Debutul unui nou sezon al emisiunii “Vorbește corect!” pe TVR, în data de 2 octombrie 2023

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Cultura

TVR a deschis un nou sezon al emisiunii “Vorbește corect!” în data de 2 octombrie 2023. Această emisiune are ca invitați specialiști reputați de la Institutul de Lingvistică “Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” al Academiei Române, ceea ce demonstrează importanța acordată corectitudinii limbii române și dorința de a promova utilizarea corectă a acesteia.

Printre experții prezenți în emisiune se numără cercetătorul științific Cristiana Aranghelovici, cercetătorul științific Andreea Dinică, profesorul universitar Cristian Moroianu și conferențiarul universitar Ionuț Geană. Acești specialiști aduc în emisiunea “Vorbește corect!” expertiza lor în domeniul lingvisticii și contribuie la informarea și educarea telespectatorilor în ceea ce privește utilizarea corectă a limbii române.

Emisiunea se difuzează în fiecare zi, de luni până vineri, la ora 14:55, pe TVR 1. Acest interval orar strategic a fost ales pentru a atrage un număr cât mai mare de telespectatori și pentru a le oferi acestora posibilitatea de a se conecta și de a interacționa cu specialiștii prezenți în emisiune.

Un aspect interesant al emisiunii “Vorbește corect!” este caracterul său interactiv. Telespectatorii pot trimite mesaje pe adresa de e-mail vorbestecorect@tvr.ro și specialiștii lingviști invitați în emisiune răspund acestor mesaje. Aceasta reprezintă o oportunitate excelentă pentru telespectatori de a-și clarifica nelămuririle în ceea ce privește utilizarea corectă a limbii române și de a primi sfaturi și recomandări direct de la experți.

Echipa emisiunii “Vorbește corect” este formată din profesioniști în domeniul media și lingvistică. Cristina și Radu Dănilă sunt realizatorii și producătorii emisiunii, iar Andreea Dinică este cercetător științific la Institutul de Lingvistică “Iorgu Iordan-Al.Rosetti” al Academiei Române și consultantul de specialitate al emisiunii. Alți membri ai echipei sunt Ionuț Andrei, editor imagine, și Dan Creța, voice-over.

Emisiunea “Vorbește corect!” reprezintă un demers important în promovarea utilizării corecte a limbii române și în educarea telespectatorilor în acest sens. Prin intermediul experților lingviști invitați și al caracterului său interactiv, emisiunea oferă telespectatorilor oportunitatea de a-și îmbunătăți cunoștințele de limba română și de a înțelege mai bine regulile și particularitățile acesteia.

Sursa: Academia Romana.

Luni, 2 octombrie 2023, TVR a deschis un nou sezon al emisiunii 𝐕𝐨𝐫𝐛𝐞ș𝐭𝐞 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐜𝐭!

Între invitați se află specialiști reputați de la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” al Academiei Române:
– cercetător ştiinţific Cristiana Aranghelovici
– cercetător ştiinţific Andreea Dinică
– prof. univ. Cristian Moroianu
– conf. univ. Ionuț Geană

Emisiunea se difuzează în fiecare zi, de luni până vineri, la ora 14:55, la TVR 1.

Emisiunea are un caracter interactiv: specialiştii lingvişti invitaţi în emisiune răspund mesajelor primite de la telespectatori pe adresa de e-mail vorbestecorect@tvr.ro.

Echipa emisiunii „Vorbeşte corect”
Cristina şi Radu Dănilă – realizatori şi producători, Andreea Dinică – cercetător ştiintific la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan-Al.Rosetti” al Academiei Române, consultantul de specialitate al emisiunii, Ionuţ Andrei – editor imagine, Dan Creţa – voice-over.
Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Academia Romana
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Maria Broască – O poveste de determinare și recuperare

Maria Broască este o junioară talentată și face parte din proiectul "Țară, țară, vrem campioane!" coordonat de Mariana Bitang...

Read More...

Campioni după 15 ani! Victorie în finala de rugby cu CSM Știința Baia Mare, scor 17-13!

Echipa de rugby a României a reușit să câștige finala Cupei României împotriva echipei CSM Știința Baia Mare cu...

Read More...
IMPACTPRESS

Explozie la etajul I al unui imobil din Giarmata, cu patru victime

Explozie la un imobil din Giarmata: Patru victime, clădiri afectate și cercetări în desfășurare Pompierii militari de la ISU Timiș...

Read More...

One commentOn Debutul unui nou sezon al emisiunii “Vorbește corect!” pe TVR, în data de 2 octombrie 2023

  • DLE BARNA, USR,DLE CIOLOS SUNT NISTE CORUPȚI ÎN SRI!! EXISTA LA IPJ BUCURESTI PLÂNGERE FĂCUTA ONLINE ÎN ACEST SENS, MERGEȚI DE URGENTA!!! USRUL LA POLITIE!!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro