Animalele de companie – Comunicarea, comportamentul și inteligența pisicilor și interacțiunea lor cu oamenii

BY: stiridinromania.ro In Lifestyle
pets

PISICI

Felinele au o rată de creștere ridicată. Sub reproducere controlată, ei pot fi reproduși și pot apărea ca animale de companie înrolate, o activitate de agrement cunoscută sub numele de favoarea felinei. Incapacitatea de a controla reproducerea felinelor de companie prin sterilizare și remediere și, în plus, renunțarea la animalele de companie anterioare din unitatea familiei au determinat cantități substanțiale de feline sălbatice în întreaga lume, necesitând controlul populației. În anumite teritorii din afara razei locale a felinelor, acest lucru a contribuit, alături de devastarea spațiului de viață și diferite componente, la anihilarea numeroaselor specii de creaturi zburătoare. Se știe că felinele extirpează o creatură înaripată din categoriile de animale din anumite locații și ar fi putut contribui la eliminarea populațiilor insulelor separate. Se crede că felinele sunt responsabile în esență de eradicarea a 87 de tipuri de păsări, iar apropierea felinelor nedomesticate și care rulează liber face ca unele zone în general rezonabile să fie inacceptabile pentru reintroducerea speciilor încercate.

SENSURI DE PISICĂ

Felinele au o vedere de noapte strălucitoare și pot vedea doar la o șase parte nivelul de lumină necesar pentru vederea umană. Aceasta este la jumătatea consecinței că ochii feline au un tapetum lucidum, care oglindește orice lumină care trece prin retină din nou în ochi, extinzând astfel capacitatea ochiului de a diminua lumina. O altă ajustare pentru diminuarea luminii este uriașele substudii ale ochilor felinelor. Spre deosebire de unele feline uriașe, de exemplu, tigrii, felinele locale au elevi deschizători. Acești elevi de deschidere pot concentra lumina splendidă fără variații cromatice și sunt necesari deoarece studenții felinei rezidențiale sunt considerabil mai mari, în ceea ce privește ochii, decât studenții de la pisicile uriașe. La niveluri scăzute de lumină, elevii unei feline vor crește pentru a acoperi o mare parte a suprafeței neacoperite a ochilor săi. Cu toate acestea, felinele de umbră au o vedere destul de slabă și (ca majoritatea animalelor cu sânge cald nonprimate) au doar două tipuri de conuri, îmbunătățite pentru afectabilitate la albastru și verde gălbui; au capacitatea limitată de a recunoaște roșul și verdele. O lucrare din 1993 a dezvăluit o reacție la lungimile de undă centrale dintr-un cadru diferit de poli, care poate fi din cauza unui al treilea fel de con. În orice caz, aceasta pare, din toate punctele de vedere, a fi o ajustare la nivelurile scăzute de lumină în loc să vorbească despre o viziune tricromatică autentică.

COMPORTAMENTUL PISICLOR

Felinele din exterior sunt dinamice atât ziua, cât și noaptea, în ciuda faptului că au tendința de a fi puțin mai dinamice noaptea. Planificarea mișcării felinelor este foarte adaptabilă și fluctuantă, ceea ce implică că felinele de casă ar putea fi mai dinamice la începutul zilei și al nopții, ca reacție la acțiunile umane mai demne de remarcat în aceste momente. În ciuda faptului că investesc partea dominantă a energiei lor în regiunea casei lor, pisicile de casa pot merge la un număr mare de metri de această problemă principală și sunt cunoscute că formează regiuni care diferă foarte mult ca măsură, într-o singură investigație. extinzându-se de la 7 la 28 de hectare (17- 69 de acri).

Felinele monitorizează vitalitatea moțenind mai mult decât majoritatea creaturilor, mai ales pe măsură ce devin mai experimentate. Intervalul de odihnă zi de zi se schimbă, de cele mai multe ori în apropiere de 12 și 16 ore, 13 și 14 fiind normal. Câteva feline se pot odihni până la 20 de ore. Expresia „snooze felină” pentru o scurtă odihnă face aluzie la tendința felinei de a da din cap (delicat) pentru o perioadă concisă. În timp ce moștenesc, felinele se confruntă cu perioade scurte de odihnă rapidă pentru dezvoltarea ochilor, însoțite frecvent de smucituri musculare, ceea ce sugerează că visează.

COMUNICARE PISICILOR

Corespondenţă

Felinele de uz casnic folosesc numeroase vocalizări pentru corespondență, inclusiv murmur, trin, murmur, mârâit/mârâit, pufnit și câteva tipuri unice de mieunat. comunicarea, inclusiv poziția urechilor și a cozii, desfășurarea întregului corp și masajul labelor, sunt în general indicii de stare de spirit. Coada și urechile sunt sisteme de steag sociale critice în special la pisici; de exemplu, o coadă ridicată este o primire primitoare, iar urechile nivelate arată o atmosferă amenințătoare. Ridicarea cozii arată, de asemenea, situația felinei în lanțul social de comandă al adunării, cu oameni copleșitori care ridică coada mai puțin regulat decât animalele subordonate. Contactul nas la nas este, de asemenea, un bun venit tipic și poate fi urmărit de pregătirea socială, care este solicitată de una dintre feline care își ridică și își înclină capul.

Murmurul poate să fi creat o poziție favorabilă dezvoltării ca sistem de semnalizare de consolare între felinele mame și pisicile mici care alăptează. Felinele care alăptează în mod regulat murmură ca un indiciu al satisfacției: în timp ce sunt mângâiate, devin relaxate sau mănâncă. Instrumentul prin care murmurul felinelor este subtil. Felina nu are nicio componentă anatomică care să fie în mod evident responsabilă de sunet. De nu cu mult timp în urmă, se avea încredere că felinele singure din soiul Felis puteau murmura. În orice caz, felidele din clasa Panthera (tigru, leu, puma și pantera) creează, de asemenea, sunete non-constante, numite zgomote, cum ar fi murmurul, dar chiar atunci când expiră.

INTERACȚIUNEA CU OMUL

Comunicarea umană cu felinele

Feline și indivizi

Felinele sunt animale de companie normale în întreaga lume, iar populația lor totală depășește 500 de milioane. În ciuda faptului că tutela feline a fost de obicei legată de femei, un sondaj Gallup din 2007 a anunțat că oamenii din Unified Conditions of America erau în mod similar predispuși să posede o pisică.

Și fiind ținute ca animale de companie, felinele sunt utilizate în plus ca parte a afacerilor din întreaga lume și din piele de vacă pentru a face paltoane, șepci, huse și jucării umplute; și, respectiv, pantofi, mănuși și instrumente melodice (se așteaptă ca aproximativ 24 de feline să facă o haină de piele de felină). Această utilizare a fost interzisă în statele reunite, Australia și Uniunea Europeană. Pieile de felină au fost folosite în scopuri superstițioase ca o componentă a actului de vrăjitorie, fiind încă transformate în coperte în Elveția, deoarece leacurile societății sunt acceptate pentru a ajuta reumatismul. În obiceiul academic occidental, felinele ca obiecte obișnuite au servit pentru a arăta problemele mecanicii cuantice în încercarea ideii feline a lui Schrödinger.

De-a lungul anilor s-au făcut câteva eforturi pentru a construi o statistică felină, atât prin afilieri sau asociații naționale și universale, (de exemplu, cea a Ligii Canadei a Comenzilor Sociale de Acomodare), cât și pe internet, dar o astfel de întreprindere nu par a fi ușor de realizat. Evaluările generale pentru populația mondială de feline rezidențiale variază în general, de la orice loc, între 200 de milioane și 600 de milioane.

Source by Amna Hameed
Foto: Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro