Bâstroe – linia roșie pentru România.

BY: stiridinromania.ro In Articole, STIRILE ZILEIGuvernul de la Kiev se laudă că a reușit să facă lucrări la canalul Bâstroe, astfel încât, să poată naviga cu vase de mari dimensiuni. Acest lucru a fost interzis de către UE și organizațiile internaționale de peste 20 de ani.

Ucrainienii se folosesc de narativa unei frici că lasă rușii să vină peste noi pentru a forța țările din UE să îi lase să facă ce vor, de luni de zile. Nimic nu le stă în cale, nici chiar distrugerea Deltei – un ecosistem aflat în patrimoniul UNESCO.

Ucrainienii spun că au făcut aceste lucrări cu acordul UE, al României și al Comisiei Dunării. Ceea ce contravine declarațiilor oficialilor români. Și vrem să credem că ai noștri toți, și PNL și PSD, și UDMR, au știut exact ce se întâmplă. Altfel, cei din Guvern ne spun că o țară precum România, cu servicii de informații și cu baze NATO pe teritoriul național, habar nu are ce face o țară vecină, aflată în conflict armat. Ceea ce pune sub semnul întrebării întreaga conducere a țării.

Această atitudine de sfidare față de un stat vecin este modul de acțiune al Ucrainei. De 15 ani, Republica Moldova se luptă pentru a supraviețui. Republica Moldova depinde în proporție de 80% de sursa de apă potabilă din Nistru. Ucraina, aflată în amonte, a captat fluviul Nistru pentru a construi cel mai mare complex hidroenergetic din Ucraina și al șaselea din lume.

Studiile arată că lucrările hidrotehnice ale ucrainienilor de pe Nistru vor transforma Moldova într-o țară calamitată.

”În Moldova s-ar crea o catastrofă umanitară cu sute de mii de refugiați, fără ca pe teritoriul țării să cadă o singură bombă!”

Chiar crede Ucraina că poate deveni un stat puternic provocând tot timpul neplăceri vecinilor? Valorile Uniunii Europene ar trebui să ne învețe că fiecare țară trebuie să își cunoască limitele și nu să le încalce pe cele ale vecinilor.

Distrugerea Deltei Dunării și transformarea Canalului Bâstroe în canal navigabil este o linie roșie pentru România. Iar dacă guvernanții noștri nu sunt în stare să o spună, o spunem noi – românii. Dacă guvernanții noștri sunt trecători, poporul român nu pleacă niciunde.

Guvernul României trebuie să se pună la masa de dialog cu Ucraina de urgență. Avem mai multe probleme de discutat cu vecinii noștri, precum drepturile minorității și a bisericilor ortodoxe românești din Ucraina, problema canalului Bâstroe și chiar problema fluviului Nistru pentru frății noștri basarabeni.

21.02.2023

Deputat Anamaria Gavrilă

Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Diana ŞOŞOACĂ: Renunțarea la dreptul de veto în Consiliul Uniunii Europene reprezintă un act de înaltă trădare!

Ministerul de Externe a dezvăluit că România s-a alăturat grupului de 9 ţări, printre care cele 6 fondatoare ale

Read More...

Prima ediție a Semimaratonului Eroilor Invictus, organizat la Bistrița, a adunat la start în jur de 600 de alergători la probele de semimaraton, cros …

Prima ediție a Semimaratonului Eroilor Invictus, organizat la Bistrița, a adunat la start în jur de 600 de alergători

Read More...

Căpitanul lotului masculin de șah, Ivan Sokolov, antrenează echipa pentru europene….

Căpitanul lotului masculin de șah, Ivan Sokolov, antrenează echipa pentru europene. La SportsFestival, astăzi va avea loc Blindfold

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro