Două cutremure cu magnitudini de 3.3 Ml și 2.9 Ml înregistrate în zona seismică Brăila

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

În data de 6 și 7 aprilie, au avut loc două cutremure în zona seismică Brăila, cu magnitudini de 3.3 Ml și 2.9 Ml pe scara Richter, la adâncimi de aproximativ 10 km. Primul cutremur s-a produs la 9 km nord de Brăila și 12 km sud de Galați, având intensitatea microseismică epicentrală II pe scara Mercalli.

Feedback-ul primit de la locuitorii din zonă a evidențiat diferențe în percepția cutremurului, în funcție de locația fiecăruia. Din analiza datelor de la aparatele de măsură din zona epicentrului, se observă că intensitățile IMSK au fost de III-IV la Galați, III la Carcaliu și III la Izvoarele de Galați.

Deoarece cutremurul a fost de suprafață, a fost resimțit destul de puternic de rezidenții din zona apropiată epicentrului, cu mișcări bruște pe verticală, într-o durată de la 3 la 5 secunde. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului monitorizează cu atenție activitatea seismică din zonă și are în plan instalarea de noi senzori seismici temporari în perioada următoare.

Sursa: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Două cutremure, cu magnitudinea de 3.3 Ml, respectiv 2.9 Ml pe scara Richter, au fost înregistrate în cursul zilelor de 6 și 7 aprilie, în zona seismică Brăila, la adâncimi de aproximativ 10 km. Cutremurul de sâmbătă, 6 aprilie, s-a produs la ora 19:51:20, la distanța de 9 km nord de Brăila și 12 km sud de Galați, și a avut intensitatea microseismică epicentrală II pe scara Mercalli. Feedback-ul primit de la locuitorii din zonă care au raportat online modul cum au simțit cu…tremurul, a evidențiat diferențe în percepția acestuia, în funcție de locația fiecăruia (mulțumim pe acestă cale tuturor celor care au completat formularele noastre de feedback). Din analiza datelor pe care le avem de la aparate de măsură din zona apropiată epicentrului, cutremurul a avut următoarele intensități IMSK: Galați III-IV, Carcaliu III, Izvoarele de Galați III. Fiind un seism de suprafață, acesta a fost perceput de către rezidenții din zona apropiată epicentrului, destul de puternic, cu mișcări bruște pe verticală, pe o durată de la 3 la 5 sec. INCDFP monitorizează atent activitatea seismică în zonă și are în vedere ca în perioada următoare să instaleze noi senzori seismici temporari.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro