Arestare preventivă pentru un bărbat din Timișoara acuzat de ultraj

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Un bărbat din Timișoara a fost arestat preventiv sub acuzația de ultraj, după ce a făcut o transmisiune live pe facebook în care amenința cu moartea un polițist. Judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Timișoara a decis arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 1 decembrie 2023.

Potrivit informațiilor furnizate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, bărbatul a amenințat polițistul în noaptea de 29 noiembrie 2023, în jurul orei 23:00, prin intermediul unei postări live pe rețeaua de socializare Facebook. Amenințările au avut loc în scop de răzbunare, legate de exercitarea atribuțiilor de serviciu ale polițistului, și au creat o stare de temere în rândul acestuia.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au dezvăluit că bărbatul era nemulțumit de faptul că pe numele său a fost deschis un dosar penal care se afla în lucru și că cercetarea nu fusese finalizată. Aceasta ar putea fi o posibilă motivație pentru amenințările pe care le-a făcut.

După punerea în mișcare a acțiunii penale de către procurori, bărbatul a fost prezentat instanței de judecată, iar Judecătoria Timișoara a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Amenințările la adresa forțelor de ordine sunt un fenomen grav și nu trebuie tratate cu ușurință. În acest caz, autoritățile au acționat rapid și au luat măsuri pentru protejarea polițistului în cauză și pentru sancționarea făptuitorului. Este important ca astfel de incidente să fie tratate cu seriozitate și să fie asigurate condițiile necesare pentru ca forțele de ordine să își poată desfășura în siguranță activitatea în slujba comunității.

Amenințările la adresa polițiștilor și a altor reprezentanți ai autorității reprezintă o încălcare a legii și trebuie să fie sancționate corespunzător. Este responsabilitatea noastră, a societății, să ne asigurăm că aceste acte de violență și intimidare nu sunt tolerate și că cei care le comit sunt aduși în fața justiției. Astfel de comportamente nu au loc într-o societate civilizată și trebuie să fie condamnate ferm.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Judecatorul de drepturi si libertati de la Judecatoria Timisoara a decis, ieri, arestarea preventiva a unui barbat din Timisoara, sub acuzatia de ultraj, dupa ce a facut o transmisiune live pe Facebook, iar in interventia de pe reteaua de socializare il ameninta cu moartea pe un politist care deschisese un dosar penal pe numele sau.

Admite propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, privind pe inculpatul Sas Viorel. Dispune arestarea preventiva a inculpatului Sas Viorel, in prezent aflat in stare de detinere in C.R.A.P din cadrul I.P.J Timis, cercetat pentru savarsirea infractiunii de ultraj, pe o durata de 30 de zile, incepand cu data de 01.12.2023 pana la data de 30.12.2023, inclusiv.

Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru procuror si pentru inculpat. Pronuntata in camera de consiliu din data de 01.12.2023, ora 16”, se mentioneaza in Incheierea – masuri preventive (faza de UP) nr. 126/2023 din 01.12.2023. Timisoreanul a intrat in atentia procurorilor dupa ce, intr-o transmisiune pe Facebook, a amenintat cu moartea un politist.

„S-a retinut ca inculpatul in noaptea de 29.11.2023, in jurul orei 23.00, l-a amenintat prin intermediul unei postari live pe reteaua de socializare Facebook pe un ofiter de politie din cadrul I.P.J. Timis – Politia Municipiului Timisoara, cu acte de violenta si cu moartea, in scop de razbunare, in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu, amenintari care au fost de natura a produce persoanei vatamate o stare de temere”, informeaza, vineri, oficialii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

Reprezentanti ai Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara ai declarat pentru News.ro ca barbatul era nemultumit pentru ca pe numele sau a fost deschis un dosar penal care se afla in lucru, cercetarea nefiind finalizata.

Vineri, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de barbatul care l-a amenintat de politist si tot vineri acesta a fost prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva. Judecatoria Timisoara a emis mandat de arestare pentru o perioada de 30 de zile. (V.E.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Aproape 60% din notele de la titularizare au fost sub 7

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea...

Read More...
Detalii de ultimă oră, despre accidentul după care o maşină în care erau trei copii a ars ca o torţă! Ce a făcut şoferul, înainte de impact?

Accident complit: tineri inconștienți și mașină distrusă

Un accident cumplit s-a petrecut în localitatea Finiş, judeţul Bihor, unde un tânăr de doar 15 ani a fost...

Read More...

Vopseaua SPOR A+ pentru calitatea aerului la interior susține Salvamont România și încurajează ieșirile în natură

Începând din 2017, 30 de structuri Salvamont, dintre cele 38 existente, au beneficiat de materiale necesare pentru renovarea a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro