Bilanțul activităților Camerei de Comerț Timiș în primul semestru al anului 2024

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
CCIA Timiș, la ora bilanţului! Ce realizări a bifat în primul semestru al anului?

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a făcut bilanțul primului semestru al anului 2024, evidențiind numeroase activități desfășurate în perioada menționată. Printre evenimentele importante se numără Forumul Internațional de Afaceri, care a avut loc în perioada 9-10 mai și la care au participat reprezentanți din 7 țări diferite.

De asemenea, au avut loc întâlniri și vizite oficiale deosebite, precum întâlnirea cu Ambasadorul Republicii Turcia în România sau vizita la Timișoara a Ambasadorului Republicii Peru. De asemenea, o delegație de oameni de afaceri din Japonia s-a întâlnit cu reprezentanții CCIA Timiș pentru a explora oportunitățile de afaceri și investiții în județ.

În ceea ce privește misiunile economice externe, Camera de Comerț a organizat trei astfel de evenimente în Dubai, Istanbul și Australia, oferind firmelor din Timiș posibilitatea de a explora noi piețe și oportunități de afaceri.

În cadrul a 10 seminarii de informare și instruire a agenților economici, au fost abordate aspecte legate de reglementările legislative din diferite domenii de activitate, în parteneriat cu serviciile publice deconcentrate din teritoriu. De asemenea, Compartimentul Instruire, Formare și Perfecționare Profesională a organizat 13 cursuri, la care au participat 171 de cursanți, inclusiv membri ai firmelor membre ale CCIA Timiș.

Aceste activități demonstrează implicarea și sprijinul acordat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș agenților economici din județ, în promovarea afacerilor și dezvoltarea profesională a angajaților din diverse domenii. Raportul detaliat al activităților desfășurate în primele 6 luni ale anului 2024 poate fi consultat pe site-ul oficial al Camerei de Comerț Timiș.

Sursa: www.sursadevest.ro

După primul semestru al lui 2024, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș şi-a făcut bilanţul!

În această perioadă, au fost organizate vizite şi întâlniri la nivel local, dar și în afara ţării, misiuni economice la care au participat zeci de firme din județ, expoziții și evenimente sau seminarii de informare a agenților economici.

Unul dintre cele mai importante evenimente organizate de Camera timișeană în acest an, a fost cu siguranță Forumul Internațional de Afaceri, premieră de succes a CCIAT. Acesta a avut loc în perioada 9 – 10 mai și a fost unul din cele cele mai mari evenimente de business din sistemul cameral românesc și european, cu participarea a 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Toate detaliile despre acest eveniment și nu numai, le găsiți pe site-ul Camerei de Comerț Timiș.

În ceea ce privește întâlnirile și vizitele oficiale amintim de întrevederea cu E.S. Dl. Özgür Kıvanç Altan, Ambasadorul Republicii Turcia în România, la București sau vizita la Timișoara a Ambasadorului Republicii Peru în România. De asemenea o delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze de renume au avut o întâlnire la CCIA Timiș, parte a vizitei oficiale a delegației nipone la Timișoara. Scopul întâlnirii a fost acela de documentare privind oportunitățile de afaceri și investiții oferite de Județul Timiș și de informare privind activitățile CCIA Timiș. 

De asemenea au fost organizat trei misiuni economice extrerne. În perioada 14-19 februarie o delegație timișeană a mers la Dubai, apoi între 22 și 26 aprilie, la Istanbul (Turcia), iar între 12 și 23 mai, în Australia,  la Melbourne și Sydney.

eminarii de informare și instruire a agenților economici cu privire la reglementări legislative în diferite sectoare de activitate, organizate în parteneriat cu serviciile publice deconcentrate din teritoriu, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș: 10 / 700 participanți

Dacă vorbim despre cele 10 seminarii de informare și instruire a agenților economici cu privire la reglementări legislative în diferite sectoare de activitate, organizate în parteneriat cu serviciile publice deconcentrate din teritoriu, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș au fost organizate următoarele:

  • Sesiune de informare privind legislația în domeniul securității la incendiu
  • Sesiune de informare a agenților economici timișeni privind legislația muncii
  • Noutăți și abordări fiscale 2024 în dezbatere la CCIA Timiș
  • Oportunități de finanțare AFIR 2023-2027
  • Agenţii economici timișeni, informaţi despre aspectele legislative privind ocuparea forței de muncă
  • Aspecte legislative privind siguranța alimentelor și igiena produselor
  • Noutățile din legislația în construcții, dezbătute cu agenții economici
  • Actualizările în legislația vamală și tehnologiile moderne folosite
  • Reglementări legislative în vigoare în domeniul protecției consumatorilor, dezbătute la CCIA Timiș
  • Noutățile legislative privind protecția mediului în dezbatere la CCIA Timiș

Totodată, în primele 6 luni ale 2024, Compartimentul Instruire, Formare și Perfecționare Profesională a CCIA Timiș a organizat un număr de 13 cursuri, din care 11 cursuri autorizate de Ministerul Educației și de Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin  Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională din Județul Timiș. La aceste cursuri au participat 171 cursanți din care 21 proveniți din firme membre ale CCIAT.

Seriile de cursuri pentru care au fost organizate grupe: Competențe Antreprenoriale, Financiare și Juridice; Inspector în Domeniul Sănătății și Securității în Muncă; Inspector/Referent Resurse Umane; Manager de Proiect; Responsabil de Mediu; Arhivar; Contabil; Expert Achizitii Publice; Gestionar Depozit.

Raportul de activitate al CCIAT, pe primele șase luni ale anului poate fi consultat mai jos:Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

#NightDriveRO, BMW X2 și MINI Countryman într-o prezentare cu povești urbane

Prezentare cu povești urbane: Night DriveRO cu BMW X2 și MINI Countryman

BMW România propune un proiect inedit în București, care combină prezentarea noilor modele BMW X2 și MINI Countryman, explorarea...

Read More...
135 de milioane de euro, pentru construcţia noului stadion din Timişoara! A fost lansată licitaţia pentru execuţia lucrărilor

Epopeea stadionului nou din Timişoara

Timișoara se pregătește să își salute noul stadion, odată ce Compania Națională de Investiții a scos la licitație contractul...

Read More...

Performanta deosebita la Campionatul National de Inot – Cadeti (12 – 13 ani) din 2024

Campionatul Național de Înot – Cadeți (12-13 ani) s-a desfășurat la Târgoviște, în perioada 12-14 iulie 2024, unde sportivii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro