Descoperire periculoasă într-o pădure: Muniție găsită de un bărbat cu detector de metale

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Alertă în pădurea din Ferești. Au fost descoperite elemente de muniţie

Un bărbat care se plimba într-o pădure din comuna Fereşti, județul Vaslui, a descoperit mai multe elemente de muniție în timp ce folosea un detector de metale. Incidentul a avut loc sâmbătă, iar bărbatul a anunțat imediat autoritățile. Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a intervenit pentru asanarea elementelor de muniție și pentru a verifica dacă există și alte obiecte similare în zonă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu, pirotehniștii au ridicat un număr impresionant de elemente de muniție. Aceștia au găsit 53 de focoase M3, 42 de cartușe de calibru 7,92 milimetri, 17 tuburi de cartușe calibru 7,92 milimetri, două focoase de aruncător și o grenadă de mână. Toate acestea au fost transportate într-un depozit, urmând să fie distruse în condiții de siguranță.

Reprezentanții ISU Vaslui atrag atenția asupra importanței de a anunța autoritățile în cazul în care cetățenii descoperă astfel de elemente de muniție și subliniază faptul că acestea nu trebuie manipulate pentru a evita riscul producerii unor explozii. Descoperirile de acest gen pot fi extrem de periculoase și pot pune în pericol viața și integritatea fizică a celor din jur.

Este important de menționat faptul că astfel de elemente de muniție pot fi rămășițe ale conflictelor armate din trecut sau pot fi rezultatul depozitării necorespunzătoare a armamentului. În ultimii ani, au fost înregistrate mai multe astfel de descoperiri în diferite regiuni ale țării, ceea ce demonstrează necesitatea unei atenții sporite în gestionarea și asanarea acestor obiecte periculoase.

Autoritățile recomandă cetățenilor să aibă grijă și să evite să se aventureze în zone necunoscute sau să manipuleze obiecte suspecte. Este mai sigur să se anunțe imediat autoritățile, care vor interveni prompt pentru a asigura siguranța și protecția populației.

În concluzie, descoperirea de elemente de muniție în pădurea din comuna Fereşti reprezintă un avertisment serios cu privire la existența unor obiecte periculoase în locuri aparent liniștite. Este responsabilitatea noastră să fim vigilenți și să respectăm regulile de siguranță, pentru a evita orice incident neplăcut și a proteja viețile noastre și ale celor din jur.

Sursa si Foto: stiriest.ro

Mai multe elemente de muniţie au fost găsite, sâmbătă, de un bărbat care se plimba într-o pădure din comuna Fereşti cu un detector de metale. Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a intervenit pentru asanarea elementelor de muniţie. După ridicarea acestora pirotehniştii au delimitat un perimetru de siguranţă şi au verificat dacă pe acea suprafaţă mai sunt şi alte obiecte similare. „La finalizarea misiunii, pirotehniştii au ridicat 53 de focoase M3, 42 de cartuşe de calibru 7,92 milimetri, 17 tuburi de cartuşe calibru 7,92 milimetri, două focoase de aruncător şi o grenadă de mână. Toate elementele de muniţie descoperite şi ridicate de pirotehnişti au fost transportate într-un depozit, urmând a fi distruse”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu. Reprezentanţii instituţiei atrag atenţia cu privire la faptul că toţi cetăţenii au obligaţia să anunţe autorităţile când găsesc astfel de elemente de muniţie şi să nu le manevreze, pentru a evita producerea unor explozii.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Timișorenii invitați să admire prima expoziție nocturnă a mașinilor de epocă, la Noaptea Muzeelor!

Retromobil Timiș strălucește în lumina nopții la Noaptea Muzeelor 2024

Timișoara va găzdui o premieră în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2024, organizat de Retromobil Timiș. Începând cu ora 20:00,...

Read More...

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a avut loc recent, într-un...

Read More...

Record personal pentru Dorian Frâncu la Cupa României – tineret

Cupa României la tineret din acest an a adus evoluții notabile pentru sportivii dinamoviști. Unul dintre cei mai remarcabili...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro