Apa potabila nu este pentru gradini

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

În contextul unei veri secetoase și caniculare, Aquatim S.A. a emis un nou apel către consumatori, solicitându-le să evite utilizarea apei potabile din rețea pentru udatul grădinilor. Acest apel vine ca o reamintire a faptului că sistemul de aprovizionare cu apă a fost conceput exclusiv pentru consumul gospodăresc al populației.

Utilizarea apei potabile în alte scopuri decât consumul menajer poate genera probleme în alimentarea celorlalți clienți din rețea. În situația unei posibile reduceri a debitelor de apă ca urmare a secetei, s-ar putea impune restricții în distribuție. Este important de subliniat că într-o situație de criză, utilizarea apei potabile pentru udatul grădinilor constituie o contravenție, fiind sancționată conform legii.

Pentru posesorii de grădini există însă soluții la îndemână, recomandate de către Aquatim S.A. Una dintre aceste soluții este instalarea unor bazine de captare a apei de ploaie în gospodărie și folosirea acesteia pentru irigare. O altă opțiune este forarea de puțuri de mică adâncime, care poate reduce semnificativ costurile asociate apei potabile.

În ciuda recomandărilor emise de Aquatim S.A., au fost identificate și cazuri în care unii utilizatori au încercat să eludeze contorul societății pentru a nu înregistra consumul real de apă potabilă. Aceste acțiuni nu numai că pot crea disconfort altor consumatori din rețea, dar reprezintă și o infracțiune sancționabilă conform legii.

Pentru informații suplimentare sau sesizări, Aquatim S.A. pune la dispoziție un CALL-CENTER/ DISPECERAT la numărul 0356 914, cu program non-stop. Este important ca toți consumatorii să conștientizeze importanța gestionării responsabile a apei potabile în perioadele de secetă, pentru a evita eventualele probleme în alimentarea cu apă a populației.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

In conditiile in care si vara aceasta se anunta a fi una secetoasa si caniculara, Aquatim S.A. lanseaza inca o data un apel catre consumatori sa evite utilizarea apei potabile din retea pentru udatul gradinilor.

Acest mesaj nu este o noutate, compania atragand si pana acum atentia ca sistemul de aprovizionare cu apa a fost dimensionat doar pentru consumul menajer al populatiei.

Astfel, folosirea de catre unii utilizatori a apei potabile in alte scopuri poate provoca probleme in alimentarea celorlalti clienti din retea.

Iar daca, urmare a secetei, s-ar ajunge si la o reducere a debitelor de apa ale sursei, ar putea interveni restrictii in distributie. Intr-o asemenea situatie de criza, utilizarea apei potabile pentru udatul gradinilor sau a spatiilor verzi constituie contraventie si se sanctioneaza conform legii.

Pentru posesorii de gradini exista insa si solutii la indemana, pe care Aquatim S.A. le recomanda. Una e instalarea in gospodarie a unor bazine de captare a apei de ploaie si folosirea acesteia. O alta e forarea de puturi de mica adancime. Ca exemplu, folosind o pompa actionata de un motor de 1 kW, costul cu energia electrica folosita pentru 1 mc de apa extrasa e de sapte ori mai mic decat costul unui mc de apa potabila.

Din pacate, de-a lungul timpului s-au depistat insa si cazuri in care unii utilizatori au apelat la o metoda necinstita, incercand sa ocoleasca contorul societatii pentru a nu inregistra consumul real de apa potabila. Dincolo de disconfortul creat altor consumatori din acea retea, reprezentantii Aquatim S.A. reamintesc ca o asemenea interventie constituie infractiune si se pedepseste conform legii. (Aquatim, Serviciul Comunicare si Marketing)

CALL-CENTER/ DISPECERAT: 0356 914, program 24/7

 Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică În ultimii ani, tot mai multe persoane au început...

Read More...

Comoara literară a Antichității: Biblioteca din Pergam

Biblioteca din Pergam: Comoara literara a Antichitatii Biblioteca din Pergam, situata in orasul antic Pergamum din Asia Mica, a reprezentat...

Read More...

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate Când ne gândim la diversitatea vieții pe Terra, ne simțim adesea copleșiți...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro