“Condamnare blândă pentru o tânără șoferiță responsabilă de un accident mortal”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

O tânără șoferiță a fost condamnată la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru un accident mortal produs pe o trecere de pietoni din Siret. Deși limita superioară de pedeapsă pentru uciderea din culpă este de 5 ani, judecătoria din Rădăuți a decis să aplice o pedeapsă mai mică. Această sentință nu este definitivă și poate fi atacată la instanța superioară.

În urma anchetei efectuată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți s-a stabilit o culpă de 100% în sarcina șoferiței. Acest lucru îi oferă procurorilor posibilitatea de a contesta sentința și de a cere o pedeapsă mai mare.

Accidentul s-a produs în data de 20 aprilie 2021, în jurul orei 16, când Adina Z., în vârstă de 22 de ani la momentul incidentului, din județul Botoșani, conducea un VW Passat și a lovit mortal un copil în vârstă de 12 ani, Denis H., care traversa strada pe trecerea de pietoni.

Evenimentul tragic a avut loc pe strada Alexandru cel Bun din Siret, în dreptul farmaciei Dona, în timp ce șoferița se deplasa din direcția Suceava către Vama Siret.

Echipajul medical SMURD sosit la fața locului a efectuat manevre de resuscitare și a reușit să scoată copilul din stopul cardio-respirator. Din păcate, în drum spre Compartimentul Primiri Urgențe Siret, copilul, având traumatisme grave, a intrat din nou în stop cardio-respirator.

Această sentință a stârnit reacții de nemulțumire în rândul opiniei publice, având în vedere gravitatea faptei și vârsta victimei. Mulți consideră că pedeapsa aplicată este prea blândă și nu reflectă în totalitate gravitatea situației.

În cursul procesului, părinții copilului au solicitat despăgubiri morale în valoare de 700.000 de lei, iar judecătoria a decis că șoferița trebuie să le plătească această sumă. Cu toate acestea, aceasta poate contesta și această hotărâre în instanța superioară.

Este important de menționat că aceste informații sunt bazate pe sursa inițială și că sentința nu este definitivă, putând suferi modificări în urma atacării acesteia la instanța superioară.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

O tanara soferita care a provocat un accident mortal pe o trecere de pietoni din Siret a fost condamnata de Judecatoria Radauti la o pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu suspendare, desi limita superioara de pedeapsa la uciderea din culpa este de 5 ani. De asemenea, soferita a fost obligata la plata unor daune morale de 700.000 de lei.

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata la instanta superioara, ceea ce, cel mai probabil, procurorii vor face. Mai cu seama ca, in cadrul anchetei Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti, s-a stabilit o culpa de 100% in sarcina conducatoarei auto.

Tragedia s-a petrecut in 20 aprilie 2021, in jurul orei 16, cand Adina Zegrea, o tanara in varsta de 22 de ani, pe atunci, din judetul Botosani, aflata la volanul unui VW Passat, a trecut pur si simplu cu masina peste copilul in varsta de 12 ani, Denis H., care traversa strada pe trecerea de pietoni.

Accidentul s-a produs pe strada Alexandru cel Bun din Siret, in dreptul farmaciei Dona, in timp ce soferita rula pe directia dinspre Suceava catre Vama Siret.

Echipajul medical SMURD ajuns la fata locului a efectuat manevre de resuscitare si l-a scos pe minor din stopul cardio-respirator. Din pacate, in drum spre Compartimentul Primiri Urgente Siret, copilul, cu traumatisme foarte grave, a intrat din nou in stop cardio-respirator. (V.E.)

Foto: arhiva

Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Six students were ready to explain a technology they detailed on a poster.

Studenții din California ajută la soluționarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiuni viitoare cu drone pe Pământ și alte planete

Studenții de la o universitate care deservește o minoritate din California ajută la rezolvarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiunile...

Read More...
ZILELOR EUROPENE ALE ARHEOLOGIEI la Cetatea Noviodunum

Zilele Europene ale Arheologiei la Cetatea Noviodunum

În perioada 14-15 iunie 2024, la Cetatea Noviodunum din Isaccea, județul Tulcea, vor avea loc evenimente speciale dedicate Zilelor...

Read More...
Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila- FOTO

Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii s-au adunat la Mănăstirea Rafaila pentru a comemora ziua Sfântului Luca al Crimeei, un...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro