Calea Lactee și astronomi astrofotografi de Cristian Stancu

BY: stiridinromania.ro In Magazin, STIRILE ZILEI
Calea Lactee și astronomi astrofotografi de Cristian Stancu

Calea Lactee și astronomi astrofotografi

Un timelapse de 4:05 ore cu Caleea Lactee, din noaptea de 18 spre 19 August 2023 între orele 11:50pm și 3:55am, cu camera îndreptată spre Vest-Sud-Vest. Filmul surprinde în mod spectaculos frumusețea și misterul galaxiei noastre.

Timelapse-ul a fost realizat în satul Bigăr, comuna Berzasca, județul Caraș-Severin, în tabăra de astronomie a Astroclubului București. Această zonă se bucură de un cer întunecat și este potrivită pentru observații astronomice și astrofotografie.

Pentru realizarea timelapse-ului, au fost făcute 620 de expuneri, fiecare cu durata de 18 secunde și un interval de 6 secunde între ele, la ISO 3200. Echipamentul folosit a constat într-un aparat foto DSLR Canon 6d stock, obiectiv Sigma 14mm f/1.8 DG HSM ART deschis la f/2.2, trepied și intervalometru.

Procesarea imaginilor a fost făcută în programele Lightroom și Photoshop, pentru a pune în evidență detaliile și culorile fascinante ale Căii Lactee.

Timelapse-ul este însoțit de muzica „Touching Moments Four – Melody” compusă de Kevin MacLeod și este licențiată sub Creative Commons: By Attribution 4.0 License.

Acest timelapse impresionant a fost realizat de Cristian Stancu, un pasionat de astronomie și astrofotografie. Prin intermediul acestei creații, el ne oferă o perspectivă unică asupra frumuseții Căii Lactee și ne încurajează să ne bucurăm de cerul înstelat și să explorăm misterul universului.

Astrofotografia devine din ce în ce mai populară în România, iar acest timelapse reprezintă o dovadă a talentului și pasiunii astronomilor români. Aceste imagini impresionante ne amintesc de importanța protejării cerului întunecat și a mediului înconjurător pentru a putea continua să admirăm frumusețea universului nostru.

Sursa: https://vimeo.com/860635340?share=copy

Informatia a fost publicata pentru prima data de www.astroclubul.ro

Sursa si foto: Click aici
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Bugetare participativă la nivelul județului Tulcea!

Consiliul Județean Tulcea implementează bugetarea participativă

Consiliul Județean Tulcea va implementa în 2024 mecanismul de bugetare participativă, oferind cetățenilor posibilitatea de a propune și vota...

Read More...
Aerial view of a building with a large rooftop garden featuring a mix of green and purple vegetation. The garden is designed in a curving, artistic pattern. In the background, other buildings and lush greenery are visible.

Oaza ecologica de pe acoperisul cladirii 12

NASA își demonstrează angajamentul față de protejarea mediului înconjurător printr-o grădină de pe acoperișul clădirii 12 de la Johnson...

Read More...

Un soldat ucrainean care voia să intre în R. Moldova a fost ucis după o altercație

Patru soldați au fost reținuți duminică în regiunea ucraineană Odesa „când au încercat să treacă granița”. Când au fost descoperiți,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro