Autoritățile județului Vaslui solicita un punct de vedere oficial privind problemele din comuna Lunca Banului și Stănilești

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Primăria Lunca Banului își bate joc de bătrânii din comună și îi pune pe drumuri- FOTO

Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a efectuat o vizită în comunele Lunca Banului și Stănilești pentru a analiza problemele semnalate de cetățenii din aceste zone. În cadrul discuțiilor cu locuitorii din comuna Lunca Banului, prefectul a constatat că aceștia sunt nemulțumiți de o hotărâre a instanței de judecată și solicită autorităților locale punerea în posesie pe alte suprafețe decât cele indicate în hotărârea judecătorească. Instituția Prefectului – Județul Vaslui a solicitat în repetate rânduri Comisiei Locale de Fond Funciar din Lunca Banului un punct de vedere oficial cu privire la această problemă, însă acesta întârzie să apară.

Această situație a creat o atmosferă tensionată și confuză pentru cetățenii afectați, deoarece nu știu exact care sunt drepturile și ce pași trebuie să urmeze în continuare. Prefectul Daniel Onofrei a subliniat importanța respectării legalității și necesitatea unei comunicări eficiente și transparente între autorități și cetățeni. El a solicitat Comisiei Locale de Fond Funciar din Lunca Banului să acorde o atenție deosebită acestei situații și să emită în cel mai scurt timp posibil un punct de vedere oficial. Aceasta va clarifica situația locuitorilor din comuna Lunca Banului și va contribui la rezolvarea nemulțumirilor acestora.

Pe de altă parte, în comuna Stănilești a apărut un conflict între un agent economic și primărie. Autoritățile locale susțin că respectivul comerciant își desfășoară activitatea într-o clădire construită pe domeniul public fără autorizație. Există divergențe privind legalitatea construcției și activității desfășurate de agentul economic în cauză. Primăria Stănilești afirmă că există persoane care întocmesc schițele cadastrale pe baza declarațiilor cetățeanului, în timp ce reclamantul susține că deține toate documentele legale cerute de lege.

Pentru a rezolva această dispută, soluția propusă este ca agentul economic să se adreseze instanței de judecată pentru a clarifica și rezolva situația în conformitate cu prevederile legale. Prefectul Daniel Onofrei a declarat că ia în considerare preocupările și problemele cetățenilor și că încearcă să faciliteze dialogul și înțelegerea între părțile implicate.

În concluzie, vizita prefectului județului Vaslui în comunele Lunca Banului și Stănilești a avut ca scop analizarea problemelor semnalate de cetățeni și găsirea unor soluții legale și adecvate. Prefectul a subliniat importanța respectării legalității și necesitatea unei comunicări eficiente între autorități și cetățeni. Este important ca autoritățile locale să ofere informații clare și precise cetățenilor și să soluționeze problemele într-un mod transparent și responsabil.

Sursa si Foto: stiriest.ro

Prefectul județului Vaslui, liberalul Daniel Onofrei, a efectuat o vizită în comunele Lunca Banului și Stănilești, în scopul analizării problemelor semnalate de cetățenii din aceste zone. În cadrul discuțiilor purtate cu locuitorii din comuna Lunca Banului, prefectul a constatat că aceștia au exprimat nemulțumiri cu privire la o hotărâre a instanței de judecată și au solicitat autorităților locale punerea în posesie pe alte suprafețe decât cele indicate în respectiva hotărâre judecătorească. Pentru a rezolva această problemă și pentru a asigura respectarea legalității, Instituția Prefectului – Județul Vaslui a adresat în repetate rânduri Comisiei Locale de Fond Funciar din Lunca Banului solicitări de a emite un punct de vedere oficial în acest sens. Cu toate acestea, prefectul Daniel Onofrei a subliniat că punctul de vedere solicitat a întârziat să apară până în prezent, ceea ce a creat o situație tensionată și confuză pentru cetățenii afectați. În acest context, prefectul Daniel Onofrei a solicitat Comisiei Locale de Fond Funciar din Lunca Banului să acorde o atenție deosebită acestei situații și să emită în cel mai scurt timp posibil un punct de vedere oficial. Acesta va clarifica situația locuitorilor din comuna Lunca Banului și va contribui la rezolvarea nemulțumirilor acestora. Prefectul Daniel Onofrei a subliniat, de asemenea, necesitatea unei comunicări eficiente și transparente între autorități și cetățeni.

“În cadrul discuțiilor purtate cu locuitorii din comuna Lunca Banului, am constatat că aceștia au exprimat nemulțumiri cu privire la o hotărâre a instanței de judecată și au solicitat autorităților locale punerea în posesie pe alte suprafețe decât cele indicate în respectiva hotărâre judecătorească. Având în vedere importanța respectării legalității și necesitatea de a oferi cetățenilor informații clare și precise, Instituția Prefectului – Județul Vaslui a adresat în repetate rânduri Comisiei Locale de Fond Funciar din Lunca Banului solicitări de a emite un punct de vedere oficial în acest sens. Cu regret, menționăm că punctul de vedere solicitat a întârziat să apară până în prezent.

În urma acestei situații, am efectuat o vizită la sediul Primăriei din Lunca Banului și am solicitat oficial comunicarea informațiilor necesare. În special, am solicitat clarificări cu privire la caracteristicile terenului în cauză, inclusiv dacă acesta se încadrează în categoria intravilanului sau extravilanului, precum și dacă terenul face parte din domeniul privat sau nu. Astfel, cetățenii vor putea avea o imagine clară asupra situației și vor ști ce pași trebuie să urmeze în continuare și dacă este necesar să se adreseze instanței de judecată pentru a-și proteja drepturile”, a declarat prefectul.

Probleme și la Stănilești

“Tot în cursul zilei de luni m-am deplasat în comuna Stănilești pentru a investiga și analiza un conflict apărut între un agent economic și primărie. În acest caz, autoritățile locale susțin că respectivul comerciant își desfășoară activitatea într-o clădire construită pe domeniul public fără autorizație. În urma discuțiilor purtate cu autoritățile locale și cu părțile implicate, se constată că există divergențe privind legalitatea construcției și activității desfășurate de agentul economic în cauză. Primăria Stănilești afirmă că există persoane care întocmesc schițele cadastrale pe baza declarațiilor cetățeanului, iar reclamantul susține că deține toate documentele legale cerute de lege. În acest context, soluția propusă este ca agentul economic să se adreseze instanței de judecată pentru a clarifica și rezolva disputa în conformitate cu prevederile legale. În calitate de prefect al județului Vaslui iau în considerare preocupările și problemele cetățenilor și caut în fiecare zi să le ofer sprijinul necesar pentru a găsi soluții adecvate și legale. În acest sens, deplasarea în teritoriu are scopul de a asculta toate părțile implicate și de a încerca să facilitez dialogul și înțelegerea între acestea”, a mai declarat Onofrei. Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro