stiridinromania.ro

6 motive din cauza cărora turbina se poate defecta

In Auto, STIRILE ZILEI
reconditionare turbine
virtualmag.ro

Una dintre cele mai importante componente ale unui autovehicul este turbina, fie că este vorba despre turbine de automobile, turbine de camioane, de autocare, de utilaje mari sau de ambarcațiuni. Menținerea acestor elemente constructive în stare optimă de funcționare necesită activități constante de recondiționări și reparații  turbine. Pentru a se evita avarii și defecțiuni ale turbinelor, trebuie cunoscute și verificate cauzele acestor probleme. Iată care sunt principalele motive de deteriorare a turbinelor:

Calitatea slabă a uleiului

Multe turbine se defectează din cauza uleiului necorespunzător din punct de vedere calitativ. Cocsificarea determină formarea unor particule ce afectează rulmentul și provoacă zgârieturi. Uleiurile profesionale și filtrele de ulei achiziționate de la distribuitori autorizați sunt soluțiile pentru această problemă des întâlnită la turbine de automobile, camioane și utilaje de construcții.

Utilizarea defectuoasă a uleiurilor 

Dacă se folosește o cantitate insuficientă de ulei, rulmentul nu va mai putea fi lubrifiat în mod corespunzător, iar pe interiorul rotorului se supraîncălzește suprafața, iar după un timp apar semne pronunțate de uzură. De aceea uleiurile trebuie utilizate conform instrucțiunilor de pe recipiente și la recomandarea specialiștilor.

Defecțiuni ale unor componente mecanice

O cauză importantă a stricării turbinelor o reprezintă defecțiunile unor componente, precum: secționarea sau decuplarea conductei de alimentare cu ulei, accesul suficient a aerului în sistemul de lubrifiere, dereglări în sistemul mecanic al motorului, conectarea incorectă a cablurilor de gaz și de aer.

Pătrunderea unor corpuri străine 

Turbinele se pot defecta din cauza unor corpuri străine ce pătrund în tractul aerian al compresorului și deformează lamele rotorului, cauzând distrugerea unor părți metalice. Dacă un obiect dur ajunge în turbosuflanta, se produce dereglarea componentelor interne ale turbinei. (crăpături, așchii, îndoirea marginilor).

Utilizarea necorespunzătoare a motorului

Un motiv important pentru defectarea turbinei este utilizarea neconformă a motorului, prin ignorarea semnalelor de schimbare a uleiului și filtrelor de ulei, rularea cu presiune slabă în sistem. Turarea motorului defect și suprasolicitarea turbinei, supraîncălzirea turbosuflantei, pornirea motorului în condiții de temperatură scăzută fără pregătire corespunzătoare sunt cauzele unor defecțiuni grave ale turbinelor.

Utilizarea defectuoasă a turbinei

De multe ori acțiunea turbinei este întreruptă fără pre-răcirea motorului. În aceste situații se formează funingine, apare cocsificarea uleiului în turbină și în cele din urmă se produce deformarea capacului turbinei, ceea ce reprezintă un efect ireversibil.

Ca să se asigure că beneficiază de mașini funcționale la parametri optimi, șoferii trebuie să apeleze la servicii specializate de recondiționare turbine în București și în alte orașe din țară. Astfel de servicii profesionale sunt cele furnizate de Robnec, atelier auto cu experiență în repararea, recondiționarea și mentenanța turbosuflantelor.

Serviciile oferite cuprind diagnosticarea turbinelor, verificarea computerizată a turbinelor și testarea  turbinelor, astfel încât aceste elemente vitale pentru motor să fie funcționale, la parametri optimi. 


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NTI Monkeypox

Monkeypox sau Variola Maimutei, scenariul NTI de acum 1 an

In Noiembrie In 2021, NTI facea un scenariu privind Monkeypox sau variola maimutei. Un scenariu cu multe similitudini sau

Read More...
OMS tratat international

OMS si Tratatul International privind Pandemiile

OMS anunta pe 30 martie ca Liderii globali (Inclusiv Romania) se unesc în apelul urgent referitor Tratatului International privind

Read More...
Diana Sosoaca SRI

Diana Sosoaca: SRI a raspuns la Memoriul „Neutralitatea României. Pacea de la București”

Diana Sosoaca: La 2 luni după ce a fost trimis Memoriul: "Neutralitatea României. Pacea de la București", s-a primit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online