Calea Lactee și astronomi astrofotografi de Cristian Stancu

BY: stiridinromania.ro In Magazin, STIRILE ZILEI
Calea Lactee și astronomi astrofotografi de Cristian Stancu

Calea Lactee și astronomi astrofotografi

Un timelapse de 4:05 ore cu Caleea Lactee, din noaptea de 18 spre 19 August 2023 între orele 11:50pm și 3:55am, cu camera îndreptată spre Vest-Sud-Vest. Filmul surprinde în mod spectaculos frumusețea și misterul galaxiei noastre.

Timelapse-ul a fost realizat în satul Bigăr, comuna Berzasca, județul Caraș-Severin, în tabăra de astronomie a Astroclubului București. Această zonă se bucură de un cer întunecat și este potrivită pentru observații astronomice și astrofotografie.

Pentru realizarea timelapse-ului, au fost făcute 620 de expuneri, fiecare cu durata de 18 secunde și un interval de 6 secunde între ele, la ISO 3200. Echipamentul folosit a constat într-un aparat foto DSLR Canon 6d stock, obiectiv Sigma 14mm f/1.8 DG HSM ART deschis la f/2.2, trepied și intervalometru.

Procesarea imaginilor a fost făcută în programele Lightroom și Photoshop, pentru a pune în evidență detaliile și culorile fascinante ale Căii Lactee.

Timelapse-ul este însoțit de muzica „Touching Moments Four – Melody” compusă de Kevin MacLeod și este licențiată sub Creative Commons: By Attribution 4.0 License.

Acest timelapse impresionant a fost realizat de Cristian Stancu, un pasionat de astronomie și astrofotografie. Prin intermediul acestei creații, el ne oferă o perspectivă unică asupra frumuseții Căii Lactee și ne încurajează să ne bucurăm de cerul înstelat și să explorăm misterul universului.

Astrofotografia devine din ce în ce mai populară în România, iar acest timelapse reprezintă o dovadă a talentului și pasiunii astronomilor români. Aceste imagini impresionante ne amintesc de importanța protejării cerului întunecat și a mediului înconjurător pentru a putea continua să admirăm frumusețea universului nostru.

Sursa: https://vimeo.com/860635340?share=copy

Informatia a fost publicata pentru prima data de www.astroclubul.ro

Sursa si foto: Click aici

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Evenimentul de Decorare a Drapelului de Luptă la Suceava

Astăzi, pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei, a avut loc un eveniment deosebit, dedicat Decorării Drapelului de Luptă...

Read More...

Startul celei de a 23-a ediții Ioana Cup din cadrul Raiffeisen Bank ITF Pro Tour Romania

In data de 19 mai 2024, a avut loc cea de-a 23-a editie a Ioana Cup, un eveniment de...

Read More...
Timișorenii invitați să admire prima expoziție nocturnă a mașinilor de epocă, la Noaptea Muzeelor!

Retromobil Timiș strălucește în lumina nopții la Noaptea Muzeelor 2024

Timișoara va găzdui o premieră în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2024, organizat de Retromobil Timiș. Începând cu ora 20:00,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro