Conferința Finală de Planificare pentru exercițiile medicale civil-militare Vigorous Warrior 2024 – Clean Care 2024 (VW24-CC24) la Budapesta, Ungaria

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

În perioada 06-08.02.2024, la Budapesta, Ungaria, a avut loc Conferința Finală de Planificare (FCC) pentru exercițiile medicale civil-militare Vigorous Warrior 2024 – Clean Care 2024 (VW24-CC24), un eveniment organizat sub egida Centrului de Excelență în Medicina Militară al NATO (NATO MILMED COE). Acest eveniment a reunit 180 de reprezentanți din 39 de țări NATO și partenere, plus nouă organizații civile, marcând un moment cheie în pregătirea celor mai mari exerciții medicale multinaționale dedicate ale NATO.

România a fost reprezentată, pe parte civilă, de o delegație condusă de dr. Bogdan Pop, din cadrul Direcției Generale Urgențe Medicale a DSU, împreună cu experți din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Precedent începerii Conferinței, începând cu data de 2 februarie, au avut loc sesiuni de lucru dedicate elaborării scenariilor pentru exerciții, unde experți din diverse domenii, atât din cadrul DSU, cât și din IGSU, au contribuit la crearea unui cadru realist și detaliat, esențial pentru simularea realistă a provocărilor în situații de urgență.

De asemenea, în data de 6 februarie, o delegație de aproape 80 de persoane a participat, cu sprijinul Ministerului Apărării din Ungaria, la un site survey a locației viitorului exercițiu, în vederea evaluării și stabilirii locurilor de amplasare a bazelor de operații a celor 22 de spitale de campanie care vor participa la exercițiul din primăvara acestui an.

Participarea României la VW24-CC24 va implica atât o componentă medicală militară, coordonată de Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale, cât și cu o componentă medicală civilă, sub coordonarea DSU. DSU va participa cu personal propriu cu experiență în exerciții medicale civil-militare, tehnică si personal din cadrul IGSU, IGAv și personal din mai multe UPU-SMURD din țară.

Menționăm faptul că exercițiile Vigurous Warrior sunt singurele exerciții medicale multinaționale dedicate ale NATO, organizate bi-anual de către NATO MILMED COE și o națiune gazdă. Misiunea fundamentală a acestei serii de exerciții este reprezentată de rezolvarea constantă a aspectelor esențiale din domeniul medico-militar, în colaborare cu alte națiuni și sub conducerea NATO.

Sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

În perioada 06-08.02.2024, la Budapesta, Ungaria, a avut loc Conferința Finală de Planificare (FCC) pentru exercițiile medicale civil-militare Vigorous Warrior 2024 – Clean Care 2024 (VW24-CC24), un eveniment organizat sub egida Centrului de Excelență în Medicina Militară al NATO (NATO MILMED COE). Acest eveniment a reunit 180 de reprezentanți din 39 de țări NATO și partenere, plus nouă organizații civile, marcând un moment cheie în pregătirea celor mai mari exerciții medica…le multinaționale dedicate ale NATO. România a fost reprezentată, pe parte civilă, de o delegație condusă de dr. Bogdan Pop, din cadrul Direcției Generale Urgențe Medicale a DSU, împreună cu experți din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Precedent începerii Conferinței, începând cu data de 2 februarie, au avut loc sesiuni de lucru dedicate elaborării scenariilor pentru exerciții, unde experți din diverse domenii, atât din cadrul DSU, cât și din IGSU, au contribuit la crearea unui cadru realist și detaliat, esențial pentru simularea realistă a provocărilor în situații de urgență. De asemenea, în data de 6 februarie, o delegație de aproape 80 de persoane a participat, cu sprijinul Ministerului Apărării din Ungaria, la un site survey a locației viitorului exercițiu, în vederea evaluării și stabilirii locurilor de amplasare a bazelor de operații a celor 22 de spitale de campanie care vor participa la exercițiul din primăvara acestui an. Participarea României la VW24-CC24 va implica atât o componentă medicală militară, coordonată de Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale, cât și cu o componentă medicală civilă, sub coordonarea DSU. DSU va participa cu personal propriu cu experiență în exerciții medicale civil-militare, tehnică si personal din cadrul IGSU, IGAv și personal din mai multe UPU-SMURD din țară. *** Menționăm faptul că exercițiile Vigurous Warrior sunt singurele exerciții medicale multinaționale dedicate ale NATO, organizate bi-anual de către NATO MILMED COE și o națiune gazdă. Misiunea fundamentală a acestei serii de exerciții este reprezentată de rezolvarea constantă a aspectelor esențiale din domeniul medico-militar, în colaborare cu alte națiuni și sub conducerea NATO.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

MET Summer Trophy: Turneul ITF M15 la București din iulie 2024

MET Summer Trophy este un turneu de tenis de nivel ITF M15 ce va avea loc la București între...

Read More...

Premieră în Justiție. Imaginea lui Ceaușescu pe prelata unui camion i-a adus dosar penal unui locuitor din Zalău

Fotografia alb-negru de pe camionul surprins pe Valea Oltului era însoțită de textul: „Singurul conducător român cu sânge de...

Read More...

Miniștrii de Externe din SUA și Rusia au discutat telefonic despre riscul unei „posibile escaladări”

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, și secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, au discutat telefonic, pe 12 iulie,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro