Evenimentul gastronomic deosebit de la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Duel între scriitorii şi jurnaliştii din Timişoara! Cele două tabere se vor întrece în a pregăti cea mai gustoasă zacuscă

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara va găzdui un eveniment gastronomic inedit în care scriitorii și jurnaliștii vor participa la o competiție culinară. Aceștia se vor duela nu prin cuvinte, ci la ceaune, pregătind tradiționala zacuscă. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, începând cu ora 15, iar toți cei prezenți vor avea ocazia să deguste preparatele pregătite.

Printre participanți se vor afla atât scriitori, cât și jurnaliști și bikeri, fiecare având ocazia să condimenteze zacușca cu cât îl duce creierul. Chiar dacă scriitorii sunt cunoscuți pentru creierele supradezvoltate, aceștia vor încerca să ofere o experiență culinară inedită. Borco Ilin, scriitor și PR la Muzeul Satului Bănățean Timișoara, a declarat că se așteaptă să adune un număr mare de participanți și să scrie împreună în ceaunul zacușcii alături de literaturiștii locali.

Organizatorii promit o activitate creativă în cadrul evenimentului, unde fiecare sortiment de zacuscă își va spune propria poveste. Creativitatea scriitorilor și a jurnaliștilor va aduce un strop de magie în bucătăria tradițională, iar participanții vor avea ocazia să descopere poveștile și tradițiile din spatele acestui preparat.

Poetul Robert Șerban a subliniat faptul că scriitorii sunt cunoscuți pentru abilitatea lor de a fabula și că povesteați cu aceștia despre zacuscă vei afla mult mai multe decât te-ai putea imagina. Astfel, evenimentul promite să aducă o experiență inedită, în care participanții vor putea descoperi și înțelege mai bine cultura și tradițiile locale.

Evenimentul este deschis publicului larg și reprezintă o oportunitate de a petrece o după-amiază plină de gusturi și povești culinare. Zacusca va fi vedeta evenimentului, iar cei prezenți vor avea ocazia să deguste variante diferite pregătite de participanți. Astfel, evenimentul va fi o experiență completă, în care gastronomia și cultura se întâlnesc într-un mod inedit.

Sursa: www.sursadevest.ro

Un eveniment gastronomic deosebit va avea loc la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, unde scriitorii și jurnaliștii se vor duela, nu în cuvinte ci la ceaune.

Tradiţionala zacuscă va fi vedeta evenimentului care se va desfăşura sâmbătă, 23 septembrie, începând cu ora 15.

CITEŞTE ŞI: Avem constructor pentru baza sportivă de pe strada Mircea cel Bătrân! Când vor începe lucrările?

Toată lumea va avea ocazia să se bucure de această manifestare culinară cu degustări.

„Vom avea și zacusca și ceaunul presei și zacusca și ceaunul scriitorilor și ceaunul bikerilor. Fiecare va condimenta zacusca cu cât îl duce creierul, chiar dacă scriitorii au creiere supradezvoltate. Vom scrie împreună direct în ceaun zacusca scriitorilor și a jurnaliștilor cu literaturiștii noștri, să vedem câți recrutăm până atunci”, spune scriitorul Borco Ilin, PR la Muzeul Satului Bănăţean Timişoara.

Organizatorii promit o activitate creativă, în cadrul căreia fiecare sortiment de zacuscă îşi va spune propria poveste.

Iar creativitatea scriitorilor și a jurnaliștilor va aduce un strop de magie în bucătăria tradițională.

„Scriitorii întotdeauna fabulează și să stai la o poveste cu ei despre zacuscă, afli mult mai multe decât ți-ai putea imagina și mai ales decât poți vedea, pentru că scriitorul este tipul de personaj de genul: tu crezi ce vrei sau ce zic eu?”, spune poetul Robert Şerban.

CITEŞTE ŞI: “Școala de bani începe școala” – conferință regională dedicată profesorilor, organizată de Edupedu.ro și Universitatea de Vest din TimișoaraAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

 17 octombrie 2023: Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80” la Academia Română

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“ Academia Română are programată pentru data de 17 octombrie 2023 o sesiune aniversară...

Read More...

Dominarea lui Dinamo în Campionatele Naționale de SAMBO

Echipa de sambo a clubului Dinamo a dominat Campionatele Naționale, obținând rezultate remarcabile. Această disciplină de arte marțiale a...

Read More...
Muzică, mâncare, distracție și multe surprize! Începe Festivalul Internaţional de Recitare în Grai Străbun şi Folclor Autentic ”Ştefan Pătruţ”

Festivalul Internațional de Recitare în Grai Străbun și Folclor Autentic ”Ştefan Pătruţ” revine în Plaza Ohaba Forgaci ||

Ohaba Forgaci se pregătește să gazduiască cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Recitare în Grai Străbun și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro