Atelierul interactiv de limbă și cultură: Orașul Timișoara – punte între culturi

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Descoperire culturală în mansarda Bastionului Theresia! Atelier interactiv deschis pentru studenții străini care învaţă în Timişoara

Muzeul Național al Banatului și Facultatea de Științe ale Comunicării de la Universitatea Politehnica Timișoara au inițiat un atelier interactiv într-un colț atmosferic al mansardei B2 a Bastionului Maria Theresia. Această inițiativă captivantă are ca scop explorarea limbilor engleză, română și franceză și este coordonată de lect. univ. dr. Dana Grosseck, cu sprijinul lui Marius Cornea.

Studenții participanți provin din medii culturale diverse și se transformă în arheologi ai cuvintelor, explorând straturile profunde ale limbii și istoriei. Orașul Timișoara, cu arhitectura sa eclectică și povestea sa multiculturală, devine un personaj viu în dialogurile lor.

Impresionant este progresul rapid în înțelegerea limbii române de către studenți, demonstrând o cunoaștere profundă a limbii și a orașului Timișoara în doar trei săptămâni de studiu. Acest atelier nu este doar un simplu eveniment educativ, ci servește drept punte între culturi, reflectând bogăția multiculturală a orașului.

Participanții se bucură de o călătorie lingvistică și culturală captivantă, contribuind la consolidarea legăturilor dintre studenții internaționali și comunitatea locală. Atelierul interactiv din mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia reprezintă un exemplu de colaborare eficientă între instituții de învățământ și muzee, promovând diversitatea culturală și învățarea interculturală.

Sursa: www.sursadevest.ro

Într-un colț atmosferic al mansardei B2 a Bastionului Maria Theresia, se desfăşoară, în această perioadă, un atelier interactiv captivant.

Această inițiativă este rezultatul parteneriatului dintre Muzeul Naţional al Banatului și Facultatea de Științe ale Comunicării de la Universitatea Politehnica Timișoara.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ziua Națională a Înotului – 19 iulie, o sărbătoare a sportului aquatic

Astăzi, pe 19 iulie, sărbătorim Ziua Națională a înotului, ocazie cu care ne amintim de importanța acestui sport în...

Read More...

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei si angajamentului

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei și angajamentului Introducere Una dintre cele mai importante componente ale succesului în orice...

Read More...
An animated illustration shows NASA's pavilion at Oshkosh, a large white tent with NASA logos on it, as six different aircraft appear to fly toward the center of the image over the tent.

Zborul spre cunoaștere

În fiecare vară, pasionații de aviație și experți din întreaga planetă - inclusiv inovatorii aeronautici de la NASA -...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro