dar și pașii parcursi. Această serie de interviuri este susținută de Ordinul Arhitecților din România, prin Timbrul de Arhitectură.

Podcastul Cronicari Digitali este disponibil pe toate platformele de streaming audio, dar și pe www.cronicaridigitali.ro/podcast. Noi episoade sunt lansate în fiecare joi și vineri.

Podcastul Cronicari Digitali este susținut de Raiffeisen Bank România și de Electrolux România. Partenerii proiectului sunt convinși că, prin accesul la educație, cultură și tehnologie, putem deveni cea mai bună versiune a noastră.

Realizat de agenția Zaga Brand și Asociația Human Made Art (HUMART), podcastul Cronicari Digitali este în prezent cel mai popular produs cultural din Apple Podcasts atât în România cât și în mai multe țări unde trăiesc comunități importante de români. În secțiunea Travel, podcastul Cronicari Digitali este pe prima poziție în România.

Primul episod din sezonul VI poate fi ascultat aici:

Cine sunt influencerii din primul reality-show în Social Media din România. Un proiect Cronicari Digitali.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NASA Astronomer Sees Power in Community, Works to Build More

Comunitatea Stiintifica: O Aventura Colectiva

O astronomă de la NASA, Dr. Natasha Batalha, dezvăluie că unul dintre cele mai bune aspecte ale muncii sale...

Read More...

Laurențiu Badea, campion la dublu la Siauliai Open by Toyota U16 din Lituania

Laurențiu Badea, un tânăr tenismen român în vârstă de 14 ani, a reușit să obțină un succes notabil la...

Read More...
România și Suedia în perioada celui de-al Doilea Război Mondial – Academia Română, Filiala Iași

Prezentarea lucrării România și Suedia în perioada celui de-al Doilea Război Mondial

Centrul de Istorie a Secolului XX organizează joi, 22 februarie 2024, de la ora 18:00, prezentarea lucrării "România și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro