Primăria Timișoara lansează sistem integrat cu GPS, aplicație și Open Data pentru călătorii STPT

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Aplicaţia care promite să îi ajute pe călătorii STPT să afle în timp real, când ajung mijloacele de transport în comun, în staţii

Primăria Timișoara a anunțat lansarea unui sistem integrat cu GPS, aplicație și Open Data, care va ajuta călătorii STPT să afle în timp real cât mai au de așteptat în stație.

Datele GPS sunt citite în Tranzy.app, iar sistemul va permite afișarea orarului pentru fiecare mijloc de transport în comun în parte, inclusiv poziția în timp real a tramvaielor, autobuzelor și troleibuzelor de pe traseu, pe o linie selectată.

Această nouă facilitate va permite călătorilor să planifice mai eficient deplasările și să nu mai piardă timp inutil în stații. Primarul Dominic Fritz a subliniat importanța creșterii atractivității și predictibilității transportului public în Timișoara și a menționat că transformarea transportului public în principala opțiune de călătorie a locuitorilor este o prioritate.

Pentru a utiliza aplicația Tranzy.app, utilizatorii trebuie să o descarce și să o instaleze din Google Play sau Appstore. Instalarea este rapidă și ușoară, durând mai puțin de 2 minute.

Sistemul le va permite călătorilor să folosească localizarea curentă pentru a planifica călătorii, să verifice notificările despre modificări sau întreruperi în circulație și să acceseze informații utile legate de transportul în comun.

GPS-urile au fost montate pe toate cele 235 de mijloace de transport în comun care circulă pe 55 de linii, inclusiv pe liniile metropolitane. Datele de GPS sunt furnizate de Orange România și Arobs Track GPS, iar platforma de management de flotă este operată de Tranzy.ai.

Proiectul de instalare a dispozitivelor GPS în mijloacele de transport în comun a fost unul dintre proiectele câștigătoare ale campaniei de bugetare participativă „Timișoara decide”. Acesta propunea preluarea informațiilor în timp real pe un server centralizat și afișarea acestora pe o hartă electronică a orașului/zonei metropolitane.

În concluzie, lansarea acestui sistem integrat cu GPS, aplicație și Open Data reprezintă un pas important pentru îmbunătățirea experienței călătorilor STPT, contribuind la creșterea eficienței și transparenței transportului public în Timișoara.

Sursa: www.sursadevest.ro

Primăria Timișoara anunţă lansarea sistemului integrat cu GPS, aplicație și Open Data, care ajută călătorii STPT să afle în timp real cât mai au de așteptat în stație.

Datele GPS sunt citite în Tranzy.app, iar sistemul permite afișarea orarului pentru fiecare mijloc de transport în comun în parte, cu sosirile și plecările din stații, dar și poziția în timp real, pe hartă, a tramvaielor, autobuzelor și troleibuzelor aflate pe traseu în acel moment, pe o linie selectată.

Astfel, călătorii vor afla dacă au timp să prindă în stație mijloacele de transport în comun, când este programat să ajungă următorul, dar și când vor ajunge la destinație.

Într-o primă etapă, dacă va fi necesar, sistemul va fi optimizat în funcție de feedback-ul utilizatorilor, iar în perioada următoare vor fi reprogramate ecranele din stații.

“Facem azi încă un pas pentru creșterea atractivității și predictibilității transportului public în Timișoara. De azi, timișorenii au la dispoziție pe telefon o aplicație ușor de folosit care îi ajută să își planifice deplasările și să nu mai piardă timp inutil în stații. Este o facilitate pe care timișorenii care folosesc transportul public o așteaptă de ceva vreme și mă bucur că acum devine realitate. Strategia noastră este să transformăm transportul public în principala opțiune de călătorie a timișorenilor. Sistemul de mobilitate al oricărui oraș modern are în centru un sistem de transport public eficient. Vom continua cu înnoirea flotei de transport public, în câteva zile urmând să ajungă la Timișoara primul tramvai dintr-un nou lot de 17 tramvaie moderne”, a precizat primarul Dominic Fritz. 

Pentru a folosi aplicația Tranzy.app, este necesară descărcarea și instalarea acesteia din Google Play sau Appstore.

Instalarea aplicației se face rapid și ușor și durează sub 2 minute.

De asemenea, sistemul le permite călătorilor să folosească localizarea curentă pentru a planifica o călătorie, să verifice notificările despre modificări sau întreruperi în circulație și să acceseze informații utile legate de transportul în comun.

Harta actualizată poate fi consultată și pe site-ul stpt.ro. 

GPS-urile au fost montate pe toate mijloacele de transport în comun – 235 – care circulă pe 55 de linii, inclusiv pe liniile metropolitane.

Datele de GPS sunt furnizate de Orange România și Arobs Track GPS, iar platforma de management de flotӑ pe care o opereazӑ STPT de către Tranzy.ai, care a implementat astfel de soluții și în Cluj-Napoca, Iași, Chișinău și Botoșani.

În cadrul campaniei de bugetare participativă „Timișoara decide”, unul din proiectele câștigătoare a fost „Vizibilitatea mijloacelor de transport în comun aflate pe traseu”.

Proiectul propunea instalarea de dispozitive GPS în mijloacele de transport în comun, preluarea informațiilor în timp real pe un server centralizat și afișarea acestora pe o hartă electronică a orașului/zonei metropolitane.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Cartagina: Cucerirea și căderea unui imperiu

Cartagina a fost unul dintre cele mai puternice orașe din lumea antică, fiind cunoscută pentru bogăția sa, pentru influența...

Read More...

Rugbyștii pierd greu la Timișoara

Echipa noastră de rugby a suferit o înfrângere grea în meciul disputat la Timișoara, împotriva liderului clasamentului. Chiar dacă...

Read More...

De la simplu la complex: Evoluția sistemelor de reproducere în regnul animal

Dacă ne uităm la regnul animal și la evoluția sistemelor de reproducere de-a lungul timpului, putem vedea o mare...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro