Compania Donalam devine lider pe piața locală a oțelului beton

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Donalam a vândut peste 155.000 de tone de oțel beton și oțeluri speciale în primele 9 luni ale anului 2023 – incomod-media.ro

Producătorul român de oțel Donalam, parte a Grupului AFV Beltrame, a înregistrat vânzări impresionante în primele 9 luni ale anului 2023. Compania a vândut peste 155.000 de tone de oțel beton și oțeluri speciale, înregistrând o creștere semnificativă față de anul precedent. Acest lucru este remarcabil având în vedere că Donalam a reluat vânzările de oțel beton abia în octombrie 2022.

Donalam deține acum aproximativ 24% din cota de piață locală de bare, fiind singurul producător local pe acest segment. Compania are unități de producție la Târgoviște și Călărași și o echipă de aproape 1.000 de angajați. Cu toate acestea, succesul Donalamului nu a venit ușor.

În 2023, Donalam a investit peste 30 de milioane de euro în modernizarea unităților sale de producție din Târgoviște și Călărași. Acest lucru a permis companiei să livreze produse de înaltă calitate și să contribuie activ la dinamica economiei circulare. Donalam își propune să devină producătorul local de referință din industria oțelului, nu doar în ceea ce privește calitatea, ci și producția responsabilă și decarbonizarea.

Carlo Beltrame, Business Development Manager și CEO Franța și România în cadrul AFV Beltrame Group, a subliniat că, în ciuda competiției dificile și inechitabile cu produsele importate, calitatea produselor și a serviciilor Donalamului îi diferențiază și îi asigură o poziționare din ce în ce mai solidă.

Combinatul Donalam din Târgoviște și-a reluat producția de oțel beton în iunie 2022, după achiziționarea fostului COS Târgoviște. În prezent, unitatea din Târgoviște are o capacitate de producție de aproximativ 15.000 de tone de oțel beton pe lună. Obiectivul este de a ajunge la o capacitate de peste 58.000 de tone pe lună, astfel încât Donalam să poată acoperi aproape jumătate din necesarul intern de oțel beton pentru proiectele de construcții din România.

Înainte de reluarea producției de oțel beton la Târgoviște, România era complet dependentă de importuri pentru a satisface cererea internă, importând în principal din țări precum Egipt, Moldova, Bulgaria, Grecia, Turcia și Italia.

Vânzările impresionante ale Donalamului în primele 9 luni ale anului 2023 demonstrează angajamentul companiei de a-și consolida poziția pe piața locală și de a contribui la reducerea dependenței României de importurile de oțel. Investițiile în modernizarea unităților de producție și dorința de a furniza produse de înaltă calitate sunt factorii cheie care au contribuit la succesul Donalamului într-un context de afaceri volatil și competitiv.

Sursa: incomod-media.ro

Compania Donalam, filiala românească a Grupului AFV Beltrame, unul dintre cei mai mari producători de profile de oțel și oțeluri speciale din Europa, a vândut peste 155.000 de tone de oțel beton și oțeluri speciale în primele 9 luni ale anului 2023. Se întâmplă la numai 1 an de la reluarea vânzărilor de oțel beton, în octombrie 2022, iar Donalam, care are unități de producție la Târgoviște și Călărași și o echipă de aproape 1.000 de angajați, deține acum aproximativ 24% din cota de piață locală de bare, fiind singurul producător local pe acest segment.

„În 2023, am pus în practică, cu perseverență, planul de investiții asumat, alocând peste 30 de milioane de euro pentru modernizarea unităților noastre de producție din Târgoviște și Călărași. Ne propunem să livrăm produse de înaltă calitate și să contribuim activ la dinamica economiei circulare. Ambiția noastră este să fim producătorul local de referință din industria oțelului, nu doar în ceea ce privește calitatea, ci și producția responsabilă și decarbonizarea. În ciuda competiției dificile și inechitabile cu produsele provenite din importuri, în contextul de business volatil, calitatea produselor și a serviciilor noastre ne diferențiază și ne asigură o poziționare din ce în ce mai solidă”, a declarat Carlo Beltrame – Business Development Manager și CEO Franța și România în cadrul AFV Beltrame Group.

Combinatul Donalam din Târgoviște și-a reluat producția de oțel beton în iunie 2022, la scurt timp după achiziționareai fostului COS Târgoviște. În prezent, unitatea din Târgoviște are o capacitate de producție de oțel beton de aproximativ 15.000 de tone/lună. Obiectivul este de a ajunge la o capacitate de peste 58.000 de tone/lună, echivalentul a aproximativ 600.000 de tone/an, permițând Donalam să acopere aproape jumătate din necesarul intern de oțel beton pentru proiectele de construcții din România.

Până la reluarea producției de oțel beton la Târgoviște, România depindea în totalitate de importuri pentru a satisface cererea internă, în principal din țări precum Egipt, Moldova, Bulgaria, Grecia, Turcia și Italia.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NASA Logo

Voluntari pentru realizarea unui film despre eclipsa solara totala din 8 aprilie 2024

În timpul eclipsei totale de soare din 8 aprilie 2024, avem nevoie de voluntari de-a lungul traiectoriei de totalitate...

Read More...

Visual Fan extinde la 70% portofoliul de acțiuni al Intervision Trading, distribuitorul AKAI

Brașov, 13 Februarie 2024. Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea...

Read More...

La aniversarea a 100 de ani, Institutul Francez din România prezintă Vertiges – cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ, între 21 și 31 martie la București și în alte 12 orașe

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ ce se...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro