Cupa României – Finala județeană Timiș: Gloria Moșnița Nouă învinge CSM Lugoj

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Buturuga mică a răsturnat carul mare! Favorita CSM Lugoj a pierdut Cupa României în fața celor de la Gloria Moşniţa Nouă

Cupa României la nivel județean în Timiș și-a desemnat câștigătoarea, cu o surpriză la final. Gloria Moșnița Nouă, echipa clasată pe locul zece în Divizia D, a reușit să învingă vicecampioana ligii a IV-a, CSM Lugoj, în ultimul act al competiției desfășurat pe stadionul ”Emilian Pavel” din Ghiroda. Desfășurat într-o zi caniculară, meciul a fost marcat de un gol spectaculos al lui Cristian Melinte din propria jumătate de teren, de la aproximativ 60 de metri, peste portarul echipei adverse, Cristi Birăescu.

CSM Lugoj, considerată favorită, a ratat câteva ocazii importante, iar Gloria Moșnița a reușit să profite de greșelile adversarilor și să marcheze încă un gol înainte de pauză. Chiar dacă lugojenii au redus diferența în repriza a doua, scorul final s-a încheiat cu 2-1 în favoarea echipei surpriză, care va merge mai departe în competiție.

Pentru CSM Lugoj, acest sezon a fost marcat de ghinion, de la pierderea calificării până la schimbarea antrenorului și acum cu eliminarea din Cupa României. Cele șase echipe câștigătoare din Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj și Mehedinți vor fi repartizate în două grupe prin tragere la sorți, urmând să se dueleze pentru a accede în tururile preliminare de dinaintea grupelor. Partidele vor începe în jurul mijlocului lunii iulie.

Este important de menționat că CSM Lugoj a evoluat cu un lot format din jucători precum Birăescu, A. Rus, Doboș sau Mihoc, sub conducerea antrenorului Dafin Danciu. Pe de altă parte, CSC Moșnița Nouă a aliniat în teren jucători precum Melinte, Niță sau Alin Pîrjol, sub îndrumarea antrenorului Bogdan Străuț.

Partida a fost arbitrată de Cătălin George Roman, alături de Marius Talpoș și Andrei Raul Teodorescu, iar observator de arbitri a fost Cătălin Botaș. Este de remarcat că ambele echipe au luptat cu determinare și fair-play, oferind un spectacol fotbalistic de calitate în cadrul competiției locale.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Cupa României al fazei județene Timiș și-a terminat miercuri, 19 iunie, ultimul act la fotbal, unul în care Gloria Moşniţa Nouă, a zecea clasată la sfârșitul campionatului Diviziei D, a învins pe vicecampioana ligii a IV-a CSM Lugoj.

Pe o căldură excesivă, chiar dacă meciul a început de la ora 20, pe stadionul ”Emilian Pavel” din localitatea Ghiroda, moșnițenii au înscris în minutul 14 prin Cristian Melinte din propria jumătate de teren, de la aproape 60 de metri, peste portarul lugojenilor, Cristi Birăescu, ieşit la 14 metri din cadru.

La scurt timp, disconfortul termic și-a spus cuvântul, iar arbitrul Roman, le-a acordat jucătorilor pauză de hidratare, astfel de momente fiind oferite de câteva ori în timpul partidei.

CSM Lugoj, care era văzută ca marea favorită, pentru a compensa înfrângerea din campionat în fața Șagului, a pierdut câteva ocazii importante, iar de greșelile lor au profitat cei de la Gloria Moșnița care a mai punctat un gol în minutul 45 cu o minge lansată în adâncime peste apărare, iar Patrick Niță a sprintat și a tras de pe la 20 metri pentru un 2-0.

În mitanul secund, lugojenii au ratat un gol de la semi-distanță în minutul 66, prin Ioan Petresc, însă același jucător a fructificat ocazia și a redus diferența în minutul 73.

Fluierul de final a arătat pe tabela e marcaj scorul de 2-1 pentru Gloria Moşniţa Nouă, care va merge.

Așadar, CSM Lugoj ratează și Cupa României, fotbaliștii municipiului de pe Timiș având un sezon plin de ghinion, de la pierderea calificării, la plecarea fostului antrenor și acum încheind cu un hatttrick nefast.

Cele șase câștigătoare din Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj și Mehedinți vor fi împărțite prin tragere la sorți în două grupe. Învingătorii vor juca o finală regională pentru a accede mai departe, în tururile preliminare de dinainte de grupe. Sistemul e același de anul trecut. Partidele vor începe după mijlocul lunii iulie.

Pentru CSM Lugoj au jucat Birăescu, A. Rus, Radak, Doboș, Popescu, Breșneni, Herci, Dobra, Mihoc, R. Rus, Silaghi-Perju. Au mai intrat Petresc, Maier, Lakatos, Talpă. Pe bancă au fost Amarinei – Roşie, Lakatos, Vlădia şi Repede. Antrenor a fost Dafin Danciu

CSC Moşniţa Nouă a evoluat pe teren cu Untaru – Cazimir, Lavrincik, Ioan Pîrjol, Grunţă – Melinte – cpt., Duţu, Costescu, Şchiopu – Niţă, Alin Pîrjol. Au mai intrat Bogdan Andriuca, Mario Popescu, Vlada. Pe bancă au stat Coroban, Ţăpuş, Pane, Mariş, Hepeş şi Popa. Antrenor a fost Bogdan Străuţ.

Au arbitrat Cătălin George Roman – Marius Talpoş şi Andrei Raul Teodorescu, iar observator de arbitri a fost Cătălin Botaş.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Împușcături la un eveniment de campanie al lui Donald Trump. Presupusul atacator și un participant la miting au fost uciși

Donald Trump a fost escortat de urgență de la un miting din orașul Butler, Pennsylvania, după ce câteva focuri...

Read More...

Armonia între carieră și viața personală: Cheia unei sănătăți generale echilibrate

Armonia între carieră și viața personală este un aspect esențial pentru menținerea unei sănătăți generale echilibrate. De-a lungul timpului,...

Read More...

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro