Consiliul Județean Tulcea lansează mecanismul de bugetare participativă

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Bugetare participativă în județul Tulcea

Consiliul Județean Tulcea a lansat mecanismul de bugetare participativă pentru a permite cetățenilor să propună și să voteze proiecte de interes județean, cu posibilitatea ca acestea să fie implementate și finanțate integral de către instituție. Alocarea sumei de 200.000 lei pentru această ediție reprezintă o oportunitate pentru îmbunătățirea calității vieții în județ, prin implicarea directă a comunității în definirea priorităților și obiectivelor de investiții. Depunerea proiectelor este deschisă până la sfârșitul lunii aprilie, iar cetățenii pot urmări domeniile de infrastructură, dezvoltare urbană și mediu sau turism, cultură și sport pentru propunerile lor. Accesul la platforma de bugetare participativă se realizează prin site-ul Consiliului Județean Tulcea, iar orice întrebare sau nelămurire poate fi clarificată la numărul de telefon dedicat.

Sursa si Foto: infotulcea.ro

Consiliul Județean Tulcea reamintește tuturor tulcenilor că până la sfârșitul lunii pot fi depuse proiecte în cadrul mecanismului de bugetare participativă.

Instituția administrației județene implementează, în 2024, mecanismul de bugetare participativă, care va permite cetățenilor cu reședința sau domiciliul pe raza județului Tulcea să propună și să voteze proiecte de interes județean.

Proiectele declarate câștigătoare vor fi implementate și finanțate integral de Consiliul Județean Tulcea.

Bugetarea participativă este un proces derulat de Consiliul Județean, prin care ideile şi iniţiativele comunităţii județene tulcene se manifestă şi se transformă în realitate.

Este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Bugetarea participativă este un proces care urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii din județul nostru, prin încurajarea cetăţenilor să se implice în definirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local.

Sesiunea de depunere a proiectelor începe pe data de 1 aprilie 2024 și se încheie pe data de 30 aprilie 2024.

Pentru această ediție a fost alocată suma de 200.000 lei. Fiecare propunere trebuie să se încadreze într-un buget de 50.000 lei și va urmări unul din următoarele domenii:

-Infrastructură, dezvoltare urbană și mediu

-Turism, cultură și sport.

ATENȚIE! Pentru a fi declarate eligibile, proiectele trebuie să fie propuse de cetățeni care au domiciliul / reședința pe raza județului Tulcea, să reprezinte teme din domeniile amintite mai sus, să propună activități acoperite de aria de competență a Consiliului Județean Tulcea și să se desfășoare în anul calendaristic 2024.

CUM TE ÎNSCRII

Toți cetățenii județului Tulcea sunt invitați să se înscrie pe platforma de bugetare participativă, accesibilă de pe site-ul Consiliului Județean Tulcea (www.cjtulcea.ro).

CUM DEPUI UN PROIECT

În momentul deschiderii perioadei de depunere, utilizatorii vor completa toate câmpurile secțiunii „Proiecte“, acolo unde vor încărca și documentele aferente.

CUM VOTEZI UN PROIECT

În momentul deschiderii perioadei de votare, toți utilizatorii vor vota, pe platforma special dedicată, proiectul pe care îl susțin pentru județul Tulcea.

Cei care întâmpină probleme în utilizarea portalului pot cere mai multe informații la numărul de telefon 0240/502208.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Mănăstirea Căldărușani – un important lăcaș de cult din secolul al XVIII-lea, situat în comuna Căldărușani.

Mănăstirea Căldărușani este un loc sacru și plin de istorie, situat în comuna Căldărușani, la doar câțiva kilometri de...

Read More...
Photo of two men in blue lab jackets working on a copper colored box with wires

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru misiunea Artemis III din 2026

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru astronauți să-l desfășoare pe Lună în 2026, în cadrul misiunii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro