Abonamentele de parcare Timpark pentru anul 2024, disponibile pentru achiziționare online

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Vrei să îți plătești în avans, locul de parcare? Iată cum trebuie să procedezi ca să îți faci abonament Timpark

Abonamentele de parcare Timpark pentru anul în curs au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate direct de pe site-ul Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara. Pentru a beneficia de această facilitate, proprietarii de autoturisme trebuie să își creeze un cont pe platforma abonamente.timpark.ro.

Înregistrarea pe platformă se realizează simplu și rapid, necesitând doar un nume de utilizator și o parolă. Documentele necesare încărcării pe platformă variază în funcție de tipul abonamentului solicitat.

Pentru abonamentele combinate, în zonele roșie, galbenă și albastră, proprietarii trebuie să încarce pe platformă cartea de identitate personală (buletinul) și certificatul de înmatriculare, cu ITP-ul valabil și vizibil. Pentru abonamentul rezidențial, se adaugă și cartea de identitate personală cu adresa de domiciliu sau rezidență în Municipiul Timișoara, într-una din zonele cu taxare din sistemul Timpark. În cazul autovehiculelor înmatriculate pe persoane juridice, este necesară o dovadă din partea proprietarului care să ateste dreptul persoanei fizice care solicită abonamentul de a utiliza acel autovehicul. Pentru autovehiculele deținute în comun între rude de gradul I, este necesar certificatul de naștere sau de căsătorie, în situația în care solicitantul nu este înscris ca proprietar în certificatul de înmatriculare.

Pentru abonamentul persoanelor cu handicap, proprietarii trebuie să încarce pe platformă cartea de identitate personală, certificatul de înmatriculare, cu ITP-ul valabil și vizibil, certificatul care atestă încadrarea într-un grad de handicap și acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Părinții copiilor minori încadrați într-un grad de handicap și persoanele angajate ca asistenți personali ai persoanelor încadrate într-un grad de handicap grav, cu asistent personal, pot beneficia de abonamentele de parcare în condițiile prezentate mai sus.

Există și abonamente speciale pentru beneficiarii Ordonanței de Urgență nr. 105/1999 și ai Decretului-Lege nr. 118/1990, precum și pentru beneficiarii Legii nr. 168/2020 și alte categorii asimilabile. Pentru aceste abonamente, proprietarii trebuie să încarce pe platformă documentele necesare, însoțite de certificatul de înmatriculare cu ITP-ul valabil și vizibil.

De asemenea, există un abonament special pentru vehiculele cu propulsie electrică, pentru care proprietarii trebuie să încarce pe platformă cartea de identitate personală și certificatul de înmatriculare al autovehiculului cu propulsie integral electrică, cu ITP-ul valabil și vizibil.

Este important de menționat că toate documentele încărcate pe platformă trebuie să fie în limba română. Perioada minimă de valabilitate a unui abonament în sistemul Timpark este de 21 de zile lucrătoare, iar tarifele pentru abonamentele de parcare rămân neschimbate în cursul anului 2024.

Este important de precizat că abonamentele achiziționate nu sunt valabile în Zona Verde și Zona Verde Progresiv și nu asigură rezervarea unui loc de parcare.

Prin lansarea abonamentelor de parcare Timpark pentru anul în curs, se oferă șoferilor din Timișoara o opțiune convenabilă și simplă pentru gestionarea parcării autovehiculelor în oraș. Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor șoferilor și contribuie la fluidizarea traficului și la creșterea eficienței parcărilor în municipiu.

Sursa: www.sursadevest.ro

Au fost pus în vânzare abonamentele de parcare Timpark, pentru anul în curs, iar cei interesați pot să și le cumpere direct de pe site-ul Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara – TIMPARK.  

Pentru a beneficia de această facilitate, proprietarii de autoturisme trebuie să își creeze un cont pe platforma abonamente.timpark.ro.

Înregistrarea se realizează simplu și rapid, pe baza unui nume de utilizator și a unei parole.

CITEȘTE ȘI: Un nou sens giratoriu, în judeţul Timiş! CJT a recepţionat investiţia de peste două milioane de lei, din Dudeştii Noi

Documentele necesare încărcării pe platformă variază în funcție de tipul abonamentului solicitat:

Pentru ABONAMENTUL COMBINAT, ZONĂ ROȘIE, GALBENĂ și ALBASTRĂ: cartea de identitate personală (buletinul) și certificatul de înmatriculare, cu ITP-ul valabil și vizibil;

Pentru ABONAMENTUL REZIDENȚIAL: cartea de identitate personală (buletinul) cu adresa de domiciliu sau rezidență (fosta viză de flotant pe C.I.) în Municipiul Timișoara, în una din zonele cu taxare din sistemul Timpark (puteti accesa harta aici www.timpark.ro/harta/), certificatul de înmatriculare, cu ITP-ul valabil și vizibil; În cazul autovehiculelor înmatriculate pe persoane juridice, o dovadă din partea proprietarului care să ateste dreptul persoanei fizice care solicita abonamentul, de a utiliza acel autovehicul; În cazul autovehiculelor deținute în comun între rude de    gradul I, certificatul de naștere sau de căsătorie, în situația în care solicitantul nu este înscris ca proprietar în certificatul de înmatriculare;

Pentru ABONAMENTUL PERSOANE CU HANDICAP: cartea de identitate personală (buletinul), certificatul de înmatriculare, cu ITP-ul valabil și vizibil, certificatul care atestă încadrarea într-un grad de handicap și acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal (descărcabil de la adresa: www.timpark.ro/wp-content/uploads/2022/03/Acord-privind-prelucrarea-datelor-cu-caracter-persoanal.pdf).

Părinții copiilor minori încadrați într-un grad de handicap și persoanele angajate ca asistenți personali ai persoanelor încadrate într-un grad de handicap grav, cu asistent personal, pot beneficia de abonamentele de parcare, în condițiile prezentate mai sus.

Pentru ABONAMENTUL „BENEFICIARII O.G. nr. 105/1999 și AI DECRETULUI-LEGE nr. 118/1990”: cartea de identitate personală (buletinul) și certificatul de înmatriculare, cu ITP-ul valabil și vizibil, dovada calității de persoană care se află în una din situaţiile prevăzute la art. 1, alin. 1 din OG nr. 105/1999 – republicată, cu modificările ulterioare, respectiv dovada calității de persoană care se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 1, alin. 1 din Decretul-Lege nr. 118/1990 – republicat cu modificările ulterioare;

CITEȘTE ȘI: Presiune scăzută în furnizarea apei, timp de două zile, într-o localitate din Timiș!

Pentru ABONAMENTUL „BENEFICIARII LEGEA nr. 168/2020 și ALTE CATEGORII ASIMILABILE”: cartea de identitate personală (buletinul), certificatul de înmatriculare, cu ITP-ul valabil și vizibil, dovada că sunt beneficiari ai drepturilor conferite prin Legea nr. 168/2020, respectiv personalului Ministerului Apărării Naționale și al Ministerului Afacerilor Interne, care face dovada conferirii calității de „Veteran din teatrele de operații“ – prin atașarea legitimației eliberate de instituția din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională din care face parte.

Pentru ABONAMENTUL „VEHICUL CU PROPULSIE ELECTRICĂ”: cartea de identitate personală (buletinul) și certificatul de înmatriculare al autovehiculului cu propulsie integral electrică, cu ITP-ul valabil și vizibil.

Toate documentele încărcate pe platformă trebuie să fie în limba română.

Perioada minimă de valabilitate a unui abonament, în sistemul Timpark, este de 21 de zile lucrătoare iar tarifele pentru abonamentele de parcare, valabile în cursul anului 2024, rămân neschimbate.

Abonamentele achiziționate NU sunt valabile în Zona Verde (Zona 0 – excepție face Abonamentul Persoane cu Handicap) și Zona Verde Progresiv, se eliberează pentru un singur autovehicul de persoana și NU asigură rezervarea unui loc de parcare!Acest articol a fost scris de inteligență artificială
chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Misterioasele linii de la Nazca: O istorie desenată în pământ

Misterioasele linii de la Nazca reprezintă unul dintre cele mai fascinante și enigmatice fenomene arheologice din lume. Situate în...

Read More...

Explorând evoluția prin tehnici de biologie moleculară

Evoluția este un proces fascinant care a modelat lumea în care trăim astăzi și care continuă să ne surprindă...

Read More...
A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro