Episcopia Sloboziei și Călărașilor organizează o întâlnire de lucru pentru coordonatorii activității catehetice.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Pe data de 18 februarie 2021, a avut loc o întâlnire de lucru a coordonatorilor activității catehetice din Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Evenimentul s-a desfășurat online, în contextul pandemiei de COVID-19, și a reunit coordonatorii din cele șase protopopiate ale Episcopiei.

Întâlnirea a fost prezidată de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, și a avut ca scop prezentarea rezultatelor obținute în urma activității catehetice din anul 2020 și stabilirea unui plan de acțiune pentru anul curent.

În cadrul întâlnirii, coordonatorii au prezentat activitățile desfășurate în parohiile lor în anul 2020, precum și proiectele planificate pentru anul 2021. Printre acestea se numără organizarea de cateheze pentru copii și tineri, ateliere de lucru și programe de formare pentru cateheți.

De asemenea, s-a discutat despre importanța activității catehetice în cadrul parohiilor și despre modalitățile prin care se poate îmbunătăți această activitate. Un aspect important care a fost subliniat în cadrul discuțiilor a fost necesitatea adaptării activității catehetice la contextul social și cultural actual.

În acest sens, s-a subliniat importanța utilizării noilor tehnologii în activitatea catehetică, precum și nevoia de a aborda teme care sunt relevante pentru tineri și care țin cont de realitățile sociale și culturale ale societății în care trăim.

De asemenea, s-a discutat despre necesitatea formării continue a cateheților, atât pentru dezvoltarea competențelor lor profesionale, cât și pentru a răspunde nevoilor și provocărilor din cadrul comunităților parohiale.

În finalul întâlnirii, Preasfințitul Părinte Vincențiu a subliniat importanța activității catehetice în cadrul Bisericii și a mulțumit coordonatorilor pentru eforturile depuse în acest sens. De asemenea, au fost stabilite obiective și planuri de acțiune pentru anul curent, care vizează dezvoltarea și îmbunătățirea activității catehetice în cadrul parohiilor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Întâlnirea de lucru a coordonatorilor activității catehetice din Episcopia Sloboziei și Călărașilor a fost un moment important în dezvoltarea activității catehetice din cadrul Bisericii Ortodoxe Române și a demonstrat angajamentul Episcopiei în promovarea valorilor creștine și a educației religioase în rândul tinerilor și copiilor.
Informatia a aparut pentru prima data pe sf-esc.ro

foto: Link sursa

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...
Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității Valahia – incomod-media.ro

Verificări ITM la societățile din industria metalurgică din Dâmbovița

Inspectorii ITM Dâmbovița au desfășurat controale la patru mari societăți comerciale din industria metalurgică din județ, descoperind un total...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro