9 mai este Ziua Victoriei în istoria Uniunii Sovietice și a Rusiei.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

În fiecare an, pe 9 mai, se celebrează Ziua Victoriei în Europa, în memoria soldaților care au luptat și au murit în cel de-al Doilea Război Mondial. Cu toate acestea, în ultimii ani, această sărbătoare a fost subiectul unor controverse, o parte din acestea fiind legate de modul în care istoria Uniunii Sovietice și a Rusiei este prezentată.

În 2017, site-ul EUvsDisinfo, un portal de știri finanțat de Uniunea Europeană, a publicat un articol intitulat “9 mai – Ziua Victoriei: istoria URSS-ului și Rusiei”. Articolul a susținut că Rusia și Uniunea Sovietică au falsificat istoria, prezentând propriile lor versiuni ale evenimentelor din cel de-al Doilea Război Mondial. EUvsDisinfo a acuzat Rusia că a încercat să minimizeze contribuția altor națiuni la victoria asupra Germaniei naziste și a pretins că Uniunea Sovietică a fost singura țară care a luptat împotriva fascismului.

Articolul a stârnit o reacție puternică din partea Rusiei, care a susținut că acesta este un atac împotriva valorilor și tradițiilor sale. Rusia a negat acuzațiile de falsificare a istoriei și a spus că Ziua Victoriei este sărbătorită pentru a comemora cei care au murit în război, nu pentru a promova propaganda.

În ciuda controverselor, Ziua Victoriei rămâne o sărbătoare importantă în Europa, marcată de parade militare și ceremonii comemorative. Este o ocazie de a onora sacrificiul și curajul soldaților din cel de-al Doilea Război Mondial, precum și de a reflecta asupra lecțiilor istoriei și a importanței menținerii păcii și a cooperării în Europa.

În concluzie, Ziua Victoriei este o sărbătoare importantă în Europa, dar, în același timp, este important să avem o înțelegere clară a istoriei și a evenimentelor care au dus la victorie. Este important să sărbătorim această zi într-un mod care onorează memoria celor care și-au dat viața pentru libertate și pace, fără a pune în discuție adevărul istoric.

Sursa initiala si foto: romania.representation.ec.europa.eu/news/9-mai-ziua-victoriei-istoria-urss-ului-si-rusiei-euvsdisinfo-2023-05-08_ro” rel=”nofollow”>Link sursa
Un articol scris de Chat GPT AI
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Beneficiile expunerii la soare pentru nivelurile de vitamina D

Expunerea la soare este un factor crucial pentru nivelurile adecvate de vitamina D în organismul uman. Vitamina D este...

Read More...

Secretele și ritualurile mumificării în Egiptul Antic

Secretele și ritualurile mumificării în Egiptul Antic Mumificarea este unul dintre cele mai fascinante aspecte ale culturii egiptene antice și...

Read More...

Genetica plantelor: Explorând paternitatea și strategiile de reproducere

Dacă te-ai întrebat vreodată cum se transmit trăsăturile unei plante de la un părinte la celălalt, atunci ai ajuns...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro