“Conferința “Screeningul pentru cancerul colorectal: de la proiecte pilot la program național – provocări și oportunități””

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Comunicat de presă – Conferința Screeningul pentru Cancerul Colorectal – Institutul Național de Sănătate Publică

Conferința “Screeningul pentru cancerul colorectal, de la proiecte pilot la program național – provocări și oportunități” este un eveniment organizat de Institutul Clinic Fundeni și Institutul Național de Sănătate Publică, având ca scop prezentarea rezultatelor primului program pilot de screening pentru cancerul colorectal din România.

Programul pilot s-a desfășurat în 4 regiuni de dezvoltare, cu o populație țintă de peste 200.000 de persoane testate. Acesta a avut ca obiective dezvoltarea cadrului de implementare a unui program național de screening și asigurarea calității în programele de screening pentru cancerul colorectal.

Rezultatele acestui proiect pilot au fundamentat planurile de extindere regională și națională către un program național. Contextul în care se organizează această conferință reflectă preocupările profesioniștilor din domeniul sănătății privind prevenția și controlul cancerului colorectal.

Evenimentul își propune să atragă toți actorii din sistemul de sănătate și autorități ale administrației publice centrale și locale, în crearea unui cadru funcțional pentru sprijinirea populației din România în prevenirea cancerului colorectal.

Participanții la conferință vor putea contribui activ la consolidarea și dezvoltarea unui cadru coerent și durabil pentru prevenția acestei afecțiuni. Lupta împotriva cancerului colorectal poate fi câștigată prin unirea forțelor și oferirea accesului la informații și servicii de prevenție.

Evenimentul va avea loc pe data de 26 octombrie 2023, la Athénée Palace Hilton, Sala Regina Maria. În aceeași seară, clădirea Institutului Clinic Fundeni și cea a Institutului Național de Sănătate Publică vor fi iluminate în albastru, culoarea simbol a cancerului colorectal., a transmis astăzi INSP
Sursa Foto: INSP / stiridinromania.ro

Conferința “Screeningul pentru cancerul colorectal, de la proiecte pilot la program național – provocări și oportunități”

Joi, 26 octombrie 2023, ora 12.00, Athenee Palace Hilton, Sala Regina Maria

Institutul Clinic Fundeni și Institutul Național de Sănătate Publică au onoarea de a anunța organizarea conferinței “Screeningul pentru cancerul colorectal, de la proiecte pilot la program național – provocări și oportunități”.

Conferința are ca scop prezentarea rezultatelor primului program pilot de screening pentru cancerul colorectal din România, identificarea provocărilor și a oportunităților apărute în cursul implementării și de a prezenta planurile de extindere la nivel național.

Finanțat din Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman, proiectul-pilot de screening pentru cancerul colorectal s-a desfășurat în 4 regiuni de dezvoltare, București-Ilfov, Muntenia-Sud, Sud-Est și Sud-Vest, cu o populație țintă totală de peste 200.000 de persoane testate, din care peste 50% au provenit din grupuri vulnerabile. De asemenea, proiectul a avut ca obiective devoltarea cadrului de implementare a unui program național de screening organizat pe baze populaționale, în conformitate cu Recomandarea Consiuluil Uniunii Europene privind screeningul pentru cancer și implementarea Ghidurilor Europene pentru asigurarea calității în programele de screening pentru cancerul colorectal, astfel încât serviciile preventive oferite să fie eficace și accesibile în condiții de egală calitate și siguranță pentru toate categoriile socio-economice.

Rezultatele proiectului pilot de screening pentru cancerul colorectal și experiența acumulată în timpul implementării au fundamentat planurile de extindere regională și națională către un program național.

Contextul în care organizăm aceast eveniment este unul care reflectă preocupările profesioniștilor din domeniul sănătății privind prevenția și controlul cancerului colorectal: în fiecare an, se înregistrează 13.000 de cazuri noi și  peste 7.000 de decese. Mortalitatea prin cancer colorectal a înregistrat o creștere în România.

Demersul nostru își propune să atragă toți actorii din sistemul de sănătate, autorități ale administrației publice centrale și locale, precum și membrii societății civile, în crearea unui cadru funcțional pentru sprijinirea populației din România căreia să-i  le oferim acces la informații și servicii de prevenire a cancerului de colorectal. Implicarea activă în acest demers, susținerea lui sub orice formă, reprezintă, pentru noi, asumarea unui angajament în a proteja cetățenii din România de această afecțiune care poate fi prevenită. Avem încredere că, împreună, unindu-ne forțele, vom putea consolida și dezvolta un cadru coerent și durabil pentru prevenția cancerului colorectal.

Vă așteptăm să vă alăturați luptei împotriva cancerului în România, joi 26. Octombrie, 2023, ora 12.00, Athénée Palace Hilton, Sala Regina Maria.

Pentru a marca acest eveniment, în seara aceleiași zile, clădirea Institutului Clinic Fundeni și cea a Institutului Național de Sănătate Publică vor fi iluminate în albastru, culoarea simbol a cancerului colorectal.Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Israelul lansează noi lovituri în Gaza, după atacul din weekend care a ucis zeci de persoane în zona de siguranţă

Martori citați de AFP au spus că avioanele de război israeliene au lovit centrul Fâșiei Gaza iar focurile de...

Read More...

Canotajul Dinamo: 25 de sportivi și 3 antrenori pregătiți pentru Olimpiada de la Paris 2024

În cadrul evenimentului "Ready for Olympics", lotul olimpic de canotaj al României pentru JO Paris 2024 a fost prezentat...

Read More...

Trupele ucrainene apără punctul fierbinte din regiunea Donețk

Orașul industrial de pe linia frontului a fost relativ calm până în iunie, când trupele ruse și-au intensificat atacurile...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro