Cinema in aer liber, saptamana 2 – thrillere si un film de animatie

BY: stiridinromania.ro In Articole, Cultura, STIRILE ZILEI

Cinema in aer liber continua pe Insula Artelor din Parcul Titan cu inca trei saptamani in care vor rula unele dintre cele mai bune filme ale ultimilor ani, nominalizate si premiate la festivaluri de film internationale importante: premiile César, Globurile de aur, festivalurile de film de la San Sebastián, Venetia si Cannes si chiar la Oscaruri. De marti pana duminica, spectatorii vor  putea viziona pe mare ecran din aer liber thrillere, comedii, drame si animatii, al caror program complet este disponibil pe https://cinemainaerliber.ro/

In saptamana 22 – 27 august proiectiile incep de la ora 20:30, accesul publicului este gratuit iar programul este:    

Marti, 22 august – Miracol (2022), regia: Bogdan George Apetri, detalii: N15, premiera in Romania 2022, Romania, 118 min. Premii: 1 nominalizare la Festivalul de la Venetia si 13 nominalizari la Premiile GOPO.

Sinopsis: Impartit in doua capitole, „Miracol” o urmareste pe tanara calugarita novice Cristina Tofan (Ioana Bugarin) in timp ce se strecoara afara dintr-o manastire izolata pentru a merge la spitalul din orasul vecin. Nereusind sa-si rezolve problemele si sa-l gaseasca pe barbatul pe care il cauta, pe drumul de intoarcere intalneste o soarta neasteptata.

A doua parte a filmului il are in centru pe Marius Preda (Emanuel Parvu), inspectorul de politie plecat pe urmele ei si care-i reface drumul pas cu pas – intr-o structura perfect oglindita. Investigatia lui aduce la lumina indicii si confesiuni care conduc nu numai inspre adevarul greu de inteles din spatele actiunilor Cristinei, ci si la un posibil miracol.

Miercuri, 23 august – Imaculat (2022), regia: Monica Stan, George Chiper. Detalii: N15, premiera in Romania 2022, Romania, 114 min. Premii: 2 premii la Festivalul de la Venetia si 10 nominalizari la Premiile GOPO.

Sinopsis: „Imaculat” spune povestea Dariei, care ajunge la dezintoxicare pentru a scapa de dependenta de droguri insuflata de prima ei dragoste. Inocenta ei afisata o salveaza de avansurile sexuale ale celor mai multi dintre narcomanii din centru si ii aduce protectia lor. Ajunsa in centrul atentiei, Daria descopera ca tratamentul special vine cu un pret mare.

Joi, 24 august – One Piece Film: Red (2022), regia: Goro Taniguchi. Detalii: AG, premiera in Romania 2022, Japonia, 114 min. Prremii: Castigator al Premiului pentru Filmul de animatie al anului la Tokyo Anime Awards si nominalizat pentru Cel mai bun film de animatie la Premiile Academiei Japoneze de Film.

Sinopsis: Uta, cea mai iubita cantareata din lume, cunoscuta si pentru faptul ca are grija sa-si pastreze identitatea secreta pe scena, are o voce pe care multi o considera angelica. Pentru prima data, Uta urmeaza sa dezvaluie cine este cu adevarat, in timpul unui concert live. Sala se umple de fani: pirati nerabdatori sa o vada, Marina cu ochii in patru si echipajul lui Luffy, care a venit sa se bucure de spectacol. Cu totii o asteapta cu sufletul la gura pe cea care a cucerit lumea cu vocea ei. Povestea incepe cu un detaliu socant pentru multi: Uta este fiica lui Shanks!

Vineri, 25 august – Decizia de a pleca / Decision to leave (2022), regia: Park Chan-wook. Detalii: N15, premiera in Romania 2023, Coreea de Sud, 138 min. Premii: 2 nominalizari la BAFTA, alte 50 premii si 138 nominalizari.

Sinopsis: Hae-joon, un detectiv cu experienta, investigheaza moartea suspecta a unui barbat prabusit de pe varful unui munte. A sarit sau a fost impins? Cand detectivul Hae-joon ajunge la fata locului, incepe sa o suspecteze pe sotia acestuia, Seo-rae. Dar pe masura ce sapa mai adanc in ancheta, detectivul se trezeste tot mai atras de tanara vaduva.

Sambata, 26 august – Conspiratie la Cairo / Cairo conspiracy (2022), regia: Tarik Saleh. Detalii: N15, premiera in Romania 2022, Suedia, 126 min. Premii: Nominalizat la Palme d’Or si pentru Cel mai bun scenariu al Festivalul de Film de la Cannes, nominalizat pentru Cel mai bun film strain la Premiile César.

Sinopsis: Un thriller politic plasat in Universitatea Al-Azhar din Cairo, epicentrul puterii in islamul sunnit.

Adam, fiu de pescar, este primul din familia lui care primeste o bursa de studii la Al-Azhar. in prima zi a noului an universitar, Marele Imam se prabuseste si moare in fata studentilor adunati in curtea moscheii. O serie de evenimente il aduc pe Adam in mijlocul luptelor neinduplecate pentru putere, in care sunt implicate serviciile secrete egiptene.

Incercand sa se infiltreze ca spion in intrigile politice de la universitate, Adam este prins intre interesele celor mai mari si reala lui credinta intr-o lume mai buna.

Duminica, 27 august – Kompromat (2023), regia: Jérôme Salle. Detalii: N15, premiera in Romania in 2023, Franta, 127 min.

Sinopsis: Un diplomat francez care lucreaza in Siberia este arestat pentru detinerea de pornografie infantila si aruncat in inchisoare. Inspirat din fapte reale, filmul urmareste incercarile eroului de a evada, in conditiile in care guvernul propriei tari pare ca l-a abandonat.

Utilizand echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni si un ecran gonflabil de 120 m², Cinema in aer liber ofera o calitate a proiectiei intalnita in marile sali de cinema ale lumii. Desi pe insula, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate in conditiile unei sali de cinema moderne, la standarde europene.

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Cine este Zaharcu Mircea-Sorin și de ce vrea să fie președintele Consiliului Județean Tulcea?

Zaharcu Mircea-Sorin: Candidatul ideal pentru președintele Consiliului Județean Tulcea

Zaharcu Mircea-Sorin, un candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Tulcea, se prezintă ca fiind cel mai tânăr,...

Read More...

David Puicea concurează pentru o medalie la sărituri în finala Campionatelor Europene de gimnastică artistică din Rimini

David Puicea este unul dintre sportivii români care concurează astăzi pentru o medalie la sărituri, la Campionatele Europene de...

Read More...

Victorie pentru Dinamo în Liga de rugby Kaufland – etapa 3

În etapa a treia a Ligii de rugby Kaufland, echipa Dinamo a reușit să obțină o victorie importantă în...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro