Ziua Internațională a Controlorilor de Trafic Aerian: Înrolați în Siguranța Aeriană

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Controlorii de trafic aerian din Forțele Aeriene Române au o misiune vitală în asigurarea siguranței zborurilor. Această profesie extrem de solicitantă necesită nu doar cunoștințe tehnice și competențe profesionale remarcabile, ci și abilități de a face față stresului și responsabilității constante. Fiecare zi de zbor este o provocare nouă, cu cerințe și dificultăți specifice, iar controlorii de trafic aerian trebuie să fie mereu pregătiți să se adapteze la diverse situații și să ia decizii rapide și precise. Pentru locotenentul Ioana Danțiș, pasiunea pentru aviație și dorința de a ieși din zona de confort au fost motivele care au ghidat-o în alegerea acestei cariere. Ea consideră că sistemul militar oferă oportunități de dezvoltare pe toate planurile și îi mulțumește părinților și soțului pentru sprijinul necondiționat. Astfel, putem să ne bucurăm și să ne simțim în siguranță atunci când suntem în aer sau la sol, știind că există profesioniști precum Ioana Danțiș care veghează asupra noastră. La mulți ani tuturor controlorilor de trafic aerian!

Sursa si Foto: [source_domain]

Ziua Internațională a Controlorilor de Trafic Aerian

În Forțele Aeriene Române există și controlori de trafic aerian, ei sunt cei care veghează asupra siguranței zborurilor, aflându-se în fiecare moment sub presiunea unei responsabilități uriașe.
Una dintre cele mai solicitante meserii din lume, ai cărei reprezentanți sunt antrenați să reziste la stres și dovedesc ample cunoștințe de specialitate, garantează siguranța celor din aer, dar și a celor aflați la sol.

,,Să fii controlor de trafic aerian este o meserie în care nicio zi nu seamană cu alta. Fiecare zi de zbor are provocarile sale, dificultăți și satisfacții. Când aeronava a aterizat în siguranță la sol, știi că ți-ai îndeplinit misiunea. Responsabilitatea și echilibrul sunt punctele cheie ale acestei meserii.
Fiecare zi de zbor este diferită, cu cerințe, dificultăți și satisfacții, în funcție de traficul aerian, condițiile meteo și alți factori. Prin urmare, controlorii de trafic aerian trebuie să fie bine pregătiți și să aibă abilitățile necesare pentru a face față acestor provocări.
Am ales cariera militară din mai multe motive. În primul rând, am copilărit într-o unitate militară, în Ianca, unde eram înconjurată de militari, de avioane și de tehnică. În fiecare zi admiram zborul aeronavelor, mai ales că tatăl meu era în unul din acele avioane. Atunci cred că a luat contur pasiunea mea pentru aviație. Consider că în acest sistem avem ocazia de a ne dezvolta pe toate planurile, de a ieși din zona de confort și a încerca să ne adaptăm în diferite condiții.

După terminarea cursului de bază am venit în această unitate, Baza 95 Aeriană, dupa cum am ales încă din academie. Era singura bază în care nu am avut ocazia să merg în stagiile de pregătire. Bineînțeles că eram curioasă cum va fi, cum și cu cine voi lucra.
Aici am fost primită foarte bine, m-am integrat ușor în colectiv și treptat am început să descopăr această meserie, ghidată de instructori și colegi mai mari. În această bază a început formarea mea pe plan profesional și de aceea va fi mereu specială pentru mine.

Aș dori să mulțumesc părinților mei, care m-au susținut necondiționat pe tot parcursul vieții mele și cărora le sunt recunoscătoare și soțului meu, care mi-a fost alături și la bine și în situațiile mai dificile pe care le-am întâlnit.” – locotenent Ioana Danțiș.

Colega noastră este originară din Buzău și este absloventă a Colegiului Național ,,B.P. Hasdeu” din orașul natal și a Academiei Forțelor Aeriene ,,Henri Coandă” din Brașov, fiind adepta citatului ,,Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.”.

Felicitări, Ioana și mult succes în îndeplinirea tuturor aspirațiilor!

La mulți ani tuturor controlorilor de trafic aerian!
#ForțeleAerieneRomâne #CTA #cariera
Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Cele mai bune aplicații de gestionare a datoriilor despre care trebuie să știți – incomod-media.ro

Gestionarea eficientă a datoriilor: cele mai bune aplicații de pe Android și iOS

Gestionarea datoriilor personale poate fi o sarcină dificilă pentru mulți oameni, dar există soluții tehnologice care pot facilita acest...

Read More...

Până în primăvara anului viitor, România va avea gata de luptă toate cele patru sisteme Patriot

Ministerul Apărării are în prezent patru sisteme de apărare antiaeriană Patriot, însă doar două sunt operaționalizate. Al doilea a...

Read More...
Zilele patrimoniului de la Povergina! Sărbători culinare în pădurile Făgetului

Sărbătoarea de la Povergina

Asociația My Banat și localnicii din Făget îi invită pe toți bănățenii să se alăture sărbătoririi de Sfântul Ilie,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro