Activități de infrastructură rutieră în perioada 1 – 5 ianuarie 2024

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
PERPLEX. „Cucernicul” Dorian Popa a ținut „lecții de viață” în biserică pentru copiii din Vulcana Băi – incomod-media.ro

Consiliul Județean Dâmbovița a anunțat că, în perioada 1-5 ianuarie 2024, vor avea loc mai multe activități de infrastructură rutieră prin intermediul societăților comerciale de profil. Aceste activități includ întreținerea podurilor, pasajelor și podețelor de pe DJ 715 Buciumeni, peste râul Ialomița, precum și montarea de indicatoare rutiere și alte elemente pentru siguranța circulației. De asemenea, se va efectua și întreținerea drumurilor județene în sezonul rece, prin combaterea poleiului și deszăpezire, în funcție de condițiile meteorologice.

Într-un buletin rutier emis de Consiliul Județean Dâmbovița, se informează că Drumul Județean DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum acces Cabana Piatra Arsă, este închis circulației publice din cauza căderilor masive de zăpadă și a viscolului. De asemenea, podul peste râul Dâmbovița pe DJ 702D, km 11+647 la Dragomirești, are restricții de circulație: accesul este interzis autovehiculelor cu masa mai mare de 20 de tone, se impune o limitare a vitezei la 30 km/oră și circulația este interzisă pe banda amonte a podului peste râul Dâmbovița.

Pentru a evita aceste zone cu restricții, se recomandă utilizarea variantelor ocolitoare. Astfel, pentru DJ 702D, se poate folosi ruta Dragomirești – Gheboieni – Tătărani – Decindeni sau ruta Dragomirești – Târgoviște – Lucieni – Decindeni. Pentru DJ 719, se impune restricționarea circulației pentru vehiculele cu masă mai mare de 3,5 tone între intersecția cu DN 72 și Răzvad și sectorul intersecție cu strada Magrinii – Târgoviște. Podul pe DJ 702A, peste râul Argeș, la Pătroaia, este închis circulației publice, iar ca variantă ocolitoare se pot folosi drumurile locale.

De asemenea, există și sectoare de drumuri județene care prezintă degradări și alte pericole, cum ar fi DJ 701B Tărtășești – Ciocănești – Crevedia, DJ 702A Mănești – Potocelu, DJ 720A Gheboaia – Finta, DJ 710 Pucioasa – Bezdead și DJ 714 sector Glod – Sanatoriul Moroeni – intersecție drum de legătură Cabana Dichiu.

Pentru a asigura siguranța participanților la trafic, se recomandă circulația cu atenție și viteză redusă în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere care indică prezența denivelărilor. De asemenea, se recomandă ca deplasările pe traseele montane să se facă cu autovehicule echipate corespunzător, acordând o atenție sporită în zonele cu drum îngustat, alunecări de teren și posibilitate de dislocare a anrocamentelor.

Participanții la trafic sunt sfătuiți să se informeze în prealabil despre condițiile meteorologice din zona montană în perioadele de atenționare meteorologică de vreme rea, prin intermediul A.N.M. De asemenea, se recomandă respectarea semnificațiilor indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Pentru detalii suplimentare despre situația sectoarelor de drum menționate, participanții la trafic pot obține informații de la Consiliul Județean Dâmbovița – Direcția Tehnică, la numărul de telefon 0245/207625, în zilele de luni până vineri, între orele 08.00-16.00.

Sursa: incomod-media.ro

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 1 – 5 ianuarie 2024, va desfășura, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități de infrastructură rutieră:
1. Întreținerea podurilor, pasajelor, podețelor – DJ 715 Buciumeni, peste râul Ialomița
2. Siguranța circulației – semnalizare rutieră – montaj indicatoare rutiere și elemente pentru siguranța circulației
3. Întreținere curentă a drumurilor județene în sezonul rece – iarna 2023 – 2024 – Activitate de combatere a poleiului și deszăpezire pe drumurile județene în funcție de condițiile meteorologice

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

1. DRUMUL JUDEȚEAN DJ 713, SECTOR CABANA DICHIU – INTERSECȚIE DRUM ACCES CABANA PIATRA ARSĂ, ESTE ÎNCHIS CIRCULAȚIEI PUBLICE DIN CAUZA CĂDERILOR MASIVE DE ZĂPADĂ ȘI A VISCOLULUI
2. Podul peste râul Dâmbovița pe DJ 702D, km 11+647 la Dragomirești este restrictionat circulației rutiere:
– Accesul interzis autovehiculelor cu masa mai mare de 20 tone
– Limitare viteză 30 km / oră
– Circulația interzisă pe banda amonte a podului peste râul Dâmbovița.

Variante ocolitoare:
– Dragomirești (DJ 702D intersecție cu DN 72A) – Gheboieni (DN 72A intersecție cu DJ 702M) Tătărani (DJ 720M intersecție cu DJ 702B) – Decindeni (DJ 702B intersecție DJ 702D) ; (DN 72A – DJ 720M – DJ 702B)
– Dragomirești (DJ 702D intersecție cu DN 72A) – Târgoviște (DN 72A intersecție cu DN72) – Lucieni (DN intersecție cu DJ 702B) – Decindeni (DJ 702B intersecție DJ 702D); ( DN 72A – DN72 – DJ 702B)
3. Drumul județean DJ 719, sector intersecție DN 72 – Răzvad și sector intersecție cu strada Magrinii – Târgoviște este restricționat circulației pentru vehiculele cu masă mai mare de 3,5t.
4. Podul pe DJ 702A, peste râul Argeş, la Pătroaia, este închis circulaţiei publice. Variante ocolitoare sunt drumurile locale.
5. Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole:
– DJ 701B Tărtășești – Ciocănești – Crevedia
– DJ 702A Mănești – Potocelu
– DJ 720A Gheboaia – Finta
– DJ 710 Pucioasa – Bezdead – sectoare cu drum îngustat și avariat pe zona Miculești – Măgura – Bezdead
– DJ 714 sector Glod – Sanatoriul Moroeni – intersecție drum de legătură Cabana Dichiu

Facem următoarele recomandări pentru participanţii la trafic:

Se va circula cu atenţie şi viteză redusă, în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere având semnificaţia „drum cu denivelări”, adaptându-se viteza la starea părţii carosabile.

Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător şi totodată, a acorda o atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren şi unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Vă rugăm a vă informa, în prealabil, asupra condițiilor meteorologice din zona montană în perioadele de atenționare meteorologică de vreme rea, prin intermediul A.N.M.

Se vor respecta, cu strictețe, semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare privind situaţia sectoarelor amintite se pot obţine și de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică tel. 0245/207625, luni-vineri între orele 08.00-16.00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean DâmbovițaAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro