Cheltuielile militare din Europa au atins cel mai înalt nivel de la sfârșitul Războiului Rece.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
Military spending in Europe at its highest since end of Cold War

Cheltuielile militare în Europa se află la cel mai înalt nivel din ultimele decenii, conform unui raport publicat recent de NATO. În 2020, statele membre NATO au cheltuit 1.035 miliarde de euro pentru apărare, cu 4,3% mai mult decât în 2019. Aceasta reprezintă cel mai mare nivel de cheltuieli de la sfârșitul Războiului Rece.

Această creștere a cheltuielilor militare din Europa vine în contextul unei presiuni crescute din partea Rusiei și a unei creșteri a amenințărilor la adresa securității în Europa. Conform raportului NATO, cele mai mari cheltuieli militare au fost înregistrate în Statele Unite, care reprezintă aproape 40% din totalul cheltuielilor NATO. Germania, Franța și Marea Britanie sunt următoarele state cu cele mai mari cheltuieli militare.

Aceste creșteri semnificative ale cheltuielilor militare din Europa vin în urma apelurilor repetate ale președintelui american Joe Biden de a încuraja țările membre NATO să-și crească cheltuielile militare și să se angajeze să-și îndeplinească obiectivele financiare în cadrul NATO.

Cu toate acestea, unele voci critice susțin că aceste cheltuieli mari nu sunt justificate și că ar trebui să se concentreze mai mult asupra altor probleme, cum ar fi schimbările climatice sau pandemia de COVID-19.

În orice caz, este clar că cheltuielile militare din Europa continuă să crească și că statele membre NATO se angajează să-și protejeze interesele de securitate într-un context geopolitic tot mai complex și incert. Sursa articolului este france24.com.

Sursa si foto: www.france24.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Maria Broască – O poveste de determinare și recuperare

Maria Broască este o junioară talentată și face parte din proiectul "Țară, țară, vrem campioane!" coordonat de Mariana Bitang...

Read More...

Campioni după 15 ani! Victorie în finala de rugby cu CSM Știința Baia Mare, scor 17-13!

Echipa de rugby a României a reușit să câștige finala Cupei României împotriva echipei CSM Știința Baia Mare cu...

Read More...
IMPACTPRESS

Explozie la etajul I al unui imobil din Giarmata, cu patru victime

Explozie la un imobil din Giarmata: Patru victime, clădiri afectate și cercetări în desfășurare Pompierii militari de la ISU Timiș...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro