Vizita Ambasadorului Algeriei la DSU pentru discutii despre managementul situatiilor de urgenta

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Astăzi, Ambasadorul Republicii Algeriene în România, E.S. Dl. Abdelmadjid Naamoune, a avut o întâlnire la DSU pentru a discuta despre managementul situațiilor de urgență în cele două state. Schimbul de experiență și prezentarea acțiunilor întreprinse atât de România cât și de Algeria au fost puncte importante în discuție.

Un aspect remarcabil al discuției a fost tehnologia de ultimă generație utilizată de salvatorii români, achiziționată prin fonduri europene nerambursabile. De asemenea, pregătirea personalului de intervenție și a populației au fost subiecte de interes în cadrul întrevederii.

Șeful DSU a subliniat importanța acordurilor, parteneriatelor și memorandumurilor de înțelegere semnate cu țări din Uniunea Europeană și din afara spațiului european în domeniul managementului situațiilor de urgență.

La finalul întâlnirii, părțile implicate au convenit să dezvolte acțiuni viitoare de cooperare în domeniul managementului situațiilor de urgență, în vederea limitării și înlăturării efectelor dezastrelor. Această colaborare poate contribui la îmbunătățirea capacității de reacție în situații de urgență și la consolidarea legăturilor dintre cele două state.

Sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Astăzi, am avut deosebita onoare de a primi vizita Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Algeriene Democratice şi Populare în România, E.S. Dl. Abdelmadjid Naamoune, la DSU. Discuțiile purtate au vizat pe de-o parte prezentarea întregului sistem al managementului situațiilor de urgență din cele două state, schimbul de experiență în contextul prezentării acțiunilor întreprinse atât de România cât și de Algeria în diverse situații de urgență. Tehnica …de ultimă generație aflată în dotarea salvatorilor români, achiziționată prin fonduri europene nerambursabile dar și pregătirea personalului de intervenție și a populației, au reprezentat alte puncte se interes în cadrul discuției. Totodată, șeful DSU a pus accent pe diferitele acorduri, parteneriate sau memorandumuri de înțelegere semnate cu țări aflate în Uniunea Europeană, respectiv țări din afara spațiului european, pe domeniul managementului situațiilor de urgență. La finalul întrevederii, părțile au convenit în a pune bazele unor acțiuni viitoare de cooperare în domeniul managementului situațiilor de urgență, de limitare și înlăturare a efectelor dezastrelor.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro