Colindători din Vaslui și studenți bucureșteni i-au colindat pe Patriarhul Daniel

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Colindători la Patriarhul Daniel. Copiii din Vaslui, apreciați pentru costumele populare-FOTO

Un grup folcloric din Vaslui, studenți din Capitală și o parohie bucureșteană l-au colindat pe Patriarhul Daniel joi seară. Evenimentul a avut loc în contextul sărbătorilor de iarnă și a reprezentat o oportunitate pentru tineri de a-și exprima talentul și de a transmite mesajul creștin al Nașterii Domnului.

Primii colindători care au vizitat Patriarhul au fost membrii Grupului vocal-folcloric “Floarea Dorului” din Vaslui. Aceștia au impresionat prin cântecele lor și prin portul tradițional autentic pe care l-au purtat. Părintele Patriarh a apreciat efortul lor și a remarcat diversitatea și originalitatea costumelor populare prezentate de către membrii grupului. Acesta le-a încurajat să continue să cânte și să promoveze folclorul în zona lor de origine și în București.

Ulterior, Patriarhul a primit vizita a trei organizații studențești din Capitală: Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO), Asociația Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR) și Asociația Studenți pentru viață (SPV). Aceste organizații au fost apreciate pentru implicarea lor în promovarea valorilor creștine și pentru devotamentul lor față de misiunea Bisericii. Patriarhul i-a încurajat pe tineri să fie vestitori ai iubirii milostive a lui Hristos în lume și să transmită prin cântecele lor mesajul de bucurie și lumină al Nașterii Mântuitorului.

Seara a fost încheiată de Grupul de colindători ai Parohiei “Sfântul Gheorghe – Vechi” din București. Patriarhul României a felicitat tinerii pentru munca lor în parohie și pentru contribuția lor la aducerea bucuriei Nașterii Domnului și a sărbătorilor ortodoxe în sufletele credincioșilor. Acesta le-a mulțumit și le-a transmis aprecierea sa pentru pacea și bucuria pe care o aduc în inimile oamenilor prin activitățile lor.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate pentru tineri de a se implica activ în viața Bisericii și de a-și exprima credința și talentul prin cântece tradiționale. De asemenea, a adus oamenii mai aproape de valorile și învățăturile creștine într-un mod plin de bucurie și entuziasm. Astfel de inițiative contribuie la consolidarea comunității și la promovarea tradițiilor și a identității noastre culturale.

Sursa si Foto: stiriest.ro

Un grup folcloric din Vaslui, studenți din Capitală și o parohie bucureșteană l-au colindat pe Patriarhul Daniel joi seară.

Primii au fost cei veniți de departe, Grupul vocal-folcloric Floarea Dorului din Vaslui. Ei s-au evidențiat prin cânt, dar și prin port.

„Până acum ei au locul întâi la costume populare”, a apreciat Părintele Patriarh: „Nu se repetă, fiecare cămașă are altă cusătură, alt model”.

„Să mergeți în continuare și să cântați acolo la voi în zonă și pe aici prin București, pe unde găsiți posibilitatea”, a îndemnat Preafericirea Sa. „Așa au fost și îngerii de la Betleem: au binevestit păstorilor Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos și păstorii, locuitorilor Beteleemului”.

Tinerilor din Vaslui le-au urmat trei organizații studențești din Capitală: Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO), Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi (ASCOR) și Asociaţia Studenţi pentru viaţă (SPV).

„Este o bucurie mare pentru noi să vedem cum tinerii au devenit vestitori ai iubirii milostive a lui Hristos în lume și misionari”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

„Voi aveți acum o șansă mare să fiți misionari ai vieții și ai armoniei în familie, în societate prin aceste cântări sfinte în care Pruncul Iisus este izvorul bucuriei, al luminii pentru că este izvorul iubirii curate”.

Seara a fost încheiată de Grupul de colindători ai Parohiei Sfântul Gheorghe – Vechi din Bucureşti. Patriarhul României i-a felicitat pe tineri pentru misiunea pe care o fac în parohie.

„Atât tinerii care cântă în parohii, cât și cei care merg în diferite instituții de învățământ sau în spitale, la cămine de bătrâni – toți aduc bucurie, bucuria Nașterii Domnului și a sărbătorilor ortodoxe, în general”.

„Vă mulțumim și vă felicităm pentru lucrarea pe care o faceți și mai ales pentru pacea pe care o aduceți în suflete și bucuria pe care o aduceți în inimi”, a încheiat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Importanța mesei de dimineață în accelerarea metabolismului

Importanța mesei de dimineață în accelerarea metabolismului Metabolismul reprezintă procesul prin care organismul transformă hrana în energie. Este un proces...

Read More...

Fortăreața Libertății: Istoria și Moștenirea Bastiliei

Fortăreața Libertății: Istoria și Moștenirea Bastiliei Fortăreața Bastilia, cunoscută și sub numele de Bastille, a fost o închisoare situată în...

Read More...

Gameții și evoluția: selecția naturală a celulelor reproducătoare

Hey tu, știi cum funcționează treaba cu gameții și evoluția? Ei bine, să-ți spun mai pe scurt despre acest...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro