Dumitru Coarna. Modificarea Legii Offshore este o Cutie a Pandorei

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
dumitru coarna legea offshore

Dumitru Coarna, in parlamentul Romaniei, a sustinut ca modificarea Legii Offshore in forma actuala reprezinta de fapt o cutie a Pandorei care face mai mult rau decat bine.

“Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.256/2018 (…) privind unele masuri necesare pentru implementarea operatiunilor petroliere de catre titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetrele offshore reprezinta in fapt o cutie a Pandorei.

Titularii acordurilor, inclusiv operatorii economici afiliati acestora vor avea dreptul de a comercializa in mod liber hidrocarburile produse din perimetrele petroliere respective, la preturile si in cantitatile determinate de catre acestia in acord cu legislatia nationala si cu principiile Uniunii Europene de piata libera.

Astfel, sub pretextul crizei energetice si a independentei energetice fata de Rusia, s-a initiat un act normativ prin care devenim dependenti fata de companiile de exploatare a gazelor naturale. Gaze naturale, proprietate a statului roman de altfel.

In primul rand companiile nu sunt obligate sa vanda nici un metru cub din gazele Romaniei pe piata interna, in conditiile in care in legea initiala prin care companiile care au semnat contractele erau obligate sa o respecte, 50% din gaze ar fi trebuit sa ajunga pe piata romaneasca.

In al doilea rand, prin impozitarea veniturilor suplimentare, care depasesc un pret de vanzare de 85 RON pe MW/h statul s-ar putea sa nu obtina vre-un profit.

In final, statul roman ajunge sa incaseze sume modice, in conditiile in care redeventa pe cantitatea de gaz vandut se raporteaza la pretul mediu al gazului.

Companiile pot vinde la 85 RON MW/h, pragul la care nu se percep taxe, catre propriile filiale, pentru ca mai apoi sa le revanda la preturile dorite.

Pe scurt, suntem in situatia in care avem resurse naturale care ar putea sa ne acopere necesarul nostru de consum, dar le vindem pe nimic, pentru a le rascumpara ulterior la un pret exorbitant impus de companiile de exploatare.”
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Personal best pentru atletul Sorin Andrici la Ultramaratonul de la Belgrad: 205 km în 24 de ore!

Rezultat istoric la Ultramaratonul de 24 de ore de la Belgrad: Sorin Andrici alergă peste 205 de km într-o zi

Sorin Andrici, ultramaratonistul român, a stabilit un nou record personal în weekendul acesta, alergând timp de 24 de ore...

Read More...

Frumoasa vreme la munte.

Vremea la munte. Foto: Facebook, vezi sursa: Link catre sursa Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro