Cel mai mare accelerator de particule din lume, amenintat de criza energetica din UE

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
20210-138 LHC 01 accelerator de particule cern

Oamenii de știință de la Centrul European de Cercetare Nucleară (CERN) se tem că vor trebui să închidă acceleratorul de particule pentru a economisi energie, transmite news-24.fr.

Large Hadron Collider, cel mai mare accelerator de particule din lume, la capacitate maxima, are un consum energetic echivalent de 30% ccomparativ cu consumul energetic al orasului Geneva din apropiere.

Agenția lucrează în prezent la planuri de urgență care ar putea duce chiar la închiderea LHC pentru a reduce consumul de energie la orele de vârf, a declarat Serge Claudet, șeful grupului de gestionare a energiei de la Centrul European de Cercetare Nucleară (CERN), duminică pentru Wall Street Journal.

“Preocuparea noastră este într-adevăr stabilitatea rețelei, deoarece facem tot ce ne stă în putință pentru a evita o pană de curent în zona noastră”, spune Claudet.

Cu toate acestea, oamenii de știință vor încerca să mențină LHC în funcțiune. Acestia vor incerca să evite închiderea bruscă a acceleratorului de 4,4 miliarde de dolari, a mai adaugat acesta.

Sursa foto: CERN

concurs stiridinromania
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Timișorenii invitați să admire prima expoziție nocturnă a mașinilor de epocă, la Noaptea Muzeelor!

Retromobil Timiș strălucește în lumina nopții la Noaptea Muzeelor 2024

Timișoara va găzdui o premieră în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2024, organizat de Retromobil Timiș. Începând cu ora 20:00,...

Read More...

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava

Decorarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a avut loc recent, într-un...

Read More...

Record personal pentru Dorian Frâncu la Cupa României – tineret

Cupa României la tineret din acest an a adus evoluții notabile pentru sportivii dinamoviști. Unul dintre cei mai remarcabili...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro