Beijingul se pregătește cu atenție și cu o vreme rece pentru vizita lui Blinken.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Beijingul se pregătește ascuțit și rece pentru vizita lui Blinken

Călătoria lui Blinken la Beijing testează apetitul Chinei pentru o detensionare diplomatică

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, se află într-o vizită de două zile în Beijing, unde va încerca să testeze apetitul Chinei pentru o detensionare diplomatică, în contextul unei relații tot mai tensionate între cele două țări.

Blinken se va întâlni cu liderii chinezi, inclusiv cu ministrul de externe, Wang Yi, și cu președintele Xi Jinping, pentru a discuta despre problemele cheie care afectează relația bilaterală, inclusiv drepturile omului, schimbările climatice și pandemia COVID-19.

Cu toate acestea, reprezentanții ambelor țări au făcut declarații dure înaintea întâlnirii, sugerând că nu există multă speranță pentru o îmbunătățire semnificativă a relațiilor.

Blinken a declarat că Statele Unite vor continua să ridice probleme de drepturile omului, în timp ce China a avertizat că va răspunde ferm la orice încercare de a se amesteca în afacerile sale interne.

Cu toate acestea, există semne că China ar putea fi deschisă la o detensionare. Wang Yi a declarat că Beijingul este dispus să mențină un dialog deschis cu Statele Unite, dar numai dacă acesta este bazat pe respect reciproc și fără ingerințe în afacerile interne ale Chinei.

În timp ce relația dintre cele două țări rămâne tensionată, Blinken a declarat că Statele Unite sunt dispuse să lucreze cu China în domenii de interes comun, cum ar fi schimbările climatice și combaterea pandemiei.

Cu toate acestea, este neclar cât de mult se poate face pentru a detensiona relația dintre cele două țări, dat fiind că ambele părți au poziții ferm ancorate pe multe probleme cheie.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Maria Broască – O poveste de determinare și recuperare

Maria Broască este o junioară talentată și face parte din proiectul "Țară, țară, vrem campioane!" coordonat de Mariana Bitang...

Read More...

Campioni după 15 ani! Victorie în finala de rugby cu CSM Știința Baia Mare, scor 17-13!

Echipa de rugby a României a reușit să câștige finala Cupei României împotriva echipei CSM Știința Baia Mare cu...

Read More...
IMPACTPRESS

Explozie la etajul I al unui imobil din Giarmata, cu patru victime

Explozie la un imobil din Giarmata: Patru victime, clădiri afectate și cercetări în desfășurare Pompierii militari de la ISU Timiș...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro