Accident rutier tragic la Caransebes: nepotul fostului prim-procuror plasat sub control judiciar

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Un tânăr în vârstă de 19 ani, nepotul fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, Gheorghe Pinteală, a fost plasat sub control judiciar după ce a provocat un accident rutier soldat cu decesul a două persoane. Incidentul tragic s-a petrecut acum două zile, pe o stradă din Caransebeș.

Potrivit informațiilor furnizate de IPJ Caraș-Severin, în urma primelor cercetări s-a stabilit că tânărul de 19 ani conducea un SUV Porsche Cayenne pe strada de acces către Cartierul Valea Cenchii din Caransebeș, când a intrat în coliziune laterală cu partea dreaptă a unui autoturism condus pe drumul prioritar de un bărbat în vârstă de 72 de ani.

În urma accidentului, conducătorul auto în vârstă de 72 de ani și pasagera dreapta față, în vârstă de 76 de ani, și-au pierdut viața. Tanărul a fost reținut imediat de polițiști și, în calitate de inculpat, a fost prezentat ieri în fața procurorului de la Parchetul de pe lângă judecătoria Caransebeș, care a preluat dosarul.

Cu toate acestea, procurorul a decis o măsură preventivă extrem de blândă, plasând șoferul sub control judiciar. Este posibil ca aceasta să fi fost influențată de faptul că este vorba despre nepotul unui fost procuror. De asemenea, tânărul, care avea permisul de conducere de doar 7 luni înainte de a produce tragedia, are interdicție de a mai conduce vreun autoturism pe drumurile publice.

Avocatul Cosmin Bolosin a declarat că acesta a fost un tragic accident rutier, un eveniment nedorit de către tânărul care nu a mai avut de-a face cu ilicitul penal până acum. El a descris tânărul ca fiind un student cu o activitate impecabilă în cadrul Universității din Lugoj, care regretă profund și sincer cele întâmplate. Este vorba despre infracțiunea de ucidere din culpă, care înseamnă că fapta a fost săvârșită fără intenție. Cu siguranță, regretele îl vor urmări pe parcursul procesului penal. Tânărul a recunoscut și a regretat faptele.

Cu toate acestea, se pare că tânărul este considerat un copil problematic. În toamna anului trecut, mama sa, Ghitan-Pinteală Andrada Georgiana, executor judecătoresc în Caransebeș, și sora sa, Pinteală Tiberia Ileana, au solicitat instanței de judecată emiterea unui ordin de protecție împotriva lui Sima-Pinteală Nicolas Antonion. Cu toate acestea, cererea a fost respinsă ca neîntemeiată în hotărârea camerei consiliu nr. 1923/2022 din 8 septembrie 2022.

Aceste informații adaugă o perspectivă nouă asupra incidentului și ridică întrebări cu privire la comportamentul tânărului în trecut. Este necesară o analiză mai amănunțită a cazului pentru a înțelege cu adevărat circumstanțele care au condus la acest tragic eveniment și pentru a se asigura că se iau măsurile adecvate în ceea ce privește responsabilitatea penală a șoferului.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Sima-Pinteala Nicolas Antonion, 19 ani, nepotul fostului prim-procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Gheorghe Pinteala, a fost plasat sub control judiciar, ieri, dupa ce a provocat un accident rutier soldat cu decesul a doua persoane.

Tragicul eveniment s-a produs, in urma cu doua zile, pe o strada din Caransebes.

Potrivit IPJ Caras-Severin, din primele cercetari s-a stabilit ca in timp ce tanarul de 19 ani conducea un SUV Porsche Cayenne, pe strada de acces catre Cartierul Valea Cenchii din Caransebes, la intersectia cu strada Muntele Nemanu, a intrat in coliziune laterala cu partea dreapta a unui autoturism condus pe drumul prioritar de un barbat de 72 de ani.

In urma accidentului a rezultat decesul conducatorului auto de 72 de ani si a pasagerei dreapta fata, de 76 de ani.

Retinut direct de catre politisti, tanarul a ajuns, ieri, in calitate de inculpat, in fata procurorului de la Parchetul de pe langa judecatoria Caransebes, care a preluat dosarul.

Acesta a decis o masura preventiva extrem de blanda, probabil din ratiuni care tin de faptul ca este vorba despre nepotul unui fost procuror, respectiv plasarea soferului sub controlul judiciar. In plus, tanarul – care avea permisul luat doar cu 7 luni inainte de a produce tragedia – are interdictie de a mai conduce vreun autoturism pe drumurile publice.

„A fost un tragic accident rutier, eveniment nedorit de catre acest copil care n-a mai avut de-a face cu ilicitul penal. Este un student cu activitate impecabila in cadrul Universitatii din Lugoj, un om care regreta profund si sincer cele intamplate. Vorbim despre infractiunea de ucidere din culpa, care prin insasi definitia ei este o in fractiune savarsita fara intentie. Sigur ca regretele il vor urmari si pe timpul procesului penal. El a avut o pozitie de recunoastere si de regret a faptelor”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin, potrivit expressdebanat.ro.

Se pare, totusi, ca este vorba despre un copil problema, cata vreme, in toamna anului trecut, mama sa, Ghitan-Pinteala Andrada Georgiana, executor judecatoresc in Caransebes, si sora sa, Pinteala Tiberia Ileana, au cerut instantei de judecata emiterea unui ordin de protectie impotriva paratului Sima-Pinteala Nicolas Antonion.

„Respinge cererea de emitere a ordinului de protecţie formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Caransebes privind pe reclamantele Ghitan Pinteala Andrada Georgiana si Pinteala Tiberia Ileana, impotriva paratului SPNA, ca neintemeiata”, se mentioneaza in Hotararea camera consiliu nr. 1923/2022 din 08.09.2022. (G.I.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Fără apă caldă şi presiune scăzută la apa rece de la robinete! Anunţurile făcute de Aquatim şi Colterm

Probleme cu apa pentru locuitorii din Timișoara și Chișoda

Mii de timișoreni și locuitorii din Chișora vor întâmpina probleme cu furnizarea apei, în urma unor lucrări planificate de...

Read More...

Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 – Ziua a treia

În cea de-a treia zi a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 s-a jucat runda a...

Read More...
NASA Logo

Perioada de lumina lunga in primavara

Potrivit ultimelor date, în timp ce primăvara avansează, perioadele zilnice de lumină continuă să se extindă, schimbându-se cel mai...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro