CITROËN MEHARI: INSPIRAȚIONAL ȘI DUPĂ 55 DE ANI

BY: stiridinromania.ro In Auto, STIRILE ZILEI
CITROËN MEHARI: INSPIRAȚIONAL ȘI DUPĂ 55 DE ANI

Citroën accelerează ritmul și oferă ofertei suplimentare pe gameleë-C4 și ë-C4 X, care se mândresc cu un motor mai puternic și o autonomie extinsă, până la 420. Prin adoptarea unei combinații de motor și baterie pe aceste două modele, Citroën este singura marca generalistă care oferă două vehicule electrice complementare în segmentul C.

  • Citroën sărbătorește cea de-a 55-a aniversare a modelului Mehari, prezentat pe 16 Mai 1968 pe terenul de golf din Deauville. Între 1968 și 1987, au fost produse 144.953 de unități, în principal la fabrica Citroën din Forest, Belgia.
  • Acest vehicul atipic, tot-teren și pentru toate anotimpurile, a sedus o întreagă generație prin modularitatea, caracterul practic și avantajele economice.
  • Mehari a devenit un model emblematic al Citroën la nivelul global al industriei auto, dar și în diverse medii, cum ar fi armata franceză și cinematografia.
  • Mehari împărtășește atitudinea distinctă, orientată spre petrecerea timpului liber, cu Citroën C3 Pluriel, care va sărbători în curând de-a 20-a aniversare și, mai recent, cu My Ami Buggy, care va fi comercializat în curând în cea mai nouă versiune. .

Pe 16 mai 1968, în urmă cu 55 de ani, în centrul mișcării de protest a studenților francezi, Citroën a dezvăluit noul său vehicul pe terenul de golf din Deauville: Mehari. Un pick-up atipic care oferea între 28 și 32 CP, cu o caroserie din plastic ABS (acrilonitril butadien stiren), proiectat de Roland de La Poype. Construit pe o platformă Dyane 6, a fost prezentat la lansarea cu numele de Dyane 6 Mehari. Produs timp de aproape 20 de ani, între 1968 și 1987, au fost fabricate 144.953 de unități (dintre care 1.213 Mehari 4×4), ceea ce privește un succes surprinzător pentru acest vehicul ieșit din comun. Mehari a fost produs, în cea mai mare parte, în fabrica Citroën din Forest, Belgia, dar și în alte șapte fabrici din Franța, Spania și Portugalia.

UN VEHICUL PENTRU TOATE TIPURILE DE TEREN ȘI PENTRU TOATE ANOTIMPURILE

Numele de Mehari provine de la numele masculin mehari, care este denumirea dromaderilor în Africa de Nord și Sahara. Aceste animale sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a se deplasa în deșert, pentru rezistența și temperamentul lor. Un mehari este capabil să transporte atât bunuri, cât și pasageri pe distanțe lungi. Acest nume este, prin urmare, reprezentativ pentru modelul Citroën Mehari, cunoscut pentru adaptabilitatea la toate tipurile de teren. Este un vehicul cu multe capabilități.

Din exterior, Mehari nu pare potrivit pentru toate anotimpurile, deoarece arată mai degrabă ca o mică decapotabilă folosită în timpul vacanței de vară. Datorită unei huse de iarnă, mașina este completă etanșă, ce o transformă într-un vehicul care poate fi folosit pe tot ceea ce anume.

PRACTIC, MODULAR ȘI ECONOMIC

Mehari este extrem de flexibil, oferind posibilitatea de a converti o parte din poate într-un spătar, lucru care îi permite să adauge două scaune în spate și să acomodeze astfel până la 4 pasageri. Acesta poate fi utilizat într-o gamă largă de situații, transportând atât bagaje de diverse forme și mărimi, cât și un număr rezonabil de pasageri.

Caroseria vehiculului este alcătuită din numai 11 piese ușor de reparat și poate fi curățată cu un singur jet de apă atât în ​​interior, cât și la exterior. Acest lucru facilitează întreținerea vehiculului și aduce avantaje economice clienților săi.

O adevărată amintire din copilărie pentru o întreagă generație, acest concept atipic, modular și economic, proiectat cu materiale moderne pentru acea vreme și o caroserie inovatoare, a devenit de-a lungul anilor un veritabil simbol al industriei de automobile.

TREI VERSIUNI MITICE

Deși a fost produs timp de aproape 20 de ani, modelul Mehari a avut doar trei versiuni diferite, inclusiv două ediții limitate. În 1983, au fost lansate două versiuni speciale. În primul rând, Méhari plage, cu un aer de vacanță și o culoare galbenă stridentă, care a fost vândut în Spania și în Portugalia. Și, în aprilie 1983, Méhari Azur a fost lansat pe piețele franceză, italiană și portugheză în doar 700 de unități. În 1979, Citroën a introdus o nouă versiune, cu varianta 4×4, care oferea o libertate aproape inegalabilă chiar și astăzi.

O CARIERĂ DEOSEBIT DE DIVERSIFICATĂ

Mehari este un vehicul care prezintă un interes deosebit pentru administrațiile publice, cum ar fi poliția, vămile, aeroporturile, hipodromurile și multe altele, dar și pentru comercianți, meșteșugari și persoane fizice.

A avut ocazia să aibă o carieră îndelungată în cadrul armatei franceze, care a comandat un total de 11.457 de Mehari între 1972 și 1987.

Mehari 4×4 a făcut carieră în asistență medicală pe șoselele din întreaga lume. Acesta a participat la Raliul Paris-Dakar din 1980, în cadrul activității au fost închiriate zece Mehari 4×4 pentru a asigura asistență medicală de-a lungul traseului. În fine, Mehari a avut o carieră cinematografică deosebită, în special celebrului film Le gendarme de Saint Tropez cu Louis de Funès.

Persoana de contact:
Rodica Ionescu
Manager PR Trust Motors
Tel: 0751 011 104
E-mail: rodica.ionescu@trustmotors.ro

Despre Citroën

Citroënții dezvoltă, din 1919, automobile, tehnologii și soluții de mobilitate adaptate la evoluțiile societății. Mărcă inovatoare și îndrăzneață, Citroën plasează relaxarea și starea de bine în centrul experienței clientului și oferă o gamă extinsă de modele, împreună cu unicul Ami, un obiect electric de mobilitate conceput pentru oraș și până la sedanuri, SUV-uri și vehicule comerciale, majoritatea. dintre acestea disponibile cu sisteme de propulsie electrică sau plug-in hybrid. Pionier în ceea ce privește serviciile și atenția acordată persoanelor fizice și juridice, Marca Citroën este prezentă în 101 țări cu o rețea de 6200 puncte de vânzare și servicii în întreaga lume.

Sursa si foto: www.citroen.ro




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Strada Cezar, acaparată de ţiganii de mătase din Timişoara, deschisă pentru traficul pietonal! Vor fi demolate toate construcțiile ilegale ridicate în ultimii ani

Strada Cezar va deveni pietonală, eliberată de construcții ilegale

Primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea Timișoarei va elibera o importantă cale de acces ocupată de mai mulți...

Read More...
Sesiune de comunicări și prezentări de carte la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” – Academia Română, Filiala Iași

Comunicare și istorie a relațiilor internaționale

Diplomatul Constantin Vălimărescu a fost subiectul unei prezentări interesante în cadrul unei sesiuni de comunicare organizate de Departamentul de...

Read More...
International investigation disrupts phishing-as-a-service platform LabHost

Razie mondiala: 37 de suspecti arestati

În perioada 14-17 aprilie, au fost efectuate percheziții la un total de 70 de adrese din întreaga lume, soldate...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro