Colaborare în promovarea culturii tradiționale românești

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Conferința de Etno-Didactică „Cultura tradițională în școală” – Academia Română, Filiala Iași

Un grup de cercetători din cadrul Institutului de Filologie Română „Alexandru Philippide” din Iași și Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din același oraș au colaborat pentru a aduce în atenția publicului rezultatele unui proiect de cercetare de amploare.

Printre cercetătorii implicați în acest proiect se numără Dr. Adina Ciubotariu și Dr. Ioana – Otilia Baskerville de la Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide” din Iași, precum și Darie – Silviu Flocea de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Alături de aceștia, au mai colaborat Dr. Maria Șpan de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Dr. Cristian Mușa de la Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” din București, membru al Academiei Române.

Proiectul de cercetare a avut ca obiectiv principal conservarea și promovarea culturii tradiționale românești, abordând diverse aspecte legate de folclor, etnografie și limba română.

Echipa de cercetare a analizat numeroase surse și materiale folclorice, contribuind astfel la înțelegerea și conservarea unor elemente importante ale culturii românești.

Rezultatele acestui proiect sunt deosebit de valoroase pentru comunitatea științifică și pentru publicul larg, oferind o perspectivă nouă asupra moștenirii culturale românești și evidențiind importanța conservării și promovării acesteia.

Colaborarea interdisciplinară dintre cercetătorii implicați în acest proiect a contribuit la dezvoltarea unor abordări inovatoare în studiul culturii tradiționale românești, deschizând noi direcții de cercetare și promovare a patrimoniului cultural al României.

Sursa: acadiasi.org

Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide”, Iași,

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii tradiționale, Iași

Dr. Adina Ciubotariu, Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide”, Iași

Dr. Ioana – Otilia Baskerville, Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide”, Iași

Darie – Silviu Flocea, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii tradiționale, Iași

Dr. Adina Ciubotariu, Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide”, Iași

Dr. Ioana – Otilia Baskerville, Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide”, Iași

Dr. Maria Șpan, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Dr. Cristian Mușa, Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu”, București, Academia RomânăAcest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: acadiasi.org
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ultimul rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021

Ultimul jucător de fotbal rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021 a fost Antonio Sefer, care a purtat tricoul...

Read More...

Parcul Natural Porțile de Fier – o zonă protejată cu peisaje spectaculoase, unde se pot face drumeții sau excursii cu barca pe Dunăre.

Parcul Natural Porțile de Fier este una dintre cele mai frumoase locații din România, cu peisaje spectaculoase și o...

Read More...

Descoperirea În Noul Front Tehnologic: Explorarea Spațiului Profund

V-ati intrebat vreodata cum ar arata viitorul omenirii daca am reusi sa exploram spatiul cosmic in profunzime? Ei bine,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro