Concert simfonic de excepție în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul Timișoara

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
O seară memorabilă, la Filarmonica Banatul din Timişoara! Bolero și alte compoziții magice, pentru a marca Ziua Naţională a Spaniei

Sala Capitol a Filarmonicii Banatul Timișoara va găzdui în această seară un concert simfonic impresionant, începând cu ora 19:00. Evenimentul va aduce pe scenă lucrări celebre ale muzicii clasice, culminând cu interpretarea celebrei piese orchestrale “Bolero” a compozitorului Maurice Ravel.

“Bolero” este una dintre cele mai renumite și distinctive lucrări simfonice din repertoriul muzical. Cu un ritm crescând și o orchestrare bogată, această compoziție oferă o experiență muzicală unică și va fi un moment de neuitat în cadrul concertului.

În deschiderea serii, publicul va avea privilegiul de a asculta “Sinfonia sevillana, op. 23” de Joaquín Turina, care va oferi o prezentare subtilă a sunetelor și atmosferei spaniole. Dirijat de maestrul Ricardo Casero, concertul simfonic promite să ofere o experiență muzicală de neuitat, aducând laolaltă artiști talentați și compoziții de excepție.

De asemenea, programul serii cuprinde alte lucrări notabile precum “Habanera” de Emmanuel Chabrier și “Simfonia spaniolă pentru vioară și orchestră, op. 21” de Edouard Lalo. Solista Leticia Moreno, o violonistă de renume mondial, va încânta publicul cu măiestria sa la vioară. Leticia Moreno este recunoscută pentru colaborările sale cu dirijori de marcă și orchestre de top la nivel global.

Evenimentul este așteptat cu nerăbdare de iubitorii muzicii clasice din Timișoara și din întreaga regiune. Sala Capitol va fi scena unde sunetele muzicale vor prinde viață într-un spectacol de neegalat. Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie sau pe platforma myticket.ro. Astfel, pasionații de muzică vor avea ocazia să se bucure de un concert de excepție într-un cadru muzical deosebit.

Sursa: www.sursadevest.ro

Sala Capitol a Filarmonicii Banatul Timișoara va răsuna într-un cadru muzical de excepție în această seară, începând cu ora 19:00, odată cu un concert simfonic impresionant care va aduce pe scenă lucrări celebre ale muzicii clasice.

Evenimentul va culmina cu interpretarea celebrei piese orchestrale „Bolero” a compozitorului Maurice Ravel, cunoscută în întreaga lume pentru ritmul său hipnotic și puterea sa de a captiva audiența.

„Bolero” este una dintre cele mai renumite și distinctive lucrări simfonice din repertoriul muzical.

Cu un ritm crescând și o orchestrare bogată, această compoziție oferă o experiență muzicală unică și va fi un moment de neuitat în cadrul concertului.

CITEŞTE ŞI: Tânăr în stare gravă, după ce a furat o maşină şi a pornit la drum! A intrat în plin într-o autoutilitară, apoi într-un tir

De asemenea, programul serii cuprinde alte lucrări notabile precum „Habanera” de Emmanuel Chabrier, „Simfonia spaniolă pentru vioară și orchestră, op. 21” de Edouard Lalo, în care solista Leticia Moreno va încânta publicul cu măiestria sa la vioară.

Leticia Moreno este o violonistă de renume mondial, recunoscută pentru colaborările sale cu dirijori de marcă și orchestre de top la nivel global.

De-a lungul carierei sale, a lucrat alături de nume sonore precum Zubin Mehta, Esa-Pekka Salonen, Paavo Jarvi, vladimir Ashkenazy, și mulți alții.

În deschiderea concertului, publicul va avea privilegiul de a asculta „Sinfonia sevillana, op. 23” de Joaquín Turina, care va oferi o prezentare subtilă a sunetelor și atmosferei spaniole.

Dirijat de maestrul Ricardo Casero, directorul artistic al Orquesta Reino de Aragón din Spania, concertul simfonic promite să ofere o experiență muzicală de neuitat, aducând laolaltă artiști talentați și compoziții de excepție.

CITEŞTE ŞI: Răsvan Popescu aduce în faţa cititorilor, romanul „În torent”, o experiență literară captivantă și provocatoare

Evenimentul este așteptat cu nerăbdare de iubitorii muzicii clasice din Timișoara și din întreaga regiune, iar Sala Capitol va fi scena unde sunetele muzicale vor prinde viață într-un spectacol de neegalat.

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie și pe myticket.ro: https://bit.ly/3rlCRPrAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică În ultimii ani, tot mai multe persoane au început...

Read More...

Comoara literară a Antichității: Biblioteca din Pergam

Biblioteca din Pergam: Comoara literara a Antichitatii Biblioteca din Pergam, situata in orasul antic Pergamum din Asia Mica, a reprezentat...

Read More...

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate Când ne gândim la diversitatea vieții pe Terra, ne simțim adesea copleșiți...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro