Cumpărarea unei locuințe în rate: 3 aspecte importante

In Business, Comunicate, STIRILE ZILEI
virtualmag.ro

litera.ro

Dacă a venit momentul unei astfel de schimbări majore în viața ta, trebuie să ai în vedere anumite aspecte înainte de a decide să îți cumperi o locuință în rate. Fie că ai nevoie de un spațiu mai mare pentru tine și familia ta, fie ai alte motive pentru relocare, îți venim în ajutor cu trei aspecte de care să ții cont.

Găsește tipul de credit potrivit pentru tine

Este foarte important ca așteptările tale în ceea ce privește obținerea unui credit să fie realiste. Calculează creditul ipotecar online și vezi, în funcție de suma pe care ai nevoie să o împrumuți, care este perioada de rambursare și rata pe care trebuie să o plătești lunar. Poți obține chiar și o ofertă specială în funcție de banca la care îți este virat lunar salariul. 

Îți recomandăm să mergi la unitatea bancară aleasă de tine pentru a avea parte de o estimare cât mai corectă a costurilor lunare, cât și care este suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de veniturile tale. Ia în calcul faptul că dobânda poate fluctua în funcție de IRCC (indice de referință trimestrial) și urmărește scadențarul.

Nu uita că necesită timp

Chiar dacă veniturile tale sunt suficient de mari pentru a obține creditul dorit, preaprobarea creditului ar putea dura ceva timp, în funcție de banca la care ai decis să mergi. După această perioadă în care documentele tale sunt verificate, iar banca urmează să îți ofere un răspuns, vei avea timp 90 de zile să găsești locuința potrivită pentru tine și să obții aprobarea băncii în urma evaluării imobilului.

Chiar dacă ai încheiat deja un antecontract cu proprietarul sau dezvoltatorul pentru achiziționarea locuinței ideale, mai există o perioadă de evaluare din partea băncii până ce creditul tău va fi aprobat în mod final. Vei fi nevoit de asemenea să achiți o taxă pentru această evaluare la fața locului și să aștepți și avizul juridic. Cele două demersuri pot avea loc în paralel. 

Nu uita de asigurare

Orice locuință cumpărată în rate prin bancă trebuie să aibă asigurare. Încă din prima zi după ce ai devenit proprietar trebuie să închei atât o asigurare facultativă, cât și o poliță de asigurare împotriva dezastrelor, numită pe scurt PAD. Asigurarea poate fi încheiată cu orice firmă care respectă cerințele băncii care ți-a oferit creditul și poate fi achitată lunar din același cont din care urmează să plătești ratele. 

Există multe avantaje atunci când închei o asigurare pentru locuință. De exemplu, poți adăuga o clauză suplimentară prin care să-ți asiguri bunurile din locuință. Pentru a minimaliza efortul, poți încheia asigurarea în aceeași agenție unde ai contractat creditul. Prima de asigurare este încasată automat din același cont și poate fi plătită inclusiv trimestrial. 

Cumpărarea unei locuințe în rate necesită multă informare și asumarea unei responsabilități financiare în timpul următorilor ani. Achitarea totală a unui credit poate fi un proces îndelungat, însă, între timp te vei putea bucura de locuința ta ideală. 


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

virtualmag.ro

fashiondays.ro

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

radu negru

Liceul tehnologic “RADU NEGRU” Galati – oferta educationala 2022-2023

LICEU ZICalificare nivel 4Domeniul PROTECTIA MEDIULUI Calificarea:-Tehnician ecolog și protecția calității mediului- 12 locuri – cod admitere 180Domeniul ELECTRONICĂ

Read More...
treasure games

„Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” s-a încheiat la Gura Teghii cu o experiență fine dining alături de chef Liviu Lambrino

Primul reality show în Social Media din România, „Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” s-a încheiat după o

Read More...
Lumea Tarei

Cum se faceau recrutările serviciului de Securitate din România, înainte de 1989, în combinatul siderurgic din Galați

La nivelul combinatului, în perioada de dinainte de 1989, a existat o structură bine organizată a Securităţii. Acest lucru

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online