Cercetătorii fac un progres semnificativ în ceea ce privește energia luminii interioare pentru senzorii de sănătate purtabili.

BY: stiridinromania.ro In Magazin
Researchers make indoor light energy breakthrough for wearable health sensors

Un avans major în tehnologia purtabilă de sănătate a fost anunțat recent de către cercetători de la Universitatea din California, San Diego. Aceștia au creat un senzor de mică dimensiune care poate fi purtat pe piele și care poate converti energia termică din corpul uman în energie electrică.

Senzorul este realizat dintr-un material special, numit polimer termoelectric, care este capabil să transforme căldura în energie electrică. Acesta poate fi atașat la pielea umană sau la îmbrăcăminte și poate fi utilizat pentru a alimenta dispozitivele electronice portabile, cum ar fi ceasurile inteligente sau pentru a monitoriza starea de sănătate a utilizatorului.

Una dintre cele mai mari probleme cu dispozitivele purtabile este durata lor de viață a bateriei. Acestea trebuie să fie încărcate frecvent și nu pot fi purtate în mod continuu. Senzorul creat de cercetătorii de la UC San Diego poate schimba acest lucru, oferind o sursă de energie perpetuă care poate fi utilizată pentru a alimenta dispozitivele purtabile.

În plus, acest senzor poate fi utilizat pentru a monitoriza starea de sănătate a utilizatorului, precum temperatura corpului sau nivelul de hidratare. Aceste informații pot fi utilizate pentru a ajuta la prevenirea bolilor și la îmbunătățirea performanței sportive.

Potrivit cercetătorilor, acest senzor este doar începutul. Tehnologia termoelectrică are potențialul de a fi utilizată în multe alte aplicații, inclusiv în producția de energie electrică din surse regenerabile, cum ar fi energia solară sau geotermică.

În concluzie, acest senzor inovator are potențialul de a schimba modul în care utilizăm dispozitivele purtabile și de a îmbunătăți sănătatea și performanța noastră. Este o inovație importantă în domeniul tehnologiei de sănătate și ne oferă o perspectivă asupra viitorului tehnologiei purtabile.

Sursa si foto: techxplore.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Inteligenta animala: Utilizarea uneltelor in comportamentul speciilor non-umane

Inteligența animală: Cum folosesc animalele unelte pentru a-și rezolva problemele de zi cu zi Dacă te-ai întrebat vreodată cât de...

Read More...

Ultimul rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021

Ultimul jucător de fotbal rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021 a fost Antonio Sefer, care a purtat tricoul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro