Comunicat de presă finalizare proiect “Daruri de sărbători la Berteștii de Jos”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Comunicate

Asociaţia de Consultanță, Integrare și Dezvoltare Europeană a desfășurat în cadrul obiectivului „Intervenții sociale, educaționale și culturale pentru persoane vulnerabile” proiectul  „Daruri de sărbători la Berteștii de Jos” finanțat prin programul StartONG. Activitățile proiectului s-au desfășurat în perioada noiembrie – decembrie 2022. Ne-am implicat în această inițiativă pentru a sprijini copiii din familiile defavorizate în perioda de sărbători.

Sprijinul nostru a constat în oferirea de pachete ce conțin dulciuri și un kit igienenă dentară (pastă dinți, periuță dinți, apă de gruă). De asemeni, fiecare elev a primit și un set de becuri LED pentru ca elevii din familiile defavorizate să-și reducă costurile la energia electrică, evitând situațiile de abandon școlar. Pachetele au fost oferite celor 30 elevi din Școala Gimnazială Berteștii de Jos (Județ Brăila) pe 6 decembrie în cadrul festiv pregătit pentru Moș Nicolae.

Scopul proiectului este reducerea abandonului școlar în randul elevilor claselor gimnaziale prin sprijinirea familiilor defavorizate, dezvoltarea sentimentului de apartenență la comunitate prin educație.

Obiectivele specifice ale proiectului:

– întocmirea listei de beneficiari și produse pentru stabilirea necesarului;

– achiziția de produse pe  beza necesarului din listă de beneficiari;

– distribuirea a 30 pachete elevilor clase gimnaziale din scoala Berteștii de Jos (Brăila).

Acest proiect a fost finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

Impactul proiectului:

Știm că reducerea abandonului școlar este un proces de durată, însa prin acțiuni de susținere materială și emotională a elevilor din familii defavorizate din comunitatea Berteștii de Jos punem educația pe lista de priorități. Acțiunea noastră a avut ecou în comunitate, conducerea școlii și ceilalți participanți trasnmițându-ne aprecieri și recunoștințe pentru suportul oferit elevilor. Acest parteneriat ne-a dat ocazia să realizăm o comunicare mai bună cu comunitatea.

Rezultate proiect:

– 30 pachete distribuite elevilor din clase gimnaziale din scoala Bertestii de Jos;

– 4 volutari din comunitate implicați în proiect (2 cadre didactice și 2 elevi);

– diseminarea a 2 postări în social media despre activitățile proeictului.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/de iniţiativă.

„Asociatia de Consultanță, Integrare și Dezvoltare Europeană este organizație nonprofit și neguvernamentală din Brăila, care are 9 tipuri de intervenții prin care sprijinim toate categoriile de persoane pentru o viață mai bună . În al doilea an de funcționare intervențiile noastre au ajuns la peste 2230 de beneficiari, iar în total am sprijinit peste 6000 persoane, incluzând și beneficiarii din proiectele anterioare. Implicarea, empatia, spiritul de voluntariat ne mențin în continuarea misiunii noastre. Ne bucurăm și în acest an de spijinul partenerilor sociali care ne-au oferit posibilitatea de a ne duce misiunea la capăt. Cu sprijinul acestora, misiunea noastră a putut avea un impact mai mare în comunitate. Haideți să oferim o viață mai bună comunității!”, ne spune Teodor Egumenide – Președinte Asociatia de Consultanță, Integrare și Dezvoltare Europeană.

Contact

Egumenide Teodor

Președinte

0755 631 065

contact@ascide.org

Descrierea organizaţiei

Asociatia de Consultanță, Integrare și Dezvoltare Europeană este o asociație neguvernamentală nonprofit din Brăila ce are ca misiune realizarea de intervenții care să stimuleze implicarea cât mai multor persoane fizice și juridice în sprijinirea comunităților cu grupuri vulnerabile. Acțiunile noastre cuprind domenii precum educație, sănătate, social, sport, mediu și cultură și vizează beneficiari precum copiii, tinerii, adulții, vârstnicii și persoanele cu dizabilități. Acțiunile și proiectele noastre pot fi urmărite pe https://www.facebook.com/ascidebraila.

Prosperitatea fiecăruia depinde de ceea ce oferim comunității. Contribuie la prosperitatea ta ca voluntar sau donează pentru șansa unei comunități prospere!
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică În ultimii ani, tot mai multe persoane au început...

Read More...

Comoara literară a Antichității: Biblioteca din Pergam

Biblioteca din Pergam: Comoara literara a Antichitatii Biblioteca din Pergam, situata in orasul antic Pergamum din Asia Mica, a reprezentat...

Read More...

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate Când ne gândim la diversitatea vieții pe Terra, ne simțim adesea copleșiți...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro