Dumitru Coarna. Modificarea Legii Offshore este o Cutie a Pandorei

In Actualitate, STIRILE ZILEI
dumitru coarna legea offshore
virtualmag.ro

litera.ro

Dumitru Coarna, in parlamentul Romaniei, a sustinut ca modificarea Legii Offshore in forma actuala reprezinta de fapt o cutie a Pandorei care face mai mult rau decat bine.

„Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.256/2018 (…) privind unele masuri necesare pentru implementarea operatiunilor petroliere de catre titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetrele offshore reprezinta in fapt o cutie a Pandorei.

Titularii acordurilor, inclusiv operatorii economici afiliati acestora vor avea dreptul de a comercializa in mod liber hidrocarburile produse din perimetrele petroliere respective, la preturile si in cantitatile determinate de catre acestia in acord cu legislatia nationala si cu principiile Uniunii Europene de piata libera.

Astfel, sub pretextul crizei energetice si a independentei energetice fata de Rusia, s-a initiat un act normativ prin care devenim dependenti fata de companiile de exploatare a gazelor naturale. Gaze naturale, proprietate a statului roman de altfel.

In primul rand companiile nu sunt obligate sa vanda nici un metru cub din gazele Romaniei pe piata interna, in conditiile in care in legea initiala prin care companiile care au semnat contractele erau obligate sa o respecte, 50% din gaze ar fi trebuit sa ajunga pe piata romaneasca.

In al doilea rand, prin impozitarea veniturilor suplimentare, care depasesc un pret de vanzare de 85 RON pe MW/h statul s-ar putea sa nu obtina vre-un profit.

In final, statul roman ajunge sa incaseze sume modice, in conditiile in care redeventa pe cantitatea de gaz vandut se raporteaza la pretul mediu al gazului.

Companiile pot vinde la 85 RON MW/h, pragul la care nu se percep taxe, catre propriile filiale, pentru ca mai apoi sa le revanda la preturile dorite.

Pe scurt, suntem in situatia in care avem resurse naturale care ar putea sa ne acopere necesarul nostru de consum, dar le vindem pe nimic, pentru a le rascumpara ulterior la un pret exorbitant impus de companiile de exploatare.”


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

virtualmag.ro

fashiondays.ro

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

droguri

In Arad se vand droguri ca la piata

Încercau să vândă și ei droguri într-o parcare, din apropierea localității arădene Șimand, 100 de grame de cocaină și

Read More...
radu negru

Liceul tehnologic “RADU NEGRU” Galati – oferta educationala 2022-2023

LICEU ZICalificare nivel 4Domeniul PROTECTIA MEDIULUI Calificarea:-Tehnician ecolog și protecția calității mediului- 12 locuri – cod admitere 180Domeniul ELECTRONICĂ

Read More...
treasure games

„Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” s-a încheiat la Gura Teghii cu o experiență fine dining alături de chef Liviu Lambrino

Primul reality show în Social Media din România, „Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” s-a încheiat după o

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online