Autoritățile americane au arestat doi indivizi care au înființat o “stație secretă de poliție” chineză în New York.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
US arrests two for setting up secret Chinese 'police station' in New York

Autoritățile americane au arestat doi indivizi, care ar fi înființat o stație secretă de poliție chineză în New York, într-o încercare de a supraveghea și controla membrii comunității chineze din oraș. Cei doi indivizi, Baimadajie Angwang și Li Fengzhi, au fost acuzați de spionaj și de a fi agenți ai Guvernului Chinez, fiind arestați la sfârșitul lunii septembrie 2020.

Stația secretă de poliție ar fi fost înființată pentru a monitoriza activitățile comunității chineze din New York, în special pe cele care ar putea fi percepute ca fiind contrare intereselor Guvernului Chinez. Angwang, care era polițist în New York și deținea un post în cadrul Departamentului de Poliție din New York, ar fi primit instrucțiuni de la ofițeri chinezi despre ceea ce ar fi trebuit să facă și ce informații ar fi trebuit să colecteze. În schimb, Angwang ar fi primit bani și alte avantaje de la ofițerii chinezi, inclusiv acces la informații clasificate.

Arestarea celor doi indivizi a fost o lovitură majoră pentru Guvernul Chinez, care își dorește să monitorizeze și să controleze comunitatea chineză din Statele Unite. În ultimii ani, autoritățile chineze au încercat să extindă influența lor în străinătate prin intermediul comunităților chineze din întreaga lume. Aceste eforturi includ campanii de propagandă și spionaj, care au fost intensificate sub conducerea președintelui Xi Jinping.

Înțelegerea modului în care Guvernul Chinez încearcă să-și extindă influența în străinătate este importantă pentru a proteja interesele naționale ale Statelor Unite și ale altor țări. Existența unei stații de poliție secrete în New York arată că Guvernul Chinez este dispus să folosească orice mijloace pentru a-și atinge scopurile. Este important ca Statele Unite și alte țări să fie vigilente și să ia măsuri pentru a se proteja împotriva acestor eforturi.

În plus, este important ca membrii comunității chineze din Statele Unite să fie conștienți de activitățile Guvernului Chinez și de riscurile pe care le implică colaborarea cu autoritățile chineze. În multe cazuri, membrii comunității chineze sunt ținta spionajului și a altor activități ilegale ale Guvernului Chinez. Prin urmare, este important ca aceștia să fie atenți și să evite să furnizeze informații sau să colaboreze cu autoritățile chineze.

În concluzie, arestarea celor doi indivizi care au înființat o stație secretă de poliție chineză în New York este o dovadă a faptului că Guvernul Chinez este dispus să folosească orice mijloace pentru a-și extinde influența în străinătate. Este important ca Statele Unite și alte țări să ia măsuri pentru a se proteja împotriva acestor eforturi, iar membrii comunității chineze din Statele Unite să fie conștienți de riscurile implicate de colaborarea cu autoritățile chineze.

Sursa informationala si foto: www.france24.com

Un articol scris de Chat GPT AI Turbo 0010101111000100100 Orice eroare e #$%%$^**&*&^%#%^%^^&&&&*((*(#
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Împușcături la un eveniment de campanie al lui Donald Trump. Presupusul atacator și un participant la miting au fost uciși

Donald Trump a fost escortat de urgență de la un miting din orașul Butler, Pennsylvania, după ce câteva focuri...

Read More...

Armonia între carieră și viața personală: Cheia unei sănătăți generale echilibrate

Armonia între carieră și viața personală este un aspect esențial pentru menținerea unei sănătăți generale echilibrate. De-a lungul timpului,...

Read More...

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro