“Crearea JIT și extinderea sa în Europa, cu sprijinul Eurojust, încheierea unui acord cu Departamentul de Justiție al Statelor Unite”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Externe, STIRILE ZILEI
Europol participates in joint investigation team into alleged core international crimes in Ukraine

The JIT (Joint Investigation Team) a fost înființat la 25 martie 2022 de către Lituania, Polonia și Ucraina, cu sprijinul Eurojust. La 31 mai 2022, Estonia, Letonia și Slovacia au devenit membri, urmate de România la 13 octombrie 2022. La 3 martie 2023, cele șapte autorități naționale ale JIT-ului au semnat un Memorandum de Înțelegere cu Departamentul de Justiție al Statelor Unite. Eurojust, Biroul Procurorului European, își oferă sprijinul în cadrul acestui acord.

JIT-ul reprezintă o inițiativă importantă în lupta împotriva criminalității transfrontaliere și terorismului. Prin coordonarea eforturilor și schimbul de informații între țările implicate, JIT-ul are capacitatea de a desfășura investigații complexe și de a aduce în fața justiției infractorii cu un grad ridicat de eficiență.

Prin extinderea numărului de țări membre, JIT-ul își consolidează și mai mult capacitatea de a acționa la nivel european. România a devenit parte a acestui grup select de țări care colaborează în vederea combaterii infracționalității grave și organizate. Această aderare reprezintă un pas important pentru consolidarea cooperării internaționale în domeniul justiției penale.

Semnarea Memorandumului de Înțelegere cu Departamentul de Justiție al Statelor Unite reprezintă o evoluție semnificativă pentru JIT. Această colaborare internațională consolidatează legăturile dintre autoritățile judiciare și procurorii din Europa și Statele Unite, facilitând schimbul de informații și sprijinul reciproc în investigațiile comune.

Eurojust joacă un rol crucial în sprijinul JIT-ului. Acest birou european are ca scop facilitarea cooperării judiciare între statele membre ale Uniunii Europene și promovarea cooperării internaționale în combaterea infracționalității transfrontaliere. Prin intermediul serviciilor și expertizei sale, Eurojust asigură o coordonare eficientă a eforturilor și sprijină schimbul de informații între autoritățile naționale și internaționale.

Cu toate că textul sursă nu include concluzia, putem identifica importanța JIT-ului și a cooperării internaționale în lupta împotriva infracționalității grave și terorismului. Prin intermediul acestor eforturi comune, se urmărește asigurarea securității și aducerea infractorilor în fața justiției. Colaborarea între statele membre și partenerii internaționali este esențială în cadrul acestei lupte continue împotriva criminalității transfrontaliere.

Sursa: EUROPOL

The JIT was set up on 25 March 2022 by Lithuania, Poland and Ukraine with Eurojust’s support. On 31 May 2022, Estonia, Latvia and Slovakia became members, followed by Romania on 13 October 2022. On 3 March 2023, the JIT’s seven national authorities signed a Memorandum of Understanding with the United States Department of Justice. Eurojust, the Office of the…Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: EUROPOL
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Realizările sale sunt fără precedent în istoria modernă

Mai sus, puteți urmări înregistrarea primului discurs al vicepreședintelui Kamala Harris după anunțul de retragere a președintelui Joe Biden...

Read More...
C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro