Cel mai mare accelerator de particule din lume, amenintat de criza energetica din UE

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
20210-138 LHC 01 accelerator de particule cern

Oamenii de știință de la Centrul European de Cercetare Nucleară (CERN) se tem că vor trebui să închidă acceleratorul de particule pentru a economisi energie, transmite news-24.fr.

Large Hadron Collider, cel mai mare accelerator de particule din lume, la capacitate maxima, are un consum energetic echivalent de 30% ccomparativ cu consumul energetic al orasului Geneva din apropiere.

Agenția lucrează în prezent la planuri de urgență care ar putea duce chiar la închiderea LHC pentru a reduce consumul de energie la orele de vârf, a declarat Serge Claudet, șeful grupului de gestionare a energiei de la Centrul European de Cercetare Nucleară (CERN), duminică pentru Wall Street Journal.

“Preocuparea noastră este într-adevăr stabilitatea rețelei, deoarece facem tot ce ne stă în putință pentru a evita o pană de curent în zona noastră”, spune Claudet.

Cu toate acestea, oamenii de știință vor încerca să mențină LHC în funcțiune. Acestia vor incerca să evite închiderea bruscă a acceleratorului de 4,4 miliarde de dolari, a mai adaugat acesta.

Sursa foto: CERN




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Începe lupta pentru medaliile de bronz în polo!

În urma încheierii sezonului regulat, echipele de polo din Liga Națională se pregătesc pentru lupta pentru medaliile de bronz....

Read More...

Sărbătorind Patrimoniul Sportului Românesc

Patrimoniul sportului românesc reprezintă o parte importantă a identității naționale, fiind purtătorul valorilor de responsabilitate, moștenire și onoare. Un...

Read More...
Rămas bun, sezon oficial! Ne revedem în Cupele Europene!

Ultima impresie contează

Echipa de volei feminin a Lugojului încheie sezonul pe locul 5 în Divizia A1, reușind o performanță demnă de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro