Carrefour România și Asociația InspirAction anunță lansarea unei noi ediții a programului educațional „Gesturi mici pentru practici mari”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Business

Carrefour România, în parteneriat cu Asociația InspirAction, anunță lansarea celei de-a doua ediții a proiectului „Gesturi mici pentru practici mari”. Acest proiect educațional promovează economia circulară și energia regenerabilă în cadrul instituțiilor de învățământ, încurajând reciclarea și educația pentru sustenabilitate.

Prima componentă a programului constă în sesiuni educaționale despre reciclare, pe care profesori voluntari le susțin în școlile participante în program, iar cea de-a doua este concursul de reciclare a recipientelor de plastic, sticlă și metal marcate cu sigla SGR. Elevii, profesorii, comunitatea locală și oricine dorește să susțină școlile au oportunitatea de a recicla aceste recipiente în magazinele Carrefour, cantitățile înscrise pe bonurile eliberate de automate fiind înregistrate apoi în aplicația mobilă Carrefour România și donate către una dintre școlile participante. Tot din aplicația mobilă Carrefour, utilizatorii pot dona și puncte Act for Good. Unitățile de învățământ cu cel mai mare număr de donații vor fi premiate cu sisteme performante de panouri fotovoltaice. Acest mod inovator de implicare asigură transparență și interacțiune comunitară, permițând utilizatorilor să urmărească în timp real contribuțiile lor la eforturile de reciclare ale școlilor.

„Proiectul Gesturi mici pentru practici mari reflectă implicarea noastră activă în comunitate și angajamentul nostru față de educație. În Carrefour, considerăm că investiția în educație este cheia pentru construirea unui viitor mai bun pentru toți, de aceea suntem hotărâți să inspirăm schimbări pozitive, să contribuim la dezvoltarea unui mediu educațional mai bun şi să fim un partener de încredere pentru comunitatea noastră,” a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România.

Concursul a început pe 17 iunie și se va încheia pe 30 septembrie 2024. În competiție participă 18 școli din 10 județe, selectate după o etapă riguroasă de verificări tehnice. Prima etapă a concursului se desfășoară până în 31 iulie 2024, iar primele 7 școli din clasament vor fi echipate cu sisteme de panouri fotovoltaice eficiente. Restul școlilor înscrise rămân în competiție, iar la finalul lunii septembrie, următoarele 7 școli din fruntea clasamentului vor beneficia de panouri fotovoltaice.

Image preview

Sistemele fotovoltaice instalate în școli vor avea un impact semnificativ nu doar asupra reducerii amprentei de carbon a unității de învățământ și educației elevilor, ci și asupra reducerii costurilor cu facturile de energie electrică ale școlilor. O parte dintre aceste economii vor fi realocate către alte inițiative și sesiuni educaționale pentru elevi, pe teme de sustenabilitate.

În anul școlar 2023-2024, Asociația Inspiraction și Carrefour România au implementat ediția pilot a programului „Gesturi Mici pentru Practici Mari” în care patru școli și două grădinițe au fost premiate cu panouri fotovoltaice, în urma reciclării a peste 62.000 de recipiente PET, sticle și doze de aluminiu. Aproximativ 1.200 de elevi și cadre didactice au participat la concurs, contribuind prin colectarea de ambalaje și participând la sesiuni

educaționale despre reciclare la clasă. Ediția pilot a evidențiat deja impactul semnificativ al educației și coagulării comunității pentru o transformare pozitivă la nivel local.

„Ediția pilot a programului Gesturi mici pentru practici mari a demonstrat cât de mult poate realiza comunitatea atunci când se unește pentru o cauză nobilă. Am fost profund impresionată de energia și pasiunea cu care copiii și profesorii au abordat reciclarea. Acest succes ne motivează să continuăm și să extindem inițiativa, contribuind la un viitor mai curat și mai sustenabil,” a declarat Simona Paraschiv, președinte Asociația InspirAction.

Primele 2 sisteme de panouri fotovoltaice au fost deja instalate la școlile din ediția pilot, în Breznița-Ocol, județul Mehedinți și Sântana, județul Arad. Continuă echiparea cu acestea sisteme și la restul de unități de învățământ din prima ediție.

Pentru detalii suplimentare despre proiect și participare, vizitați site-ul oficial www.inspiraction.ro și descărcați aplicația mobilă Carrefour România.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

#NightDriveRO, BMW X2 și MINI Countryman într-o prezentare cu povești urbane

Prezentare cu povești urbane: Night DriveRO cu BMW X2 și MINI Countryman

BMW România propune un proiect inedit în București, care combină prezentarea noilor modele BMW X2 și MINI Countryman, explorarea...

Read More...
135 de milioane de euro, pentru construcţia noului stadion din Timişoara! A fost lansată licitaţia pentru execuţia lucrărilor

Epopeea stadionului nou din Timişoara

Timișoara se pregătește să își salute noul stadion, odată ce Compania Națională de Investiții a scos la licitație contractul...

Read More...

Performanta deosebita la Campionatul National de Inot – Cadeti (12 – 13 ani) din 2024

Campionatul Național de Înot – Cadeți (12-13 ani) s-a desfășurat la Târgoviște, în perioada 12-14 iulie 2024, unde sportivii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro