Cele mai amuzante meserii din România

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Meserii cu denumiri amuzante, în România. De la „aburitor de plută” la „discotecar”! – incomod-media.ro

Meserii neobișnuite din România

ITM Dâmbovița a realizat o trecere în revistă a celor mai interesante și inedite meserii din țara noastră. În cadrul nomenclatorului meseriilor, se regăsesc profesii cu denumiri surprinzătoare și care nu reflectă neapărat domeniul de activitate.

Printre acestea se numără meseria de “aburitor de plută”, care nu are nicio legătură cu dopurile de vin. De fapt, un aburitor de plută este un operator la instalațiile de prelucrare a lemnului și fabricarea hârtiei.

O altă denumire neașteptată este cea de “defectolog”. Acesta este un specialist cu cunoștințe în domeniile științifice și intelectuale, având expertiză în științe fizice, biologice, sociale și umane.

În clasificarea ocupațiilor din România mai regăsim și alte meserii interesante. De exemplu, “fazanierul” se ocupă cu creșterea și îngrijirea animalelor, inclusiv a păsărilor de curte și a albinelor. De asemenea, “discotecarul” este un funcționar dintr-o bibliotecă sau arhivă, responsabil cu evidența și clasarea documentelor.

Denumirea “aglomeratorist” ar putea părea confuză, dar aceasta se referă la angajatul care supraveghează instalații și agregate fixe, linii de montare și producție.

Surprinzător este faptul că în România există și meserii legate de spațiu. Astfel, există ocupația de “întreținere și reparații nave spațiale”, iar în cadrul acestei activități se efectuează lucrări de întreținere și reparații a aeronavelor și a motoarelor pentru aeronave. De asemenea, există și servicii de transport spațial de mărfuri și persoane.

În concluzie, nomenclatorul meseriilor din România ne surprinde cu denumiri neașteptate și interesante. Aceasta demonstrează diversitatea și inovația din domeniul ocupărilor profesionale. Indiferent de meseria pe care o avem, este important să ne implicăm și să aducem contribuția noastră la economia țării. Echipa Incomod Media urează tuturor colaboratorilor și cititorilor sărbători fericite și un an nou plin de realizări!

Sursa: incomod-media.ro

La final de an, convinși fiind că mai degrabă avem nevoie să ne descrețim frunțile, decât să citim comunicate de bilanț, ITM Dâmboviţa ne face o scurtă trecere în revistă a celor mai amuzante, inedite chiar meserii, prezente în nomenclatorul din țara noastră.

„Subliniem de la bun început că, mai ales ca instituție de control, dar și uman, nu putem decât să-i respectăm pe toți angajații care desfășoară activitate în baza unor contracte legale de muncă și că-i încurajăm să-și poarte cu mândrie statutul…începând cu aburitorii de plută și încheind cu discotecarii.

Ei da, în România, există și este chiar prima pe listă, în nomenclatorul meseriilor, profesia de aburitor de plută. Dacă auzind asta vă imaginați un muncitor care suflă aer cald peste dopul de vin, ei bine, aflați că sunteți destul de departe de adevăr. Un „aburitor plută” este un operator la instalațiile de prelucrare a lemnului și fabricarea hârtiei.

Nu mai puțin neobișnuit sună meseria de „defectolog”, mai ales că nu ne-am fi gândit că defecțiunile pot fi găsite-n COR. Oricât de bizar sună, aceasta este însă o meserie cât se poate de serioasă. Așadar, un defectolog este un specialist cu ocupații intelectuale și științifice care are cunoștințe de înalt nivel în științe fizice, biologice, sociale și umane.

Mergem mai departe și aflăm că în Clasificarea Ocupațiilor din România există și alte meserii cel puțin la fel de interesante, mai ales că denumirea lor nu reflectă sub nicio formă domeniul de activitate. De exemplu „fazanierul” este cel care se ocupă cu creșterea și îngrijirea bovinelor, porcinelor, caprinelor, cabalinelor și altor specii, a păsărilor de curte, albinelor, viermilor de mătase etc. „Discotecarul” este, cu totul neașteptat și departe de zona disco, un funcționar dintr-o bibliotecă sau arhivă, care are în sarcină să țină registre de prețuri de achiziție, să țină evidența restituirii cărților, să claseze și să arhiveze documente.

Iar dacă vă gândeați că „aglomeratorist” înseamnă să înghesui jumătate de casă în geamantanul pregătit pentru vacanță, ori să fii responsabil pentru ambuteiaje în trafic, aflați că această denumire o deține angajatul care supraveghează diferite instalații și agregate fixe, linii de montare și producție.

Poate n-o să vă vină să credeți, dacă nu lucrați în domeniu, dar în România există și o ocupația care presupune „întreținerea și repararea navelor spațiale”, iar dacă nu ne credeți, puteți căuta CAEN 3316 și veți afla că acest cod permite desfășurarea de activități de reparare și întreținere a aeronavelor și a motoarelor pentru aeronave. O altă meserie înrudită, cel puțin lingvistic, este transportul spațial de mărfuri și persoane, care presupune lansarea sateliților și a navelor spațiale și transportul spațial de mărfuri și pasageri.

În România sunt legale și serviciile de spiritism, astfel că cei care simt că au astfel de abilități pot face o afacere, ca și cei care se simt inspirați de creșterea lamelor și a cămilelor.

Indiferent ce meserie aveți, noi vă felicităm, vă mulțumim că vă aduceți contribuția la economia acestei țări și vă dorim și dumneavoastră și tuturor colaboratorilor noștri Sărbători Fericite, un an nou mai bun și multe realizări! Să ne vedem cu bine și cu zâmbetul pe buze și în 2024″.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ziua Națională a Înotului – 19 iulie, o sărbătoare a sportului aquatic

Astăzi, pe 19 iulie, sărbătorim Ziua Națională a înotului, ocazie cu care ne amintim de importanța acestui sport în...

Read More...

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei si angajamentului

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei și angajamentului Introducere Una dintre cele mai importante componente ale succesului în orice...

Read More...
An animated illustration shows NASA's pavilion at Oshkosh, a large white tent with NASA logos on it, as six different aircraft appear to fly toward the center of the image over the tent.

Zborul spre cunoaștere

În fiecare vară, pasionații de aviație și experți din întreaga planetă - inclusiv inovatorii aeronautici de la NASA -...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro