Cursuri de prim ajutor pentru elevii din Timisoara

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Primăria Municipiului Timișoara, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul Școlar Timiș, au lansat un program de cursuri de prim ajutor pentru elevii din școlile timișorene. Scopul acestui program este de a pregăti o generație întreagă de tineri care să știe cum să reacționeze în situațiile de urgență și să acorde primul ajutor în caz de nevoie.

Până în prezent, 228 de elevi au beneficiat deja de aceste cursuri, iar primarul Dominic Fritz se bucură de interesul și implicarea elevilor în acest program. El consideră că această pregătire este esențială pentru viață și îi învață pe tineri să acționeze cu curaj în situații limită. Primarul a transmis mulțumiri colegilor din primărie și celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru eforturile lor în educarea copiilor în privința primului ajutor.

Specialiștii din cadrul Biroului pentru Situații de Urgență al Primăriei Municipiului Timișoara și cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență lucrează împreună cu elevii timp de o săptămână în fiecare școală înscrisă în program. Ei îi învață pe copii cum să reacționeze în situații de urgență, cum să acorde primul ajutor și cum să prevină și să se protejeze de riscuri. De asemenea, elevii vor participa la simulări de exerciții de salvare în situații de urgență pentru a învăța cum să acționeze în caz de nevoie.

Elevii de gimnaziu sunt instruiți cum să prevină riscurile, să respecte regulile de siguranță și să apeleze numărul unic de urgență 112, dacă este cazul. Liceenii beneficiază și ei de sesiuni de instruire pentru acordarea primului ajutor. Totodată, profesorii sunt pregătiți pentru a putea coordona măsurile necesare în cazul în care se confruntă cu o situație de urgență.

Până în prezent, 30 de unități de învățământ din Timișoara, atât licee cât și școli gimnaziale, s-au înscris în acest program. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 2 ani și activitățile sunt deja programate până în luna aprilie a anului viitor. Scolile care doresc să participe pot trimite o solicitare pe adresa de e-mail primariatm@primaritm.ro.

Această inițiativă este extrem de importantă, având în vedere că primul ajutor poate salva vieți. Educarea tinerilor în privința acestor cunoștințe și deprinderi este esențială pentru a asigura siguranța și binele comunității. Este de apreciat efortul autorităților locale și colaborarea cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență în implementarea acestui program.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Primaria Municipiului Timisoara impreuna cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul Scolar Timis organizeaza, din aceasta toamna, cursuri de prim ajutor pentru elevii din scolile timisorene. Pana in acest moment, au beneficiat deja 228 de elevi.

„Ma bucur ca elevii privesc cu interes si curiozitate aceste cursuri si se implica. Ne dorim sa pregatim o generatie intreaga de tineri care sa stie sa raspunda in situatia in care unul dintre colegii lor, o persoana apropiata sau chiar un strain ar avea nevoie de manevra Heimlich sau de resuscitare.

E o pregatire pentru viata, pentru situatii in care trebuie sa stie ce sa faca, sa aiba curajul necesar sa actioneze. Le multumesc colegilor din Primarie, dar si celor de la ISU pentru ca ii invata pe copii cum sa reactioneze in situatii limita”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Specialistii din cadrul Biroului pentru Situatii de Urgenta al Primariei Municipiului Timisoara, impreuna cu colegii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta petrec cate o saptamana in fiecare dintre scolile inscrise in program si lucreaza cu copiii, pentru a-i invata cum sa reactioneze in situatii de urgenta, cum sa acorde primul ajutor, ce riscuri exista si cum pot sa le previna sau sa se protejeze. Elevii vor participa la simularea unor exercitii de salvare in situatii de urgenta, invatand astfel cum sa actioneze, daca va fi cazul.

Elevii de gimnaziu sunt instruiti cum sa previna riscurile, sa respecte regulile de siguranta si, daca e cazul, cum sa apeleze numarul unic de urgenta 112. Liceenii au, in plus, sesiuni de instruire pentru acordarea primului ajutor. Profesorii au, de asemenea, parte de pregatire pentru a putea coordona masurile necesare in cazul in care se confrunta cu o situatie de urgenta.

Pana in prezent, s-au inscris in program 30 de unitati de invatamant din Timisoara, licee si scoli gimnaziale. Proiectul se va derula pe o perioada de 2 ani si sunt deja programate activitatile pana in luna aprilie a anului viitor. Scolile care doresc sa participe la acest program se pot inscrie in continuare, trimitand o solicitare pe adresa de e-mail primariatm@primaritm.ro. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NASA Logo

Voluntari pentru realizarea unui film despre eclipsa solara totala din 8 aprilie 2024

În timpul eclipsei totale de soare din 8 aprilie 2024, avem nevoie de voluntari de-a lungul traiectoriei de totalitate...

Read More...

Visual Fan extinde la 70% portofoliul de acțiuni al Intervision Trading, distribuitorul AKAI

Brașov, 13 Februarie 2024. Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea...

Read More...

La aniversarea a 100 de ani, Institutul Francez din România prezintă Vertiges – cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ, între 21 și 31 martie la București și în alte 12 orașe

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ ce se...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro