Cum se bazează continentul pe SUA pentru securitate – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Cum se sprijină continentul pe SUA pentru securitate – POLITICO

America ar putea deveni “o povara pentru Europa” in ceea ce priveste securitatea, apararea si industria militara, intrucat Statele Unite isi reduc prestanta in Europa, iar tarile europene sunt nevoite sa-si asume mai multa responsabilitate in aceste domenii, conform unui raport publicat la inceputul acestei saptamani.

Raportul, intitulat “Europa si viitorul securitatii transatlantice”, a fost realizat de Institutul de Studii de Securitate din Europa si a subliniat ca Statele Unite isi reduc prestanta militara in Europa, in timp ce Rusia continua sa reprezinte o amenintare semnificativa pentru tarile europene.

In acest context, tarile europene sunt nevoite sa-si asume mai multa responsabilitate in ceea ce priveste securitatea si apararea, iar aceasta ar putea include cheltuieli mai mari in industria militara, potrivit raportului.

Raportul a subliniat, de asemenea, ca tarile europene ar trebui sa colaboreze mai mult pentru a-si imbunatati capacitatea militara si pentru a se asigura ca pot face fata amenintarilor din partea Rusiei.

“Tarile europene trebuie sa colaboreze mai mult pentru a-si imbunatati capacitatea militara si pentru a-si asuma mai multa responsabilitate in ceea ce priveste securitatea si apararea”, a declarat Hans-Peter Bartels, presedintele comisiei de aparare a Bundestagului german, in cadrul unei conferinte de presa organizate pentru a lansa raportul.

Bartels a subliniat, de asemenea, ca tarile europene ar trebui sa fie pregatite sa cheltuiasca mai mult in industria militara si sa-si imbunatateasca cooperarea cu Statele Unite in aceste domenii.

Raportul a mai aratat ca Brexit-ul ar putea afecta securitatea europeana, deoarece Marea Britanie este unul dintre cei mai puternici membri ai NATO si unul dintre cei mai mari contributori la cheltuielile pentru securitatea europeana.

In general, raportul a atras atentia asupra nevoii de a se dezvolta o strategie comuna pentru securitatea si apararea Europei, care sa permita tarilor europene sa-si asume o responsabilitate mai mare in aceste domenii si sa se asigure ca pot face fata amenintarilor de securitate din partea Rusiei si altor actori internationali.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro