Conferința “Evoluția protecției consumatorilor în vremuri de criză”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Cumperi un bilet la teatru și primești unul gratis! Detalii aici! – incomod-media.ro

Camera de Comerț Dâmbovița a organizat, astăzi -9 noiembrie 2023, în colaborare cu Camera de Comerț si Industrie a României, SCA Piperea & Asociatii, Facultatea de Drept și Științe Administrative – Universitatea „Valahia” din Târgoviște, conferința „Evoluția protecției consumatorilor în vremuri de criză”. Conferința a abordat teme esențiale legate de practicile comerciale incorecte ale băncilor, cazierul comercial și efectul de disuasiune și de persuasiune, clauzele abuzive și digitalizarea și protecția consumatorilor.

Unul dintre subiectele cheie discutate în cadrul conferinței a fost introducerea instituției cazierului comercial în mediul afacerilor. Un cazier comercial detaliat poate oferi o perspectivă completă asupra istoricului financiar și comportamentului unei companii, furnizând informații despre solvabilitatea afacerii, comportamentul de plată, datorii și alte aspecte relevante. Aceasta poate contribui la creșterea transparenței și încrederii între părțile implicate într-o colaborare comercială. Necesitatea unui astfel de document de control a devenit evidentă în contextul dinamic și divers al relațiilor comerciale, facilitând procesul de cunoaștere a partenerilor de afaceri sau potențialilor parteneri.

O altă temă importantă abordată în cadrul conferinței a fost legată de responsabilitatea inteligenței artificiale în protecția consumatorilor. Odată cu creșterea comerțului electronic și a utilizării platformelor online, devine crucial să se dezvolte și să se implementeze măsuri eficiente de protecție a consumatorilor în mediul digital. Astfel, s-a discutat despre cum furnizorii de servicii de platforme esențiale pot răspunde pentru faptele inteligenței artificiale și cum poate fi stabilită și operată responsabilitatea în acest domeniu.

Conferința a adus în prim-plan cele mai relevante subiecte despre protecția consumatorilor și a oferit participanților informații importante privind desfășurarea corectă și în bune condiții a activității comercianților. Scopul a fost de a preveni abaterile, sancțiunile și măsurile impuse de dispozițiile legale în vigoare, privind interzicerea unor practici comerciale incorecte. Specialiști în drept și reprezentanți ai industriei au oferit perspective valoroase și soluții practice pentru a face față provocărilor din domeniu.

La conferință au participat personalități importante, printre care profesorul Gheorghe Piperea și partenerii din cadrul „Piperea și Asociații”, avocați specializați în drept, dar și reprezentanți ai autorităților și ai mediului de afaceri local. Prezența acestor oameni influenți din industrie și academia a adus un aport semnificativ de cunoștințe și experiență la eveniment.

Conferința „Evoluția protecției consumatorilor în vremuri de criză” a fost un succes și a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru participanți de a se informa și de a-și îmbunătăți cunoștințele despre acest subiect important.

Sursa: incomod-media.ro

Camera de Comerț Dâmbovița a organizat, astăzi -9 noiembrie 2023, în colaborare cu Camera de Comerț si Industrie a României, SCA Piperea & Asociatii, Facultatea de Drept și Științe Administrative – Universitatea „Valahia” din Târgoviște, conferința „Evoluția protecției consumatorilor în vremuri de criză”.

Au fost prezentate teme actuale:
– Gheorghe Piperea (partener fondator): Practicile comerciale incorecte ale băncilor
– Diana Procopiescu (avocat senior): Cazierul comercial și efectul de disuasiune (descurajare) și de persuasiune (încurajare). Sancțiuni și efecte negative în planul imaginii și al credibilității comercianților;
– Iulia Golgojan (avocat senior coordonator): Clauzele abuzive;
– Alexandru Ratoi (partener): Digitalizarea și protecția consumatorilor.

„În cadrul conferinței s-a identificat ca necesitate esențială în mediul afacerilor, instituția „cazierului comercial”, aceasta oferind o perspectivă detaliată asupra istoricului financiar și al comportamentului unei companii. Un cazier comercial complet și precis furnizează informații despre solvabilitatea unei afaceri, comportamentul de plată, datorii, și alte aspecte relevante, oferind astfel transparență și încredere între părțile implicate într-o colaborare comercială. Dinamica și diversitatea relațiilor comerciale au impus necesitatea existenței unui document de control în care să fie trecute faptele și sancțiunile aplicate comercianților și altor profesioniști pentru a facilita procesul de cunoaștere a partenerilor de afaceri sau potențialilor parteneri de afaceri.

Cine răspunde „faptele” inteligenței artificiale? Cum și până când operează răspunderea: Ce răspundere cor avea furnizorii de servicii de platforme esențiale? Digitalizarea aduce cu sine numeroase beneficii, dar și provocări în ceea ce privește protecția consumatorilor. Odată cu creșterea comerțului electronic și a utilizării platformelor online, devine crucial să se dezvolte și să se implementeze măsuri eficiente de protecție a consumatorilor în mediul digital.

Conferința a adus în prim-plan cele mai relevante subiecte despre protecția consumatorilor, în cadrul căreia participanții au acumulat informații importante privind desfășurarea corectă și în bune condiții a activității comercianților, cu scopul de a preveni abaterile, sancțiunile și măsurile impuse de dispozițiile legale în vigoare, privind interzicerea unor practici comerciale incorecte. Specialiști în drept și reprezentanți ai industriei au oferit perspective valoroase și soluții practice pentru a face față provocărilor.

Alături de domnul profesor Gheorghe Piperea și partenerii din cadrul „Piperea și Asociații”, avocați, specialiști în drept, ne-au onorat cu prezența și domnul Adrian Chițescu – Subprefect, doamna Laura Monica Gorghiu – Rector al Universității Valahia din Târgoviște, doamna Constanța Mătușescu – Decan al Facultății de Drept și Științe Admnistrative, domnul Valentin Calcan – Președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, reprezentanți ai Comisariatului județean pentru Protecția Consumatorilor Dâmbovița, profesori din cadrul Facultății de Științe Juridice, reprezentanți ai mediului de afaceri din județ și studenți”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Man and young male student demonstrate how to sleep in space to a group of elementary students

NASA Stennis: Martie 2024

NASA Stennis, lider în explorarea spațiului: Martie 2024 Centrul Spațial NASA Stennis este în plină efervescență în această perioadă, marcând...

Read More...
Sisteme agroalimentare durabile și antreprenoriat rural – Academia Română, Filiala Iași

Colaboratori din domeniul cercetării economice

Un grup de cercetători români din cadrul Institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gheorghe Zaneˮ au realizat un studiu...

Read More...

Spectacolul fenomen al anului – MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK ÎN CONCERT ajunge la SIBIU, CLUJ-NAPOCA şi ARAD în aprilie

Spectacolul fenomen  MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK în concert porneşte în turneu naţional în luna aprilie. Producţia Teatrului Naţional...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro